Alerte cu bombă în serie la Chișinău

UPDATE Trei alerte cu bombă au fost declanşate la bănci din Chişinău marți, a anunţat poliţia în urma unui apel primit de la angajaţii serviciului de pază.

Cele trei alerte cu bombă înregistrate sunt false, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei capitalei moldovene, Adrian Jovmir, pentru PRO TV Chişinău.

Precizarea a fost făcută în timp ce a fost înregistrată o a patra alertă cu bombă la o altă filială a Băcii de Economii din sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân. Precedentele alerte au vizat două filiale şi sediul central al Băncii de Economii şi o filială a Băncii Sociale din capitala moldoveană.

Ultimele două alerte cu bombă au venit prin e-mail pe adresa băncii.

Portalul moldovean Unimedia a relatat anterior că Poliția din Chișinău a fost alertată de angajații pazei a două bănci comerciale pe motiv că sediile în care activează sunt minate.

Angajații au fost evacuați.

„Este vorba despre filialele a două bănci diferite, una este amblasată pe strada Columna, alta pe Bănulescu-Bodoni”, a precizat inițial Adrian Jovmir.

Incidentul are loc în ziua în care preşedintele Klaus Iohannis urmează să se deplaseze la Chișinău. Iohannis va face, marţi şi miercuri, prima sa vizită oficială în Republica Moldova, după ce pe 18 februarie la Chișinău a fost învestit un nou Guvern.

Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, vizita președintelui va debuta, marţi, cu o întrevedere tête-à-tête cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, urmată de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii.

Totodată, Klaus Iohannis se va întâlni cu noul premier de la Chişinău, Chiril Gaburici.

Marţi seară, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va oferi un dineu oficial în cinstea lui președintelui Iohannis, la celebrul combinat de vinuri „Cricova”.

În cea de-a doua zi a vizitei, șeful statului se va întâlni cu liderii principalelor partide politice de la Chişinău: Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL), dar şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Totodată, președintele Iohannis se va adresa studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova şi va depune o coroană de flori la Monumentul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.