Cum vrea Vanghelie să scape de arestul la domiciliu

Curtea de Apel București judecă joi contestația lui Marian Vanghelie la decizia Tribunalului București de a-i menține arestul la domiciliu, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de DNA.

UPDATE Vanghelie le-a cerut joi magistraților să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susținând că trebuie să aibă grijă de iubita sa Oana Niculescu Mizil, deoarece există posibilitatea ca aceasta să nască prematur.

„Aștept un eveniment în viața mea, nașterea copilului. Am depus documente medicale în acest sens. Oana fiind în a 36-a săptămână, există posibilitatea de naștere prematură, ținând cont că este și fată, și nu are efectiv nimeni cine să aibă grijă de acest lucru. (…) În contextul în care au fost o serie de evenimente neplăcute, pot fi din punct de vedere medical oricând probleme și nu numai pentru nașterea prematură, dar și anumite probleme medicale în perioada nașterii. Nu are cine să se ocupe de aceste lucruri”, a declarat Marian Vanghelie, la ieșire din sala de judecată.

Întrebat dacă are emoții în legătură cu nașterea copilului, Vanghelie a răspuns cu o glumă: „Când l-a născut prima soție pe Alexandru, m-am dus la spital cu colegul meu, Piedone, și sora medicală i-a pus lui copilul în brațe și la un moment dat începusem să plângem amândoi. Nu știa cine este tatăl”.

„Ne pregăteşte Dumnezeu pentru orice eveniment. Cred că avem puterea să trecem peste orice evenimente. Nu mi-e frică de nimic, numai de Dumnezeu. Noi, românii, avem o soartă mai rea, să fim căliţi”, a mai spus Vanghelie.

Primarul suspendat le-a mai declarat jurnaliștilor prezenți că nu are de gând să influențeze martorii din dosar.

”Nu am de gând să influențez. Nu prin influențarea martorilor voi câștiga procesul. Nu pot să-mi permit să spun ce decizie vor da judecătorii. Cred într-o normalitate”, a declarat Vanghelie la sediul CAB.

La începutul lunii august, magistrații de la Tribunalul București au decis ca primarul suspendat al sectorului 5 să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani, iar Vanghelie a atacat sentința.

Marian Vanghelie s-a prezentat atunci în instanță și a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susținând că urmează să devină tată și că vrea ca totul „să reintre într-o stare de normalitate”.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv, fiind plasat în arest la domiciliu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.