2022, cel mai bun an din ultimele decenii pentru agricultură

Agricultura va încheia un nou an cu profituri însemnate și marchează cel mai lung ciclu pozitiv din ultimele decenii, potrivit Bloomberg Agriculture Spot Subindex, care urmărește evoluția unor produse precum porumbul, grâul, soia, zahărul și cafeaua.

Bloomberg arată că 2022 se încrie în cel mai lung ciclu de profituri de la începutul anilor 1990, pe fondul secetei și al războiului din Ucraina, care au dus la creșterea prețurilor la alimente.

Această creștere a prețurilor a făcut foarte profitabilă agricultura, în SUA cel puțin, după aproape un deceniu de declin, arată Bloomberg

Potrivit ultimelor estimări furnizate de Departamentul Agriculturii din SUA, veniturile fermelor din America vor ajunge la 160,5 miliarde de dolari în acest an. Ar fi cele mai mari începând din 1973, dacă se ține cont de inflație, iar acest lucru ar marca o revenire spectaculoasă după circa un deceniu de declin al agriculturii.

Un specialist citat de The Wall Street Journal arată însă că 2022 va fi apogeul creșterii profitabilității în agricultură, deși aceasta va rămâne la un nivel bun și în 2023. ”Nu poate fi mai bine decât în 2022”, a spus Kenneth Zuckerberg, economist la banca agricolă CoBank.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

12 Comentarii

  1. Poate cel mai bun an în cultura de cânepa ! De ce atunci tot „Occidentul Colectiv” sta cu ochii ca pe butelie pe exporturile de grâu din Ucraina?

  2. Nu e vorba de Romania! E pe plan global si american! Asa ca, mai stati o tura in minciuni politice romanesti stresante, fratilor!

  3. Nici nu ma gandeam sa nu aduca profit in america razboiul din ucraina, in orice domeniu.

  4. Si eu care credeam ca au facut razboiul doar pentru arme si gaz lichefiat!

  5. S-a facut graul si la bursa! Uitati-va ce preturi sunt de zici ca a fost apocalipsa si n-a crescut nimic! Cand colo fuse un an super productiv!

  6. bloomberg ,care are ca unica menire apologia profitului, nu face decat sa confirme exacerbarea speculei (in special prin burse!) in detrimentul productiei…planeta s-ar simti mult mai bine si ar mai putea sa si respire fara aceasta specula ordinara al carei exponent este si bloomberg…siktir hamesitilor!

  7. In vara urla media,ca nu s-au facut recolte mari de porumb,de grau,cu imagini de campuri uscate si totul din cauza secetei si a incalzirii globale. Pretul graului este tot in crestere[spunea media] din cauza razboiului ,parca Ucraina hranea toata planeta.Acum vad ca avem ulei,avem diverse alimente made Ucraina.

  8. e vrajeala sa va culcati linistiti.
    stiam ca a fost seceta si ca nu avem bani de irigatii ;chiar daca ar fi bani de irigatii tot nu e bine risipita apa aiurea: in agricultura China foloseste drone care pulverizeaza apa .. nu trebuie nici putina apa si nici multa! o drona o reincarci usor :acumulatori(incarcati solar) ,apa ..din cisterna? butoi ? oricare ar fi sursa tot e ok!
    vine seceta? cu metodele astea nu mai conteaza nici o seceta.
    a se initia cursuri de pilotat drone agricvole in fiecare oras
    a se cumpara drone de stropit apa si chestii naturale ptr daunatori,fertilizare…

  9. Mare minune,Blomberg decide(pentru americani)…cea mai mare productie agricola ,dupa multi ani de stagnare,cca.160 miliarde de dolari.Am apelat la –METAVERS–si am primit confirmarea…CHINEI.Fenomenul are legatura cu —MISIUNEA SPECIALA —din UCRAINA,comunicata universului terestru de dl. presedinte PUTIN ?????????????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.