„Plimbarea” de la Cotroceni, de fapt, un protest neautorizat

Câteva mii de persoane s-au strâns duminică după-amiază în zona Palatului Cotroceni pentru a susține Antena 3. Aceștia au răspuns unui apel făcut de vedetele postului de televiziune care au anunţat că vor merge duminică de la ora 17.00 să se „plimbe“ în faţa Palatului Cotroceni.

Manifestări similare au avut însă loc și în provincie, în condițiile în care apelul transmis de Mircea Badea făcea referire la Capitală și la Palatul Cotroceni. Din sursele noastre, în spatele acestei mobilizări s-a aflat Partidul Conservator, sprijinit de PSD.

Evenimentul survine în contextul în care Dan Voiculescu a fost condamnat, vineri, la 10 ani de închisoare şi la confiscarea mai multor terenuri şi clădiri, inclusiv sediul Antenei 3.

Deși anunțată ca o plimbare, protestatarii care au răspuns acestui apel au ocupat un spațiu public fără a avea însă autorizație. Oameni de rând, și tineri, și vârstnici, au venit cu pancarte pe care se putea citi: „Antena 3 e aici”, „Jos Băsescu!”, „Demisia!”.

Manifestanții s-au adunat începând cu ora 16.45 în zona Leul, iar alţii, pe trotuarul din faţa Grădinii Botanice.

Spiritele s-au aprins însă la vederea unor jurnaliști care au venit să prezinte evenimentele. Aceștia au fost îmbrânciţi, loviţi și jigniţi.

La Palatul Cotroceni se află deja efective obișnuite ale Jandarmeriei care supraveghează zona. Potrivit unor surse, dacă acţiunea va lua amploare, la faţa locului vor fi trimişi jandarmi pentru ca lucrurile să nu degenereze.

La ora 17.00, manifestanţii au plecat în marş, pe trotuar şi pe carosabil, în jurul Palatului Cotroceni, coloana fiind flancată de jandarmi. La intrarea în Palatul Cotroceni dinspre bulevardul Ghe. Marinescu a fost masat un alt dispozitiv de jandarmi.

Mircea Badea spunea anterior că nu cheamă pe nimeni să i se alăture și invoca episodul referendumului pentru demiterea președintelui Băsescu.

„Mă voi duce să mă plimb. Este formula care a funcţionat exact acum doi ani, când s-au furat 7,4 milioane de voturi şi oamenii au ieşit să se plimbe, din păcate nu foarte mulţi. Dacă ar fi ieşit suficient de multă lume, Băsescu ar fi fost acum la puşcărie”, a spus Badea.

„Nu chem pe nimeni să se plimbe cu mine, eu singur mă duc”, a mai spus realizatorul TV.

Colegul său Radu Tudor a scris însă un mesaj pe site-ul său, în care vorbește despre un protest organizat de Antena 3 şi nu despre o plimbare.

„Pe fondul situatiei exceptionale generate de solutia judecatoarei basiste si a procuroarei basiste prin care se dispune sechestrul si confiscarea sediului Antena 3, duminica 10 august nu se va difuza emisiunea Punctul de intalnire. La ora 17,00, o serie de jurnalisti cunoscuti ai Antena 3 organizeaza un protest la Palatul Cotroceni, locul de munca al politicianului ilegitim si nedemocratic Basescu Traian, cel care se afla indiscutabil la originea abuzului incalificabil la adresa postului nostru de televiziune. Antena 3 va difuza o editie speciala intre orele 17,00-21,00, cu transmisie live de la Cotroceni si invitati in studio. Daca va simtiti solidari cu Antena 3, daca nu-l mai suportati pe stalinistul Basescu si pe slugile lui din institutiile de forta, veniti maine sa protestati la Cotroceni, la ora 17,00“, a scris acesta pe site-ul său.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.