Reacția Rusiei la ultimele acuzații ale lui Poroșenko

Declarațiile Kievului privind existența unei „urme ruse” și implicarea lui Vladislav Surkov, consilierul președintelui rus Vladimir Putin, în evenimentele din Euromaidan sunt „halucinații demne de un spital de psihiatrie”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Aleksandr Lukașevici, informează agenția de presă Interfax, citată de Agerpres.

„De altfel, serviciile de informații ucrainene au pus nu o dată conducerea Ucrainei într-o situație penibilă. Prostia de astăzi este încă o dovadă a acestui lucru”, a spus Lukașevici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, „comunitatea internațională așteaptă în continuare și le cere autorităților ucrainene o anchetă completă cu privire la uciderea de oameni în Maidan, răspunsuri la întrebări, unde au dispărut indiciile și dovezile, cine sunt oamenii cu mitraliere din Maidan care au fost surprinși în obiectivele camerelor de filmat, cine și de ce a adus arme în Maidan”.

În afară de aceasta, a spus Lukașevici, Rusia „așteaptă să fie anchetate asasinarea de oameni în sediul Partidului Regiunilor, uciderea de oameni neînarmați în Mariupol și alte crime”.

„Prin urmare, organele de anchetă și serviciile secrete ale Ucrainei au cu ce să se ocupe. Însă, în loc să desfășoare anchete, ele, speculând moartea unor oameni, vin cu niște halucinații demne de spitalul de psihiatrie”, a spus Lukașevici.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat vineri că există dovezi potrivit cărora un consilier prezidențial rus, Vladislav Surkov, a coordonat ”grupuri de lunetiști străini” care au ucis protestatari în urmă cu un an la Kiev.

În timpul protestelor din Piața Independenței din Kiev (Maidan Nezalejnosti) au fost uciși, la sfârșitul lui februarie 2014, peste 100 de oameni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.