Adrian Năstase, „șocat”: Acum fac legătura

Adrian Năstase s-a declarat „șocat” vineri de o declarație a lui Gigi Becali care a susținut că verdictul judecătorilor în cazul fostului premier ar fi fost schimbat.

„Am fost șocat când am auzit declarația lui Gigi Becali. Aveam semne de întrebare. La un moment dat din clădirea ÎCCJ a ieșit plângând Sofica Dumitrașcu (fostă judecătoare – nr.) și unul dintre jurnaliști m-a sunat să-mi spună ce se întâmplă. Acum fac legatura cu acel moment și ce a declarat George Becali. Pentru mine întotdeauna a fost evident că a fost o forță externă care a determinat acea condamnare. Iată diferența între ceea ce putea să se întâmple și tentativa mea de sinucidere de atunci, determinată de cei care au creat această presiune injustă asupra completului. Sigur că se verifică și prin ceea ce a fost ulterior motivarea din acel proces atât de ciudată cu aproape 1000 de martori din care nu s-a reușit să se obțină nimic împotriva mea și am fost condamnat pe raționamente logico-juridice și pe eventuale probe indirecte”, a spus Năstase, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Becali a vorbit joi seară la B1 TV despre felul în care s-ar fi dat verdictele în unele dosare de renume.

”Eu știu doar ce îmi spunea mie Sofica Dumitrașcu, Dumnezeu să o ierte. De exemplu, știu cum a fost condamnat Năstase, dar mi-e frică să zic, știu cum i s-a cerut să fie achitat primarul de la Cluj, Sorin Apostu. I s-a cerut ei să fie achitat. Eu spun ce mi-a spus mie Sofica, n-am nicio probă. Eu v-am spus că i s-a cerut și aia a supărat-o și i-a dat pedeapsă mai mare din cauza asta. Cum a fost condamnat Năstase mi-e frică să zic. Ce vreți să fac acum, să le iau eu pe toate în cârcă în țara asta?”, a spus latifundiarul din Pipera.

Întrebat dacă e adevărat că a venit cineva să le spună să voteze într-un anumit fel în completul de cinci, Becali a răspuns:

„Nu pot să spun. A fost altfel. Nu spun nici nu, nici da, că trebuie să povestesc tot cum s-a întâmplat. Trebuie să povestesc de la A la Z, ce s-a întâmplat și cu o zi înainte, că nu s-a înâmplat doar în camera de deliberare, s-au întâmplat cu o zi înainte mai multe lucruri”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.