Ce planuri mai anunță Ludovic Orban?

Premierul Ludovic Orban a declarat că reducerea cheltuielilor presupune o restructurare a aparatului administrativ, prin reducerea aparatului administrativ, a numărului de secretari de stat.

„Anul 2019, pe primele 9 luni a avut cea mai mai mare crește de cheltuieli cu personalul, care sunt peste 26% , 27 %. Asta înseamnă restructurare aparatul administrativ, care să fie conforme cu viziunea asupra modului în care trebuie să funcționeze optim fiecare instituție”, a declarat Orban, vineri, după întrevederea cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Premierul a mai spus că simplificarea administrativă duce la reducerea cheltuielilor.

„Clientela PSD-istă nu va putea fi fixată în funcții ca urmare a unor simulacre de concrus. În mod clar reducem cheltuielile pentru că orice simplificare administrativă duce la reducerea cheltuielilor, inclusiv cu numărul de miniștrii, cu numărul de secretari de stat, cu cabinetele lor, cu toți angajați din instituțiile respective și cu siguranță vom avea și aici niște reduceri de cheltuieli. De asemenea vom fi atenți la o creștere a absorbției de fonduri europene pentru că toate decontările pe care le facem la nivelul Uniunii Europene”, a completat Orban.

Acesta a mai precizat că vineri a demis în jur de 35 de persoane din aparatul administrativ.

În Monitorul Oficial de vineri au fost publicate deciziile de eliberare din funcție a 35 de secretari de stat, iar aceasta este o primă listă.

Despre taxa auto pe care a anunțat-o joi

Ludovic Orban a dat-o la întors, după anunțul de joi: zice că nu introduce nicio taxă nouă anul viitor.

„Vreau din nou să fac o precizare: la conferința de presă la Ministerul Mediului am fost întrebat de taxa de mediu. Și am zis sigur, studiem, analizăm, vedem în ce măsură. Dar am spus un lucru: ne vom consulta cu Comisia Europeană și decât să introducem o taxă care să nu fie în conformitate cu legislația europeană, să-i punem pe români să plătească taxa respectivă și după aceea să trebuiască să le dăm banii înapoi, eventual să-i mai punem și pe drumuri, mai bine nu băgăm nicio taxă. Această afirmație nu a fost luată. Oricum, în cursul anului viitor în mod evident nu va apărea o taxă nouă. Vă repet, politica fiscală a Guvernului este prevăzută în programul de guvernare și vom detalia care sunt măsurile fiscale pe care le avem în vedere”, a spus Orban vineri.

Despre deficitul bugetar

Ludovic Orban a susținut, vineri, că deficitul bugetar va depăși 3% în acest an și că va discuta cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a le explica planul de redresare pe care îl are Guvernului.

„Se mai îndoiește cineva că deficitul va depăși 3%? Vom discuta la Comisia Europeană, vom explica ce plan de redresare avem. Am convingerea că vor înțelege situația. Relația pe care o avem cu președintele noii Comisii Europene este una de încredere, vom colabora astfel încât România să aibă parte de un tratament corect”, a spus Orban la ieșirea de la discuțiile purtate cu guvernatorul Băncii Naționale Române (BNR), Mugur Isărescu și cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Totodată, premierul a precizat că, în perioada similară a anului trecut, deficitul bugetar era de 1,6%, iar anul acesta, conform estimărilor, deficitul bugetar la zece luni a ajuns la 2,8%.

Vor fi înghețate salariile?

Întrebat, după întâlnirea de vineri cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, despre posibilitatea înghețării salariilor, Ludovic Orban a răspuns: „Evident că discuția pe care am avut-o este o discuție legată de a menține în limite cât mai rezonabile deficitul bugetar”.

Acesta a adăugat că discuțiile au mai vizat găsirea unor soluții fiscale, care se răgăsesc și în programul de guvernare al PNL.

„Soluțiile fiscale le vedeți în programul de Guvernare, în ceea ce privește Ordonanța 114, de reglementările din domeniul energetic, din comunicații, din sectorul financiar bancar, reglemenRegleentările care afectează pilonul doi de pensii și alte reglementări”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că vrea îmbunătățirea colectării, precizând că nu este posibil să avem un nivel așa mic de colectare, comparativ cu alte state europene.

„Cu siguranță avem câteva obiective simple. În primul rând îmbunățirea colectării. Nu e admisibil ca în România să colectăm 27 și ceva la sută din PIB. Uitați-vă la toate celalte țări europene în care practic veniturile bugetului sunt de la minim 31-32% din PIB. Avem cea mai mare evaziune fiscală, mai ales pe TVA. Și îmbunătățirea colectării reprezintă un obiectiv realizabil”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe Florin Cîţu au avut vineri, o întâlnire cu Mugur Isărescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. Daca in cazul lui Liviu Dragnea Justitia mioritica l-a gasit Vinovat si Condamnat pentru Angajari Fictive atunci aceeasi Justitie trebuie sa-i condamne pe Angajatorii Fictivi ai lui Ludovic Orban. Cel de-al II-lea “Guvern al Meu” se vrea Guvern Politic. In Speta trebuie judecat Penalul care se ascunde la Cotroceni. Figurantul Pupincurist cu Mandolina a fost practic Angajat Fictiv de catre Klaus Iohannis pe banii nostri. Direct Prim Ministru ! Rebut politic, necompetitiv, Ludovic Orban Nu a fost Ales de Nimeni macar Consilier la o Primarie Rurala ca de Parlament nici vorba. AntiCristul care se lafaie pe Tronul Tarii Romanesti, Premierul Figurant si Cornutele sale Demonice se Balega pe Constitutia Romaniei fara Jena, in ochii nostril ! Ar fi timpul sa fie ascunsi in Celula Vecina cu Liviu Dragnea. Penalii Alogeni sint cei mai Perversi si Periculosi !

  2. Eu astept ca Guvernatorul sa iasa si sa spuna ca e BINE, ca ceea ce spune Orban nu e asa, ca Guvernatorul mai de dimineata ne-a asigurat ca e bine si acelasi Guvernator „i-a dat peste nas” lui Orban, cum scria Cotidianul!
    Iesiti, dle Guvernator si spuneti ca NU ati discutat asa ceva si ca e BINEEEEE, cum a scris Cotidianul mai de dimineata!
    https://www.cotidianul.ro/mugur-isarescu-ii-da-peste-nas-premierului/

  3. Era de asteptat ca Orban si pedelistii sai sunt mai isteti in ale guvernarii decat „fiforii” lui Dancila. Plodul de securist anunta cu premeditare o masura dura stiind ca vor sari la cap toti fraierii precum Mircica antenistul. Dupa care a doua zi o anuleaza sau o indulceste pentru ca romanasii sa ramana cu impresia ca guvernului sau chiar ii pasa de popor.

  4. După ce i-a suprimatără cei angajați de PSD, vor angaja de două ori atâția din PNDL. Vai de noi!

  5. Dupa guvernarea Ciolos si inainte guv.PDL,guvernul PSD a fost cel mai bun pentru ca a depasit rostogolirile cu care l-au lasat liberalii globalisti,putrezi de courpti ,ocoliti d e”legea”kovesiana si a procurorilor partiali si abuzivi,si ca sa zica si dom Sica ceva, bate marota cu deficitul !DAr nu, el are relatii de incredere cu von Leyden si va gasi „intelegere”,mai ales ca este de-al fetei lui ANgela sora spirituala a lui Putin …In ultima instanta ,dom Sica „se simplifica”ii ramane doar colectarea ,dupa ce bineinteles va face ilegalitati cu prefectii care vor contesta copios in instante si va fi bun de plata !Grea viata are dom Sica, n-a gasit „dezastrul”,il inventeaza si nu stie ce sa carpaceasca din „cateva obiective simple”,care pana mai erau erau radicale,revolutionare…Vom trai si vom vedea „rezultate”,cum va fi data toata energia,cotractele cu armata date deja nemtilor si cum de fapt dezastrul prin toxina neoliberala va continua.

  6. Phā lili phā, vezi ca ludovicul tau este cu muuuuuuult mai analfabet decât Dāncilā!… ia d-aici hal de fraza a bāiatului de securist: „…este o discutie legatā de a mentine in limite cat mai rezonabile deficitului bugetar”.
    Discutia legata de MENTINEREA in limite cât mai rezonabile A deficitului bugetar, este formularea corectā. Dar ce pretentii sā avem de la somerul alogen ajuns prim ministru? E varzā la folosirea cazurilor in limba românā.
    P.S. nu am folosit majuscule la numele voastre pentru ca nu le meritati.

  7. daca cei 40 secretari de stat au fost DEMISI de matale,poate ne spui ce face absolventa cu specializari la Moscova si este vice ? uitasi,teteo?

  8. Intelegeti filosofia? Anuleaza taxele bancilor, companiilor din telecomunicatii, celor din energie , si ingheata salariile. Au ” tu du list” de la stapani.

  9. Tara noastra a avut un prim-ministru nebun (Dimitrie Sturdza). De ce nu ar avea un prim-ministru saltimbanc (Ludovic Orban). Personajul a declarat ca va face febra muschiulara semnand decizii de eliberare din functii. Eu cred ca mai degraba isi contempla vanataile datorate ciupiturilor pentru a se convinge ca nu viseaza si este cu adevarat prim-ministru.

  10. NAROD este Cel CARE asculta pe Prostuu’ ASTA SOLEMN … 🙂

    RISCUL Bagarii in Seama a ASTUIA este IMEEEENS :
    Narod-NESS este contaminanata … 🙂

  11. „Tov-ul” PM nu stie calculul procentual, pe un site este citat ca: nu poate creste salariul minim cu 25%. De cand ”suta” de lei inseamna o crestere de 25% ? Este doar de 8,6% crestere de la 2080 brut la 2260 lei, dar sa-i ajutam sa treca clasa a IV a…tot vorbesc unii de analfabetism, dar sa spui ca 100 de lei net si 180 brut, inseamna 25%, dar cei un milion jumate care v-au votat la europarlamentare merita…cumva PM se adreseaza celor ca nu cunosc regula de trei simple? Ei reprezinta votantii PNL? Atunci „succesuri”…poate va veti reusi sa va imbatati cu apa rece…

  12. O doamnă ce putea fi simpatică e ca o piază rea fară portofoliu în dreapta premierului L. Orbán.

  13. Minciuni PNL_ISTO JOHANNISTE!
    II DA AFARA PE PESEDISTI PENTRU AI PUNE PE AL LOR IN FUNCTII.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.