Emiratele Arabe Unite părăsesc coaliţia anti-ISIS

Emiratele Arabe Unite nu mai participă la raidurile aeriene împotriva grupării Stat Islamic, în contextul în care un pilot iordanian, capturat în urmă cu două luni de jihadişti, a fost ars de viu. Imaginile execuţiei au fost proiectate pe ecrane gigant în centrul oraşului sirian Raqqa, declarat capitală a regiunii aflate sub controlul grupării Stat Islamic, potrivit Digi24.

Emiratele Arabe Unite sunt unul dintre cele patru state arabe care, în septembrie, anul trecut au anunţat că participă la coaliţia internaţională condusă de Statele Unite împotriva grupării Stat Islamic.

În urmă cu două luni, după ce teroriştii au doborât un avion iordanian şi l-au capturat pe pilot, autorităţile de la Abu Dhabi au decis să nu mai participe la niciun raid aerian. Informaţia a fost făcută publică abia acum, după ce pilotul iordanian a fost incendiat. Autorităţile din Emiratele Arabe Unite spun că nu vor mai participa la raidurile împotriva teroriştilor până când Pentagonul nu va elabora un plan prin care piloţii doborâţi de terorişti să poată fi salvaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.