Nistor: Profesorii nu mai acceptă fărâmituri pe care le aruncă Guvernul

Foto: Inquam Photos/ Sabin

Președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, la Digi24, în contextul grevei din educație, că „profesorii nu mai acceptă fărâmituri pe care le aruncă Guvernul cu țârâita”.

Prelungirea negocierilor pe o perioadă pe atât de îndelungată, declarații contradictorii din partea Executivului, acuzații gratuite lansate în spațiul public au agravat și mai mult situația tensionată din sistem. Colegii au nemulțumiri mai mult decât legitime și așteaptă soluții mult mai clare și mai coerente. Referitor la OUG, atâta vreme cât nu există un acord din partea membrilor de sindicat nu se poate vorbi de acceptarea sau respingerea ei și răspunsul a venit zdrobitor din teritoriu, din partea colegilor noștri. Nu sunt acceptate de colegii noștri”, a menționat președintele Federației Spiru Haret.

Marius Nistor a mai explicat că „profesorii au experiența a ceea ce s-a întâmplat în trecut și nu pot crede acum că guvernanții vor ține cont de o notă de fundamentare, fără niciun fel de valoare.

Este un mare semn de întrebare vizavi de dorința reală a politicienilor. Seamănă cu o lipsă a dorinței de a-și asuma un astfel de reper. S-au dus vremurile când Guvernul negocia strict cu liderii de sindicat și atâta tot. Acum negocierea se poartă într-un anume fel direct cu cei care sunt în cancelarii, în acțiuni de protest”, a mai spus Nistor.

Întrebat câți profesori sunt în grevă, liderul a explicat că „peste 75% din corpul profesoral este în grevă”, însă nu a dorit să precizeze câți dintre aceștia au refuzat noua ofertă a Guvernului, adăugând că marți vor fi făcute publice aceste informații.

De asemenea, Nistor a explicat că există posibilitatea ca unii profesori să cedeze, dat fiind faptul că în timpul grevei nu sunt plătiți.

S-ar putea să existe profesori care vor ceda. Trebuie să înțelegi, nimeni nu-i poate acuza că sunt spărgători de grevă. Ei sunt alături de noi chiar dacă n-ar mai fi în grevă. Sunt mulți care rămân și își asumă scăderea veniturilor. Profesorii nu mai accepta fărâmituri pe care le aruncă Guvernul cu țârâita. Nu așa merg lucrurile. Și noi ne dorim să înceteze greva, dar există posibilitatea să ne oprim acum și anul viitor și peste doi, trei ani vom discuta despre aceleași probleme și vom avea aceleași crize sau rezolvăm acum. Pe loc nu schimbă nimic creșterea salariilor, dar ca perspectivă pregătește resursa peste patru, cinci ani, pentru că pe partea de resurse umane avem o problemă. Bazinul de selecție devine din ce în ce mai mic. Avem 4.000 de necalificați în învățământul preuniversitar și numărul lor devine din ce în ce mai mare, pentru că s-au săturat să aștepte să vină perioada în care politicienii își vor asuma răspunderea să transforme învățământul cu adevărat în prioritate, și nu prin vorbe, ci prin fapte”, a conchis Marius Nistor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

10 Comentarii

  1. McCiuca stie asta, niciun guvernoiu’ nu le-a aruncat nicio firmitura, i-a lasat in toata splendoarea nulitatii lor. Prefera sa dea banii pe supt-marine, vrea gradul de admiral !

  2. Deci maine vom afla practic daca se renunta sau nu la greva.Felicitari grevistilor ca nu s-au lasat intimidati de primul dascal al tarii…!Ligia Deca,da din clanta…degeaba.

  3. Nemulțumitului i se ia darul! Atât timp cât scoateți pe banda rulantă numai „filozofi”, propun sa va dați demisia și să plecați la sparanghel. Voi sunteți „profi” dar nu știți sa faceți nimic concret! La sapa,ba!

  4. Și dacă cedează ofertelor guvernului azvârlite în dispreț și dacă nu cedează greva profesorilor a fost importantă, pentru că a arătat acestor hiene nesătule și analfabete înșurubate în guvernul României de cele două partide nefaste ale Coaliției că o opoziție există în țară față de dezastrul produs de PNL la guvernare, secondat de PSD deocamdată, și că o revoltă națională mai poate izbucni oricând. Cu cât li se vor mări salariile profesorilor este mai puțin important până la urmă față de curentul creat de mișcarea lor grevistă.

  5. @Boul (baltii) filozofii de care spui tu au nesimtirea de a iesi singuri in fata! de asemenea, toti ratatii din meseriile lor isi gasesc de 33 de ani vocatia in politica acolo unde se cere doar tupeu, minciuna si nesimtire, faptul ca pe cei profesionisti pe care ii scoatem nu-i vedeti sau nu vreti sa-i vedeti a problema voastra ei isi vad de treaba si nu inseamna ca nu exista!

  6. Plan de masuri:
    1.Scoala nu e a profesorilor,e a elevilor, a fost construita din banii parintilor
    2.Elevii mai mari sa invete elevii mai mici,dupa manuale, picior de profesor sa nu mai calce in scoala anul asta
    3.Statul sa nu mai angajeze profesori si alt personal paj in scoala, moratoriu la angajari pe 10 ani
    4.Statul sa dea afara profesorii de filozofie inutila, de religie,sa ramana profesorii de mate,de fizica,de chimie,de biologie,de romana ,de engleza ,geografie si istorie Atat
    5.Nistor sa fie controlat de o comisie medicala,are probleme cu capul iar Hadar sa fie pensionat,are varsta

  7. Propun sa o angajeze pe EBA ca „prof” fiindcă va avea numai succesuri și nu esece! Cu toate defectele lui, Petrov v-a zis-o verde-n fata că scoateți numai filozofi (tâmpiți)! Huuo (editat) care ați mărit tariful la meditații! Banul sa sară!

  8. Acest sarpe veninos scuipa numai venin si rahat imputit cand vorbeste. De ce nu-l intreaba nimeni care sunt veniturile lui lunare ca „sindicalist” si bugetar, ca ale lui Hadar depasesc 45.000 de lei, adica peste 9500 euro/lunar. Astia sunt „sindicalisti”, banditii si canaliile astea ?! Sau alde Hossu, Costin, etc…care sunt multimilionari in euro ?! Astia trebuie alungati si batuti cu biciul sau plimbati pe uliti si strazi in telegutze cu doua roti trase de martoage, pentru ai scuipa lumea…?! Canaliile ticaloase care nu au pic de rusine si de bun simt…?!

  9. Puțină mai multă (prarafrază la un clasic în viața) modestie/decență nu ar strica, aceste vorbe (în numele altora) )nu cadrează cu datele înscrise în declarația de avere în calitatea sa de membru al Consiliului Economic Si Social

  10. @ Care sunteți de acord cu programul social, ,,Nici un leu în plus la salariile peste 1000 de euro, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.