Contul de Yahoo! al directorului SRI, spart de hackerul Guccifer

Contul Yahoo! al directorului SRI, George Maior, a fost spart de hackerul „Guccifer”, cel care a publicat corespondenţa dintre Corina Creţu şi Colin Powell, scrie site-ul thesmokinggun.com, purtătorul de cuvânt al SRI precizând că e vorba despre un cont anterior numirii lui Maior la şefia serviciului.

„Este vorba de un e-mail privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului şi nu îl folosea decât pentru zona academică. Primea corespondenţa exclusiv pentru zona academică şi era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate măsurile legale pentru asemenea situaţii, iar «Micul Guccifer» va fi o dată prins şi judecat conform legii”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Guccifer a refuzat mereu sa discute catusi de putin despre tehnicile pe care le foloseste pentru a sparge conturile personalitatilor. Pentru el este vorba de ”chestiuni tehnice irelevante”. Thesmokinggun scrie ca materialele furnizate publicatiei chiar de catre hacker nu lasa sa se cunoasca nici macar sexul sau, desi pana acum intreaga presa a considerat ca este vorba despre un barbat.

Activitatea hackerului Guccifer, cel care l-a hartuit pe Colin Powell, pe membri ai familiei Bush si Rockefeller si pe membri ai administratiei Obama, a fost mult mai intensa decat s-a crezut pana acum, scrie publicatia thesmokinggun.

Noua lista a victimelor lui Guccifer, oferita in mare masura site-ului mentionat de insusi celebrul hacker, include artisti, oameni de stiinta, diplomati, finantisti, oficiali din guverne si armata si jurnalisti, multi dintre acestia habar neavand ca conturile lor au fost sparte.

Guccifer, scrie the smokinggun.com, a spart conturile comicului Steve Martin, fostului consilier al lui Nixon John Dean, actritei Mariel Hemingway, CEO-ului MetLife, compania de asigurari cu o cifra de afaceri de 60 de miliarde de dolari, ale unui laureat al Premiului Pulitzer, al directorului serviciului roman de contraspionaj.

Guccifer nu-și face griji că va fi prins

Purtatorul de cuvant al SRI poate avea dreptate cand spune ca hackerul va fi prins. Publicatia thesmokinggun.com scrie ca, prin publicitatea pe care o face actiunilor sale, Guccifer ofera serviciilor speciale informatii care il pot pune in pericol. Insa Guccifer spune, pentru acelasi site, ca nu are nicio grija. ”Nu ma preocupa asta, cred ca o sa trec pe servere intermediare si, o sa joc ceva backgammon pe yahoo, o sa ma uit la televizor si o sa ma joc cu fiica mea”. Hackerul a mai scris ca si-a cumparat un ”computer nou puternic” cu care sa-si continue activitatea ilegala. Guciffer a incheiat unul dintre mailuri scriind ”HAAAACKKKK!”

In corespondenta sa, Guccifer a spus ca isi va schimba locatia arhivei sale, ”in cazul in care sunt prins”. Unele dintre documentele din presupusa sa arhiva arata ca Guccifer incearca sa afle ce il asteapta in cazul in care va fi prins, semn ca isi simte sfarsitul aproape, scrie thesmokinggun.com, adaugand ca la fel de probabil este ca si acest document sa fie furat din computerul altcuiva.

In aceasta vara, „Guccifer” a postat pe Facebook un link către o corespondenţă prin e-mail între Colin Powell si Corina Cretu. „Un trădător al patriei”, a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe Facebook, ataşând un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Creţu în perioada 2010-2011, prin contul său pe AOL. În e-mailuri, Creţu îl numeşte pe Powell „dragostea vieţii mele”. „Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele…” , i-a scris Creţu lui Powell pe 14 noiembrie 2011, potrivit publicaţiei New York Daily News. Potrivit publicaţiei, Creţu i-a trimis şi numeroase fotografii, inclusiv fotografii în care apare în bikini şi într-o cadă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.