Explicații de la PSD

Votul pentru Tăriceanu, amânat din nou

Membrii Comisiei juridice a Senatului au amânat, încă o dată, cu o săptămână votul asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

„După cum știți, ieri avocatul domnului Tăriceanu a depus note scrise în apărare, un material de consistent. Colegii mei nu au reușit să vadă acest material în totalitate. De asemenea, am primit ieri și astăzi mai multe cereri de studiere a dosarului de către senatori care nu sunt membri ai Comisiei juridice. În consecință, am hotărât să trimitem Biroului Permanent aceste solicitări cu recomandarea de a permite colegilor senatori care nu sunt membri comisiei să poată studia dosarul în cadrul Comisiei juridice după o procedură de confidențialitate pe care o va stabili Comisia și Biroul permanent. De asemenea, vom studia notele trimise în apărare de domnul Tăriceanu. Practic dezbaterea pe fond o vom face săptămâna viitoare, în funcție de ceea ce va decide Biroul permanent. Am cerut Biroului permanent o săptămână”, a declarat președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, la finalul ședinței  de marți.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, luni, că a transmis Comisiei juridicea Senatului, notele scrise care vor fi depuse la dosarul său. Liderul ALDE a precizat că notele reprezintă argumente mai detaliate prezentate marțea trecută, când a fost audiat de forul legislativ.

„Argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la Comisie. Acum există numai o trecere în revistă, mai detaliată, a lor. Sigur că trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acțiune de începere a urmăririi penale și sigur că Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală, deci Comisia nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunității din punct de vedere politic asupra acestei solicitări”, a afirmat Tăriceanu, luni la Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat, marțea trecută, în Comisia juridică a Senatului.

DNA a solicitat Senatului pe 7 noiembrie încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită. Tăriceanu este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. Ce sa spun,il da Senatul pe mana justitiei pe „Zaharia Trahanache” de la ALDE?Sa o supere pe coana Joitica?„Ai puṭintica rǎbdare, stimabile!”

  2. De ce?
    Faptele de care e acuzat Tariceanu se vor prescrie la finalul anului 2018 dacă nu va începe urmărirea penală!
    Dosarul de luare de mită al lui Tăriceanu se PRESCRIE la sfârşitul acestui an dacă procurorii nu apucă să îl pună sub acuzare ca să întrerupă cursul prescripţiei, au explicat surse judiciare.
    Aceasta întrucât luarea de mită se prescrie după 10 ani şi Tăriceanu e acuzat că „ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanţii unei companii austriece”, cum a arătat DNA.

    Pentru ca procurorii să îl poată pune sub acuzare pe Tăriceanu şi să întrerupă cursul prescripţiei e nevoie ca Senatul să îi ridice acestuia imunitatea, au explicat sursele.
    Abia după ce Senatul aprobă cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, procurorii pot „îndeplini un act de procedură în cauză„, adică să îi comunice citaţia de a se prezenta la DNA în calitate de suspect de luare de mită.
    Potrivit articolului 155 din Codul de procedură penală, „cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză„.

    „Dacă Senatul nu dă aviz, dosarul se închide oricum, însă, ulterior, nu se va mai putea face altă cerere de aviz, bazată pe elemente noi, întrucât intervine prescripţia la sfârşitul anului„, au explicat sursele G4Media.ro.

    Simplu!
    De frica de Jilava!

  3. daca domnul Tariceanu este vinovat nu vad de ce senatorii trebuie sa-l apere?

    este de neacceptat ca numarul 2 in stat sa se manjeasca cu bani!

    dupa cum s-a prezentat domnul Tariceanu in public pe acest caz, sufletul meu imi spune ca s-a manjit!

    ar fi de discutat de ce o fapta ce s-a produs în 2008 este abia acum scoasa la lumina! inseamna ca dosarele se tin si se pun pe tapet cand situatia o cere!

    adica daca domnul Tariceanu ar fi fost in alta tabara politica sau s-ar fi retras din politica, ar mai fi aparut cazul? banuiesc ca nu…

    si atunci pot avea impresia de partizanat politic al dna-ului?

  4. @lili: intrucat de 1 decembrie ne-ai anuntat ca ai semnat o petitie pentru autonomia Transilvaniei, te rog *ciocu mic* pentru ca esti NIMIC!

    • DA, as vota maine Separarea Transilvaniei de sudul subdezvoltat si de Moldova saraca!
      Nu aveti decat sa ramaneti cu PSDragnea de la Teleorman, mi-e si celor pe care ii cunosc ne e de-ajuns, ne e SILA!!!!!

    • Sa stii ca sunt MULTI astfel de „NIMIC”, cum imi spui tu!
      MULTI, copiii mei imi spun ca la locurile lor de munca de la multinationalele din Brasov, adeziunea la aceasta idee e generala, SILA de Bucuretsi e generala, au ajuns si Oamenii simpli sa inteleaga ca PSDragnea inseamna MINCIUNI, Saracie si Infractori si ca NU exista nici un Viitor cu acesti infractori!
      Pentru Romanii din Ardeal e suficient sa mearga la Cluj, la Arad, Timisoara, Oradea, Sibiu ca sa inteleaga DIFERENTELE Uriase intre Ardealul dezvoltat pe de-o parte si sudul subdezvoltat si Moldova saraca, pe de alta parte, unde „domnia” PSDragnea inseamna SARACIE, Depopulare, Zone imbatranite unde dupa plecarile masive au ramas doar batranii!
      Ramaneti cu infractorii din PSDragnea, va doresc succes!

  5. cum dece s-a amanat votul? pentru ca este sluga psdragnea!

  6. Abuzurile DNA continua.Daca faptele s-au produs in 2008,era suficient timp pt.a stabili reallitatea lor inclusiv pt. corupta Fujitsu Siemens Computers,partenera coruptei Microsoft gaurit apeste tot,dar aparata d evajnica „slujitoare”Nefertiti.Sa trimiti 73 de volume in mare graba nu denota decata cheltuielile imense facute de DNA si SRI timp de 10 ani, practic inecate in hartii,ascultari si alte inscenari ale Fujitsu Siemens Computers,”amicul”austriac ,de fapt japan.-Tariceanu are dreptul la aparare prina vocat,la fel senatorii sa studieze pt.a fi in cunostiinta de cauza etc.Doar Iohannis are „dreptul”sa amane sine diae tot ce vrea si sa-si claseze dosarele dintr-un deceniu si ceva avand tot impul la dispozitie si crosetand cu reteaua de procurori de serviciu spalarea prin ALBA-LUX ?Deci, Tariceanu si senatorii , aratati cu degetul in vazul lumii, au dreptul de a uza de proceduril LEGALE.

    • Lor le-a trebuit 10 ani sa studieze si sa intocmeasca 73 de volume, iar Parlamentul ar trebui sa decida in 10-30 de zile… din pacate, nu toti parlamentarii sunt atat de prolifici in lectura ca madam Camelia Bogdan 😀

  7. Ce mare lucru e masoneria !Va dati seama faptele sunt de acum 10 ani si au asteptat procurorii cuminti cu dosarul in sertar pentru ca faptele pentru care este incriminat se prescriu la finele anului!Justitie adevarata, nu gluma!Toata lumea rade,canta si danseaza!

  8. Vedem cu totii ca parlamentul si senatul nu voteaza ca respectiva persoana sa fie adusa in fata justitiei si acolo sa se dovedeasca daca este sau daca nu este vinovat.
    Cu alte cuvinte justitia nu este independenta in Romania si este constrinsa de parlament si senat ca sa-si poata face datoria.
    Domnilor politicieni ,daca considerati ca nu sinteti vinovati ,de ce incercati sa va ascundeti in spatele parlamentului si al senatului ?
    Lasati doar justitia sa decida si nu va agatati de imunitatea care de fapt de mult ar fi trebuit sa dispara .Va tot auzim ca in fata legii toti am fi egali dar nu prea este asa ,chiar nu va este rusine sa va comportati in felul asta ??

  9. Avocatul a depus un material consistent……. Dar Tăriceanu este reprezentat de cel mai corupt şi sforar avocat din țară. Aşa client….aşa avocat.

  10. @lili: cand esti un NIMIC, nu ai calitatea de a fi o constiinta!

    un NIMIC trebuie sa aiba CIOCU MIC!

    politicul este un mijloc, natiunea este scop!

    • Sa fii sanatoasa, ramai tu cu „constiintele” de la Teleorman!!
      Mie NU imi trebuie, imi provoaca greata, instantaneu!!!
      De atata grija pentru „natiune” fura acesti infractori determinand peste 4(PATRU!) Milioane de Romani sa PLECE din tara, Romania e pe Locul 2 in Lume dupa Siria, unde e RAZBOI!
      Asta da „natriune”!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.