Ce li se pregăteşte profesorilor care dau meditații

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii din clasele unde predau.

„Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri”, a precizat ministrul Educației.

Şi până în prezent a existat o prevedere care interzicea medicaţiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

20 de Comentarii

  1. Tradatorul sasalau iohanis si-a luat 7 case din meditatii, gata acum nu mai e voie ??

    • Asta cu „Sasalau” care a dat meditatii e pentru #progresisti… cine sa ceara meditatii de la un profesor suplinitor ?
      In rest, „famiglia” sasalaului a facut bani din trafic de copii, spagi si furt… Bineinteles, ce-i al „Cezarului” trebuie dat cezarului… A reusit performanta mondial-galactica de a fi Primul HOT CINSTIT de pe planeta !
      Hoti mai sunt pe planeta asta, dar unul CONDAMNAT DEFINITIV si ajuns Presedinte de tara „ieuropeana” NU mai exista !

  2. Si cu cine sa ia elevul meditatii ????????? Sa presupunem va vrea sa dea de ex. la filozofie, s-au la istorie, s-au la ……….

    • Moromete treci la alte subiecte! La astea cu scoala esti corigent. Pari a fi ala care striga mereu pe-aici impotriva celor cu Spiru Haret.

  3. Revolutieiilor din ’89? Cea de la ’48 s-a putut invata in cadrul Istoriei Romaniei, revolta de la Timisoara este unica si trebuie curs special. Cand veti face si Istoria mortilor dupa fuga lui Ceausescu si de ce acele orase cu sute de morti nu sunt martire in schimb altele cu sase morti au devenit martire? Inteleg, nu au parlamentari multilaterali dezvoltati ca Marilen Pirtea care poate munci zeci de norme si in Parlament, si ca rector, si ca profesor si CA COordonator de proiecte, doctorate, etc. Singurul om din Romania care se poate dedubla si fi in mai multe locuri in acelasi timp. Este doar de la PNL sau e mostenirea de la Basescu? Pt astia Ministerul Educatiei nu poate pune limita?

  4. Personal aș vrea ca legea meditațiilor să se aplice retroactiv. Dat fiind că așa ceva nu se poate, atunci solicit ca legea să fie echitabilă: niciun meditator să nu fie impozitat decât după ce agonisește 6 case din meditații! Acesta-i baremul recunoscut public și acceptat fără probleme, atât de popor cât și de fisc, justiție etc.

    • Este meritoriu ca agonisitorul de case a fost obiect de studiu pentru autorii viitoarei legi. Din ‘bunul simt’ si etica celor cazuti in grseala se pot face corecturile la o lege.

  5. Începe pîrîtul. Dezbină și stăpînește.
    PS Cum rămâne cu vinovații de plandemie? Au omorît oameni.

  6. Da cum să respecți așa ceva sa nu faci meditații cu elevi din clasele tale pe care îi cunoști.Aici trebuie să intervină președintele Johanuss care este meditatorul national și acum și planetar .Din meditații și-a cumpărat șase case și ceea ce e foarte important e că toți cei meditații de el au ajuns savanți de renume mondial.Ati înțeles?

  7. Ministrul actual si nefolositor al invatamantului are viziune mai mica decat musca. Problemele de fond ale sistemului de invatamant nu vor fi rezolvate cu mai multe vacante, sau renuntarea la teze (prostii imense), ci prin cresterea calitatii profesionale si morale a celor de la catedra, asa incat meditatiile sa nu mai fie un „must to have”. Ar insemna, in primul rand, cresterea salariilor si in acest fel, ca prim pas, aducerea la catedra a celor care au cu adevarat pregatirea si vocatia pentru meseria de profesor, incurajarea tinerilor absolventi de facultate, cu adevarat merituosi sa vada in cariera de profesor un viitor, nu o solutie temporara si comoda de job de care se satura repede. Dar cine sa faca aceste lucruri? Plagiatorii, cei care au urat din tot sufletul scoala si acum ajunsi limbrici politici, isi propun sa o si distruga?

    • @Vlad
      Susțin ideile tale.Eliminatea tezelor este o mare eroare. Anul școlar trebuia prelungit până la 1 iulie ( sau nu au timp suficient de făcut bani cei din turism ?).Profesorii ar trebui selectați după alte criterii, admiterea la facultate să se facă pe locuri rezervate, cu bursa de studii și cu obligativitate de 3- 5 ani la catedra. Și evident salariile mărite. Doctorii, așa cu salariile mărite ca acum, tot au 2-3 servicii( nu discut de calitatea prestatiei-de multe ori jalnică). Profesorii au tot dreptul să mediteze elevi,și da, nu cei de la clasa. Aici nu e vorba că-i cunoaște mai bine, ci că își camuflează lipsurile de la catedra și că îi favorizează la notare. Si da, profesorii și ei trebuiesc impozitați pentru veniturile din meditații.Aproape toți profesorii dau meditații ( materiile de examene, muzica, pictura, desen, limbi străine, sport, etc). Veniturile sunt consistente-mai bune decât la școală, așa că munca la catedra e pe locul 2.

  8. in sfarsit o idee! Bravo!(poate asa il cheama pe magarul meu…)

  9. Ni se pregateste asta si noua dar si profesorior. „Război Mondial. Faceţi-vă stoc de alimente pe 2 ani!”
    Acuzații extrem de dure venite din partea unui respectat economist american Martin Armstrong, care susține că Occidentul are nevoie de război cu Rusia pentru a acoperi dezastrul economic. Acesta i-a îndemnat pe oameni să-și facă provizii pentru doi ani, deoarece amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este cât se poate de reală.”

  10. Profesori platiti pr0st, ore fe 45 minute,materie prezentata alandala si dificila (accent pe aplicații ) ladusciplinele de bsxa di progresidta la restul, elevi needucati di manipulati de Matrix, cum sa nu dsi meditatii? Dar 70 miliarde sle lui Catu,la megadobanzi, masti si izolete ale lui Altrathat nu de pun ?

  11. Nu mai visa, doar traim in versul lui Bill sau billy aceea pt cei mici…cand o tragedie este ca la carte este semn de civilizatie democratica deci ”pe bune”….

  12. @ moromete: „s-au la limba romana.. așai ca tu nai luat?” Dar „nai” scuze, azi exista internet, mai ieftin decat ora de meditatii si mai rapid decat 4 clase (cursul -de’primar)

  13. @ gelu; sau vrea sa mareasca si consumul, daca tot e inflatie…ca idee, am stoc pe un an, stoc tampon de cand cu plandemia…nu imi propun batraneti lungi, nu am de ce

  14. Va inchipuiti ce fel lucreaza caposii cu luxul in gat in favoarea cetatenilor din Romania: NU cresteri salariale, NU conditii mai bune de trai, NU tichete de masa, NU meditatii, NU orice pentru cresterea nivelului de trai, cresterea satisfatiei si bucuriei ca traiesti, NU sanatatii decat cum ordona ei, NU libertare decat cum si cat vor ei, caposii cu luxul: minciuna, teroarea, furaciunile si falsul in acte oficiale?!

  15. @IQ100/Muta-te in Canada ca acolo poti sa tu eutanasiezi la cerere daca faci parte din aceste categpri: sarac, varstnic, handicapat imobilizat la pat sau in scaunul cu rotile si bineinteles leguma la capoc. „Eutanasia în Canada, în forma sa legală voluntară, se numește asistență medicală la moarte (MAID) și a devenit pentru prima dată legală împreună cu sinuciderea asistată în iunie 2016 pentru a pune capăt suferinței adulților bolnavi în stadiu terminal. În martie 2021, legea a fost modificată în continuare prin Legea C-7 care permite moartea asistată în situații suplimentare, inclusiv pentru anumiți pacienți a căror moarte naturală nu este previzibilă în mod rezonabil, sub rezerva unor garanții suplimentare.”

  16. Deci există deja un ordin de ministru dar care nu e respectat ; dar de ce nu e respectat ? Acum va apare același ordin dar în noua lege și nu se spune cum se va aplica și ce pedepse vor fi, așa că dovadă de simț al realității. Pe internet găsești lecții de cea mai bună calitate, fără prezență și fără profesor idiot. Noua lege va permite obținerea diplomei fără foaia matricolă ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.