Cum funcţionează democraţia în judeţul lui Victor Ponta

Update: În legătură cu dezvăluirile din acest articol, i-am adresat ministrului Radu Stroe un prim set de întrebări, la care are obligaţia legală de a răspunde în cel mai scurt timp posibil.

În judeţul premierului Ponta, povestea cu democraţia şi statul de drept a ajuns la episodul în care chestorul Liviu Vasilescu, directorul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, serviciu secret al Ministerului Afacerilor Interne, petrece prin localuri de lux din Târgu Jiu, cot la cot cu şefii, la scară mult mai mică, de la Poliţie, SRI şi Tribunal, baza legală a parangheliilor fiind asigurată, la faţa locului, de mai mulţi magistraţi curat dependenţi în înfăptuirea actului de injustiţie.

Sclavii personali ai lui Caragea ascultă şi filează…

În data de 6 ianuarie 2012 am dezvăluit aici că în IPJ Gorj există aşa-numitul Departament de Operaţiuni Speciale, o structură cu atribuţii dintre cele mai sensibile, precum interceptarea comunicaţiilor telefonice, electronice şi ambientale, şi filarea unor persoane “interesante” pentru Poliţia Română. Această structură e alcătuită din poliţişti pe care Caragea îi controlează total. Şeful DOS-ului este Cristi Popescu, zis “Oase”, finul lui Caragea. În cadrul DOS-ului mai lucrează: 1. Bărbulescu Andrei, fiul şefului Poliţiei Rovinari, Bărbulescu Constantin, impus abuziv de Caragea pentru a-i asigura liniştea partenerului său de afaceri Doru Filip; 2. Bobaru Sorin, fiul primarului puşcăriabil al oraşului Bumbeşti – Jiu, Bobaru Constantin, cercetat în mai multe dosare penale; 3. Popescu Adrian, fratele celui care a condus, până de curând, Direcţia de Control Intern din IGPR, adică structura care dacă l-ar controla pe Caragea de 1.000 de ori, de tot atâtea ori l-ar găsi curat ca lacrima.

Imediat după această dezvăluire, mai exact din 12 ianuarie 2012 (deci, şase zile mai târziu), procurorul Emil Moţa şi preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, au dispus interceptarea comunicaţiilor mele, pe motivul de Spitalul 9, Secţia “Agitaţi”, neprobat în vreun fel, că eu fur date din dosarul penal al lui Habitu şi mă duc fuga-fuguţa la el şi-i spun ce urmează să păţească. De fapt, articolul meu despre DOS a fost dezvăluirea care a umplut paharul mafiei şi, prin urmare, nişte mafioţi au hotărât să mă aresteze. Despre interceptarea ilegală a peste 10 ziarişti, de la două ziare şi o televiziune, de către Moţa şi Encescu, vă voi detalia, cu probe, într-un serial de mare excepţie. Până una-alta, urmează un proces penal la Secţia Penală a Curţii de Apel Craiova, cu Moţa şi Encescu învinuiţi pentru abuz în serviciu. Apoi, CEDO şi ce-o mai urma…

… cu voie de la chestorul Vasilescu, directorul DOS

Suntem aproape de sfârşitul lunii iulie 2013, a trecut un an şi jumătate, încă nu m-au arestat, şi componenţa DOS din IPJ Gorj este aceeaşi! Deci, DOS a rămas o jucărie în mâinile lui Caragea, condusă de finul lui, care execută orice i se cere, întocmai şi la timp. Chiar şi în această perioadă de criză, declanşată de protestele omului de afaceri Mihai Râmescu, Caragea a ţinut să-mi demonstreze că ştie cam tot ce vorbesc la telefon. E şi o parte bună. Dacă uit ceva, din ce vorbesc, îl pot întreba pe el. Cum este şi firesc, DOS-ul, acest serviciu secret, are un director, la nivel naţional. Este vorba de chestorul Liviu Vasilescu, care conduce DOS-ul din 2005.

Fireşte că Caragea nu putea să-şi facă echipă de sclavi personali în DOS-ul din IPJ Gorj fără acceptul directorului Vasilescu. Mai mult ca sigur, chestorul şi-a făcut socoteala aşa: e judeţul lui Ponta, ăsta a ieşit de trei ori deputat acolo, poliţia o fi pus şi ea umărul, Caragea zice că-s prieteni deci, mai bine nu mă bag, să facă ce-o vrea, Gorjul e judeţ special. De la raţionamentul ăsta cât se poate de corect şi de “safe”, şi până la a se bate pe burtă cu Caragea, e o cale foarte lungă, pe care chestorul Vasilescu o parcurge cu viteza luminii. Adică, dacă Caragea e prieten cu Ponta, pentru consolidarea stelelor de pe umăr merită să se rişte şi la o paranghelie, în buricul Târgu Jiului, cu Caragea, şefi de servicii din IPJ Gorj, comandantul de la SRI Gorj, preşedintele Tribunalului, şi mai mulţi magistraţi…

Vă rog să vizualizaţi cât de relaxat se scarpină în capul său personal, din dotarea proprie, Caragea, fix vis-a-vis de directorul “pe ţară” al serviciului secret, de care-l despart doar câteva căni cu vin roze…

Judecătorii dependenţi de Caragea te arestează 29 de zile cât ai bea o cană cu vin

Prezenţa şefului serviciului secret din Ministerul Afacerilor Interne la o paranghelie organizată de Caragea, cu participarea comandantului SRI Gorj şi a mai multor magistraţi, denotă două lucruri: 1. chestorul Vasilescu admite că autoritatea lui, ca director al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, în faţa lui Caragea este sub zero. Dacă direcţiile de acţiune ale DOS-ului ar fi publice, am putea vedea acolo că Vasilescu are inclusiv atribuţii clare de natură contrainformativă, de stârpire din Poliţie a tumorilor de tip Caragea. Dar nu, în niciun caz: Vasilescu se duce cu ei la chef! 2. chestorul Vasilescu admite că la Gorj există un grup de băieţi din Poliţie, SRI, Tribunal şi Judecătorie care fac ce vrea muşchii lor, neavând nicio jenă să se afişeze într-un local public, în nişte ţinute extrem de lejere, care exclud varianta că s-ar afla în pauza sau la finalul nu ştiu cărei conferinţe multi-instituţionale. În locul lui Vasilescu, în noaptea acestui chef m-aş fi întrebat cel puţin o dată, probabil în timpul primei căni de roze: bă, dacă Caragea îl reţine pe “X” şi se duce a doua zi la unul dintre judecătorii ăştia, care-s tovarăşi de pahar cu el, n-au cum să nu-i dea 29 de zile de arest lui “X”, nu-i aşa? Justiţia este independentă numai şi numai în paginile Constituţiei. În Gorj, în niciun caz, dar directorului serviciul secret din MAI i se pare normal să fie aşa.

Zică lumea orişice, între ei e dragoste!

Lejeritatea cu care şeful IPJ Gorj, şeful SRI Gorj, directorul serviciului secret din MAI, preşedintele Tribunalului Gorj şi mai mulţi magistraţi se afişează, la chef, într-un local public, în această formulă, demonstrează că trăiesc în altă lume, că s-au distanţat de realitate şi de oamenii de rând. Pe Encescu nu-l interesează dacă un om de rând, care ştia că există separaţia puterilor în stat, rămâne şocat când îl vede la aceeaşi masă, în faţa aceleiaşi căni de vin, cu şeful Poliţiei şi cu şeful SRI-ului. În teorie, SRI-ul, pe anumite segmente, monitorizează justiţia. Tot în teorie, Encescu confirmă sau infirmă, legal, multe dintre demersurile de complexitate sporită ale lui Caragea, ca inspector şef. În realitate, tovărăşia lor e cea care face adevărata lege. Legăturile dintre ei sunt atât de bine sudate încât şi le asumă public, cu inconştienţă, afişându-se în astfel de formule, în restaurante.

De ani de zile, instituţiile statului n-au voie să aresteze pesedişti!

Uitaţi-vă la Caragea şi Peptan! Sunt atât de mulţumiţi de ei înşişi, de parcă tocmai ar fi arestat un primar de municipiu, de la PSD, sau un preşedinte de Consiliu Judeţean, şi ar fi spulberat, prin asta, “răutăţile” conform cărora membrii partidului lui Ponta au imunitate, în Gorj…

După cum puteţi constata, cei doi vicepreşedinţi ai Tribunalului Gorj sunt, şi ei, de gaşcă… Altfel, cum ar fi ajuns pe poziţiile doi şi, respectiv, trei în Tribunalul Gorj?

Şefii de servicii Crăc şi Manolea, prezenţi şi ei în fotografii, sunt un exemplu pentru restul poliţiştilor din IPJ Gorj, pe care Caragea, din motive întemeiate, fireşte, nu i-a luat încă la chef, cu el.

Spre deosebire de Caragea, Peptan a venit singur, fără să-şi dea seama că, cu cât lasă mai mulţi spioni la bază, cu atât cresc şansele să-i fie şterpelit scaunul. Şi-atunci, ce să mai faci cu viaţa dacă tocmai i-ai pierdut sensu’?

Note: 1. În timp ce scria, în paralel, două cărţi pe care nu le va citi nimeni, directorul SRI, George Maior, a semnat, fără voia lui, la sfârşitul anului trecut, mutarea lui Peptan la comanda Direcţiei Judeţene de Informaţii Timiş. Semn că, uneori, două cărţi fără rating sunt mai benefice decât toate best-seller-urile la un loc. Prietenii ştiu de ce.

2. În zilele următoare voi publica în GORJNEWS o investigaţie spumoasă, despre un şef de spioni pe care l-a sedus o subordonată, nevastă de judecător, fix când să dea “send”, către Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, primului raport strict secret din viaţa lui, nedictat de Caragea.

Articol apărut şi în gorjnews.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.