Cel puțin 11 morți după acordul de la Minsk

Opt militari ucraineni și trei civili și-au pierdut viața în estul separatist prorus al Ucrainei în ultimele 24 de ore, în ciuda acordului de pace semnat joi la Minsk, conform unor prime bilanțuri, relatează AFP.

„Ucraina a pierdut opt militari în urma unor bombardamente și în lupte, alți 34 au fost răniți”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, în cursul unei conferințe de presă.

Trei civili au fost uciși și cinci răniți în bombardamentele asupra Luganskului, bastion al separatiștilor proruși, a transmis și primăria.

Bilanțul tuturor victimelor ar fi însă provizoriu.

Bombardamente au avut loc vineri dimineaţa atât la Doneţk, cât şi la Lugansk.

Preşedinţii rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroşenko şi francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au negociat la Minsk, începând de miercuri, de la ora 17.15 GMT (19.15, ora României), timp de aproximativ 16 ore, armistiţiul care urmează să intre în vigoare la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică (duminică, 0.00 ora Ucrainei şi a României).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.