Conducerea firmei de artificii, interceptată când discuta despre ştergerea unor probe

Directorul şi alte persoane angajate la firma care a asigurat efectele pirotehnice de la concertul din Colectiv au fost interceptaţi în timp ce discutau despre ştergerea unor probe, informează B1 TV,

Este vorba de documente care ar fi putut constitui probe în ancheta incendiului de la localul Groazei. Totul reiese în referatul procurorilor cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor. Directorul firmei de artificii şi acţionarul majoritar au fost deja reţinuţi pentru 24 de ore.

În referatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție una dintre angajatele societății l-a contactat a doua zi după incendiu pe directorul Cristian Niță şi i-a cerut să şteargă dintr-un calculator mai multe documente ce putea constitui probe la dosar.

ANDREEA: Bună. Poţi vorbi?
NIŢĂ CRISTIAN: Ia zi-mi. Te ascult.
ANDREEA: Eşti la Adriana.? E deschis calculatorul Adrianei?
NIŢĂ CRISTIAN: Nu.
ANDREEA: Poţi să-l deschizi, te rog, puţin şi să ştergi un document?
NIŢĂ CRISTIAN: Contract de prestare servicii.
ANDREEA: Ăla.
NIŢĂ CRISTIAN: Pe ăsta să-l şterg, da?
ANDREEA: Şi din. coş.
NIŢĂ CRISTIAN: Da.
NIŢĂ CRISTIAN: Atât?
ANDREEA: Şi exact. cred că poţi să le ştergi şi pe celelalte, nu ştiu, că.
NIŢĂ CRISTIAN: Comunicare eveniment, ăsta?
ANDREEA: Ăla, nu. Pe ăla poţi să-l laşi, că oricum era obligatoriu să.
NIŢĂ CRISTIAN: Comunicare eveniment şi word şi pdf. Ăla cu word-ul?
ANDREEA: Pdf-ul poţi să-l ştergi. Da.
NIŢĂ CRISTIAN: Aşa. Contract Marian Moise pdf.
ANDREEA: Pe ăla poţi să-l laşi, că oricum.

Câteva minute mai târziu, Andreea l-a sunat din nou pe Cristian Niţă şi i-a cerut să şteargă din calculator şi folderul care conţinea numele colaboratorilor firmei. Ba mai mult, aceasta i-a şi precizat să salvezele datele pe un hard.

ANDREEA: M-a sunat Adriana să ştergi şi de pe desktop folderul cu colaboratorii.
NITA CRISTIAN: Stai un pic. Păi şi îl mai are ea în altă parte?
ANDREEA: Nu cred, e decât pe desktop.
NITA CRISTIAN: Ce?
ANDREEA: A zis decât pe desktop.
NITA CRISTIAN: Păi nu, şi cum îl recuperăm după aia?
ANDREEA: Nu ştiu. Pune-l pe. vezi că la mine e un hard. Ia hardul. e în spate, acolo lângă mine cum ar veni. Cum, stau eu pe scaun, prin spate. Ia hardul ăla şi pune-l pe hard.

În referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor se mai arată cum patronul firmei de artificii ia legătura cu o persoană cu care pune cap la cap declarațiile pe care ar urma sa le dea cei din firmă la Parchet. În plus Cristian Niţă explică faptul că firma a avut la eveniment ”nişte jeturi cu CO2”:

NIȚĂ CRISTIAN: Că vreau să discutăm chestia asta, știi? Că noi la clubul ăla unde a luat foc, am avut niște jeturi cu CO2.
NIȚĂ CRISTIAN: Că deja, na, ăștia de la poliția economică, ăștia toți își dau. Au văzut în mașină niște produse asemănătoare cu cele din club, dar. dacă o să avem produse la fel nu înseamnă că noi le-am tras neapărat pe alea de acolo, că nu noi le-am tras.
TUDOR: Am înțeles, da.
NIȚĂ CRISTIAN: Noi am fost chemați pentru două jeturi de CO2, aia au tras. Că am avut niște produse la fel, nu înseamnă că noi le-am tras e.
TUDOR: Aha, am înțeles.
NIȚĂ CRISTIAN: Na, ăștia au fost chemați la audieri ieri, vor și astăzi să-i mai ducă încă o dată la audieri, nu știu dacă să. ce să declare, ca să nu declare anapoda, că ăia tot îi presează, na.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.