Iohannis laudă judecătorii de la Înalta Curte (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a mers, marți, în vizită la Înalta Curte de Casație și Justiție, răspunzând astfel invitaţiei Liviei Stanciu, președinta Curții Supreme, conform Administrației Prezidențiale.

Iohannis a fost întâmpinat la intrarea în sediul ÎCCJ de șefa instanței supreme, care i-a făcut un tur de prezentare a instituţiei.

Președintele a vizitat birourile şi sălile de şedinţă din cadrul Înaltei Curţi iar la final, a avut o discuţie privată cu șefa ÎCCJ. Întâlnirea a durat aproximativ o oră.

UPDATE După ce a vizitat instituția, președintele a apreciat ca „excepțional de bună”, în pofida condițiilor „dificile”, activitatea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Am văzut cum se lucrează aici, am văzut oameni foarte dedicați, am văzut oameni care lucrează mult peste program, în condiții dificile, și fac o treabă excepțional de bună”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliștilor.

Președintele a apreciat în același timp că trebuie găsite „foarte multe soluții” în ceea ce privește condițiile de muncă de la instanța supremă.

„Sunt convins că dacă se dorește se pot rezolva aceste probleme. Important e să vedem conținutul și aici stăm foarte bine. La Înalta Curte se lucrează mult și bine”, a declarat șeful statului.

Vizita lui Iohannis la instanța supremă vine în condițiile în care săptămâna trecută senatorii au respins avizul solicitat de DIICOT privind ridicarea imunităţii senatorului Varujan Vosganian.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Klaus Iohannis s-a arătat surprins, arătând că nu s-a înțeles discursul său pe care l-a ținut în Parlament. Ulterior, într-un alt mesaj, preşedintele a transmis că solicitările justiției de încuviințare a reținerior, arestării sau a urmăririi penale pentru membri ai parlamentului, miniștri și foști miniștri trebuie să devină mai simple și transparente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.