Scrisoarea a III-a. De Laura Codruța Kovesi

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a refuzat din nou să se prezinte luni la audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Kovesi a trimis, ca și la precedentele invitații pe care le-a refuzat, o scrisoare în care explică de ce nu se prezintă la audieri. „Având în vedere că nu am cunoştinţă şi nu deţin mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauza ce formează obiectul activităţii Comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie 2017 – ora 11.30 la şedinţa Comisiei de anchetă”, spune șefa DNA în scrisoarea trimisă parlamentarilor.

content-image

content-image

content-image

Este a treia oară când Laura Codruța Kovesi a fost invitată, dar refuză să se prezinte.

Președintele Comisiei Oana Florea a spus săptămâna trecută că, în cazul în care Kovesi nu va veni nici de această dată la audieri, comisia va avea două variante pentru a merge mai departe: fie sesizează Ministerul Justiției, fie îi face plângere penală șefei DNA. Afirmațiile au fost reluate luni.

„Avem două posibilități, una se referă la sesizarea autorității superioare și, conform Constituției, procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. A doua se referă la plângerea penală. Vă amintesc că această comisie anchetează fapte și împrejurări cu privire la organizarea alegerilor și rezultatul votului din 2009, nu este un organ judiciar și nu anchetează persoane. Prin urmare, faptul că unii sau alții se prezintă sau nu, nu trebuie să ne împiedice continuarea activității”, a spus Florea luni, înainte de începerea ședinței comisiei.

Ulterior, au venit și deciziile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8564 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.