Al treilea Bush în cursa pentru președinția SUA

Jeb Bush, fratele și fiul ultimilor doi președinți republicani ai Statelor Unite, şi-a lansat luni candidatura la preşedinţia SUA, în timpul unui discurs la Miami, Florida, afirmând că americanii merită mai mult decât un președinte democrat după opt ani, o referire directă la Barack Obama.

Jeb Bush, în vârstă de 62 de ani, a intrat în cursa pentru obţinerea învestiturii Partidului Republican în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

„Sunt candidat la președinția Statelor Unite”, a declarat acesta în fața simpatizanților, la mai mult de șase luni după ce și-a confirmat interesul pentru Casa Albă.

„Partidul instalat la Casa Albă este deja ocupat să planifice alegeri primare fără suspans, alegeri fără o schimbare”, a estimat Jeb Bush, referindu-se la statutul de favorit al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate. „Voi și cu mine știm că America merita mai mult”, le-a spus acesta simpatizanților.

„Nu există niciun motiv să nu putem avea o creștere de 4% pe an. Și acesta va fi obiectivul meu ca președinte: o creștere de 4% și 19 milioane de locuri de muncă care vor rezulta”, a promis Jeb Bush, fost guvernator al statului Florida.

El a criticat bilanţul anilor în care democraţii s-au aflat la putere şi a atacat birocraţia din Washington.

„Nu avem nevoie de alt preşedinte care să deţină doar primul loc în rândul elitelor răsfăţate de la Washington”, a declarat el în faţa susţinătorilor săi.

„Avem nevoie de un preşedinte pregătit să înfrunte şi să lupte împotriva acestei culturi. Iar eu voi fi acest preşedinte”, a spus el.

Abordând politica externă, Jeb Bush a criticat bilanțul anilor „Obama-Clinton-Kerry” atribuindu-le o înșiruire de crize în străinătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.