Româncă suspectată de terorism, arestată în Italia

O româncă suspectată de legături cu medii islamiste a fost arestată în Italia, la Genova, la revenirea din Tunisia, urmând să fie extrădată în România. Românca ar fi simpatizantă a organizației teroriste Stat Islamic. Informația a fost furnizată de ministrul de Interne al Italiei, citat de presa italiană.

„Începând din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamişti. În următoarele ore va fi expulzată o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 34 de ani, care locuia legal în provincia Bolzano, arestată în portul Genova. Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care românca le avea în publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor”, a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano.

Conform ministrului, românca menţinea contacte frecvente cu internauţi din Marea Britanie susţinători ai organizației teroriste Stat Islamic.

Românca a fost arestată când s-a întors din Tunisia, împreună cu soţul ei tunisian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.