Stare de alertă şi în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea

În şedinţa Comandamentului de iarnă reunit la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta a anunțat instituirea, începând de miercuri, ora 15.00, a stării de alertă şi în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Județele Buzău, Brăila și Vrancea au intrat sub stare de alerta înca de luni. Dintre toate cele șapte județe, Vrancea este singurul care nu se afla, miercuri, sub avertizare cod rosu de viscol.

„Nu este vorba de restrângerea niciunuia dintre drepturile cetățenesti prevăzute de Constituție și nu este vorba de alocări financiare, ci alocări de forțe și de sprijin. Toate forțele pe care le avem – Interne, Armată, Transporturi, Sănătate, autorități locale, le coordonați către aceste zone”, a mai spus Ponta.

Premierul a precizat că, la nivel național, aeroporturile sunt deschise, iar căile de circulație feroviară către Constanța funcționează, chiar dacă autostrada s-a închis.

Totodata, Ponta a precizat că nu se poate zbura cu elicopterele.

În următoarele ore, vremea se va înrăutăţi în judeţul Constanţa

Temperatura va coborî la – 8 grade C, ploaia se va transforma în lapoviţă, vor fi căderi masive de zăpadă, iar viteza vântului va cunoaşte cele mai mari intensificări din toată zona afectată miercuri de codul roşu de viscol.

„Judeţul Constanţa în următoarele ore, până la ora 22,00, va avea cele mai grele probleme. Temperatura ajunge la – 8 grade C, ploaia care a fost, şi este încă, se transformă în următoarea oră în lapoviţă, urmează căderi masive de zăpadă, care se depune pe conductorii electrici, iar vântul va fi cel mai puternic din toată zona avertizată cu cod roşu.

Prin urmare, s-ar putea ca în această seară judeţul Constanţa să aibă cele mai mari probleme”, a anunţat directorul ANM prezent la comandamentul de iarnă.

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod roșu de viscol care a intrat în vigoare de la ora 15.00.

Sub incidența acestui cod sunt Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

În intervalul 15.00-22.00 în aceste zone vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abudentă, zăpadă puternic viscolită și troienită și o vizibilitate redusă spre zero.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.