Condiţia pusă de PMP ca să susţină moţiunea

Eugen Tomac a anunțat, luni, că parlamentarii PMP au semnat moțiunea de cenzură, iar partidul va susține o posibilă majoritate guvenamentală și un eventual nou Executiv, dacă va fi înființat un Minister pentru Relația cu Republica Moldova.

„Am discutat și domnul președinte Orban și cu ceilalți lideri de partid legat de moțiune. Moțiunea intră în linie dreaptă. Toți parlamentarii, senatorii și deputații PMP, au semnat moțiunea. Susținem că este momentul potrivit ca România să aibă un nou guvern, un nou prim-ministru, fie el și pentru un an de zile doar, într-un Guvern provizoriu până la alegerile generale care vor avea loc anul viitor, alegerile parlamentare”, a declarat Eugen Tomac, luni, într-o conferință de presă.

Liderul PMP a adăugat că formațiunea ar susține fie în Parlament, fie la guvernare, o nouă formulă de Executiv.
„Condiția pentru ca PMP să participe la o eventuală majoritate guvernamentală, într-un eventual Cabinet, este ca statul român, în acord cu rezoluția adoptată de Parlamentul European să aibă curajul să înființeze un Minister pentru Relația cu Republica Moldova. Credem că avem suficientă expertiză și ne dorim ca guvernele viitoare ale României să nu mai aibă rețineri în a aborda cu mai mult curaj această chestiune care ține de interesul național al României. Vom susține orice guvern, fie parte din el, fie doar susținut în Parlament, e o chestiune pe care o va decide partidul în forurile sale statutare, dar orice guvern care va avea curaj să înființeze un astfel de minister”, a explicat Tomac.

Acesta a mai spus că sunt exemple în Europa de guverne care susțin politici ca cea propusă de el, în vederea apropierii României de Republica Moldova.
„Vorbim despre relația statului român cu 4 milioane de români, parte dintre ei deznaționalizați, dar există toate premisele și există precedent și în Europa și nu numai, prni care se creează asemenea structuri, la nivel guvernamental, care urmăresc implementarea unor politici de apropierea al celui de-al doilea stat românesc de România. Vom susține moțiunea de cenzură.

Sperăm ca în această săptămână să intre în linie dreaptă. Noi susținem că Guvernul Dăncilă trebuie să plece imediat”, a conchis Eugen Tomac.

Parlamentul European a votat, joia trecută, adoptarea unei rezoluții prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la 23 august 1939.
PMP a sprijin încă de când a devenit partid parlamentar unificarea României cu Republica Moldova, precum și aderarea celei din urmă la UE.
Liberalii urmează să depună moțiunea de cenzură când vor avea cel puțin 233 de semnături necesare adoptării în plen a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Asta e chiar prost !!!Da pe moldoveni i-a intrebat cineva daca au nevoie de asa ceva ???

  2. tomace, daca te doate atat de mult de R. Moldova, du-te talica acolo, de unde provi. da-i o bezea si lui macovei de Moldova – sandu maia

  3. Bine, bine , dar pe Putin nu-l intrebam daca ne permite ? Desigur ca trebuie sa-i intrebam si pe moldoveni ! Un asemenea minister la Bucuresti , ar trebui sa aibe si unul similar la Chisinau , pe baza de reciprocitate ! Nu ? Mestere Tomac nu asa se rezolva problemele , cu hodoronc – tronc , ce destept sunt eu !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.