”Am fost aproape sigur că va admite sesizarea… Sunt unele probleme acolo”

Pachetul fiscal ar fi trebuit declarat neconstituțional, este de părere Augustin Zegrean, care se arată convins că ”nu va dura prea mult ce au făcut acum”. ”Modificările astea vor apărea pe la alte legi în care se introduc aceste modificări și oamenii care vor considera că legea este neconstituțională o să o atace la Curte peste ani și ani, că nu există o limită până când poți să ataci la Curte”,  a spus fost președinte al CCR la B1 Tv.

Întrebat despre decizia CCR pe pachetul fiscal, Augustin Zegrean a spus: „Curtea are întotdeauna dreptate, oricum soluția lor nu poate fi contestată nicăieri și acesta e un foarte bun pretext să faci ce vrei. Și eu am spus și am fost aproape sigur că va admite sesizarea pentru că sunt unele probleme acolo care nu pot fi trecute cu vederea, dar acum nu mai am ce să comentez. S-a dat așa, așa rămâne”.

„Problema este că legea asta modifică foarte multe alte legi (…). Modificările astea vor apărea pe la alte legi în care se introduc aceste modificări și oamenii care vor considera că legea este neconstituțională o să o atace la Curte peste ani și ani, că nu există o limită până când poți să ataci la Curtea. Dacă legea care ți se aplică într-un proces consideri că este neconstituțională, poți să invoci excepția de neconstituționalitate și poți obliga să ți-o soluționeze”, a adăugat Zegrean.

„Practic, la vremea când se vor judeca aceste procese va fi o altă componență a Curții (…), speranța asta putem să o avem. Până atunci, la ritmul în care se legiferează în România, nu cred că va dura prea mult nici ce au făcut acum”, a conchis Zegrean.

Legea privind pachetul de măsuri fiscale asumată de guvern este constituţională, a decis CCR , care a respins sesizarea formulată de opoziție, motivând că a respectat exigenţele Constituţiei şi a jurisprudenţei Curţii Constituţionale

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Infractorii de drept comun in complicitate politica, accepta orice contra mentinerii pensiilor speciale. Ce e asa greu de inteles?!

  2. Bă moșule,s-a umflat tărâța în tine?…voi ați distrus țara!…

  3. „Curtea are întotdeauna dreptate, oricum soluția lor nu poate fi contestată nicăieri și acesta e un foarte bun pretext să faci ce vrei”
    Curat murdar bibicule!!!

  4. iar altii se fac ca muncesc la stat sa nu faca de fapt altceva – sa bea, sa faca greva. sa se golaneasca; doar e in dreptul sau.
    sau si una si alta ca de unde atatia bani de la stat?
    per ansamblu o mizerie menita sa stearga orice sens in societate.
    sa vezi daca n-or sa inventeze gramezi de legi care sa ascunda marsavia din primele cu altele, cum spune Zegrean mai sus!
    toate pe fondul lui inchide ochii, inchide gura, las’ ca ne trage Europa dupa ea!
    si ai sa vezi ca de unde nu pui, nici nu ai ce lua!
    penibil sa te duci in israel sa citesti de pe foi si sa nu poti pronunta corect! acesta e nivel de ministru, primul: clasa a patra, a cincea!

  5. Pai cu a respectat constituția dacă te obliga la tranzacțiile bancare și îți licitează numeraru ,eu spre exemplu nu doresc sa plătesc bancilor

  6. Ciolacul le va întoarce o lege a pensiilor speciale pe așteptările și confortul magistraților

  7. „nu există o limită până când poți să ataci la Curte”

    -ALELUIA!

  8. Da pensiile spețiale ptr judecători? Rămîn așa? Colacu e în stare să treacă o mizerie cu senilii de la CCR?

  9. Ba o data ce ai pensie de handicapat este normal ca tu le stii pe toate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.