Fiți cu ochii pe „grupul” anunțat de Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că deocamdată nu se discută despre impozitul progresiv, el afirmând că  există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru înfiinţat la nivelul Ministerului Finanţelor.

„Nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă o altă formulă de impozitare, ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru înfiinţat la nivelul Ministerului Finanţelor. Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece să avem etapele de consultare cu instituţiile de specialitate, cu mediul academic, cu mediul de business, cu mediul asociativ, astfel încât în final să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să continuăm să-l acordăm mediului de afaceri, pentru că, doresc să subliniem, această creştere economică înregistrată pe primul trimestru se datorează în mare măsură dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, dialogului pe care l-am avut cu instituţiile de specialitate şi, de asemenea, dialogului pe care l-am avut cu investitorii români şi străini şi încrederii pe care am reuşit să o dăm până acum că avem proiecte concrete, că avem predictibilitate şi stabilitate în acest domeniu”, a spus Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, de europarlamentarul Daniel Buda şi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

El precizează că ”PNL continuă să susțină cota unică”

„Noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a menționat Ciucă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, vineri, la o întâlnire cu antreprenorii, că cei care susțin menținerea cotei unice trebuie să prezinte argumentele: „Eu nu pot să vin în fața dvs cu un slogan – trebuie să ținem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ținem cota unică, care sunt avantajele”.

„Trebuie să ne așezăm la masă cu toții – nu trebuie să decidă guvernanții într-un birou sau o coaliție sau oamenii politici. Eu am vrut să provoc un dialog cu toți actorii sociali și cu tot mediul de afaceri, fiindcă de această dată trebuie să creem o perspectivă pe ternem mediu și lung. Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare și să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite și nerealiste. Eu nu pot să vin în fața dvs cu un slogan – trebuie să ținem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ținem cota unică, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, de unde nu s-a mai dezvoltat economia și de ce avem un handicap față de alte state ale Uniunii Europene”, spune Marcel Ciolacu, prezent la o întâlnire cu antreprenorii.

El afirmă că România este „pe ultima sută de metri înainte de a intra în OECD”.

„Cu alte cuvinte, începem să fim recunoscuți că suntem o țară dezvoltată, nu în curs de dezvoltare. Societatea românească trebuie să se dezvolte cu ajutorul dvs și cu experiența dvs de antreprenori de la firul ierbii. Nu trebuie să fim reticenți și nu trebuie să stricăm prin știri că dorește cineva să mărească taxe sau impozite. Nu dorește nimeni, mai ales în perioadă de criză”, conchide Ciolacu.

„PNL continuă să susțină cota unică, noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a spus, tot vineri, la Cluj Napoca, premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. PNL o să susțină cota unică ,adicătelea pe bogații bugetari, până vor dispărea de pe scena politică. Dintre cei 1,5 milioane de bugetari peste 1 milion au venituri lunare nete de peste 10.000 Ron. Plus șpagă aferentă petru tăiat frunze la câini. Succesuri Ciuca!

  2. Fizic nu se poate aplica impozitarea globala, nu exista infrastructura de control in MF. Oricum, parlamentarii n-au minte, amesteca salariile mai mici decat minimul din UE cu alte venituri, nelimitate si fara legatura cu saracia. Socialistii vor sa pacaleasca saracii, solutia este cresterea salariilor si a pensiilor, nu scaderea impozitului cu max. 10% !

  3. Pleznește de inteligență economică acest McCiuca!
    Până acum a reușit să facă de râs toată Plenița, jud Dolj, MApV și ce a mai rămas din ipotezele ori teoriile despre guvernarile neo-liberale importate pe la Bucharest!

  4. Cică Citu a fost împins afara din nu știu ce grupuri de furaciune liberala. Aratati un bogat cu viloaice la munte și la mare, gipane, jahturi și concedii in Dubai care nu e liberal!

  5. Ce ceafa de Mangalita are. In mod sigur cand deschide frigiderul Ciuca intra cu totul in el si-l inchide doar cand rafturile sunt goale.

  6. „Am făcut o echipă mixtă PSD, PNL, UDMR, împreună cu Ministerul de Finanțe să vină în două săptămâni în fața coaliției și plecăm pe urmă și avem dialog cu toți partenerii sociali și cu mediul de afaceri și vom lua deciziile cele mai corecte”, a anunțat Marcel Ciolacu,joi seara
    „Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că deocamdată nu se discută despre impozitul progresiv, el afirmând că există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru înfiinţat la nivelul Ministerului Finanţelor”
    E vorba de acelasi grup/comitet/ comisie Va rog sa dati Cezarulkui ce e al Cezarului,Ciolacu a anuntat primul,chiar e jignitor ca ii se taie maioneza d-lui Ciolacu

  7. Sederea Ucrainienilor in Romania in locuintele inchiriate de catre Stat cat si la Particulari .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.