Rudel Obreja, arestat preventiv

UPDATE Rudel Obreja va fi arestat preventiv 30 de zile, au decis judecătorii.

Tribunalul București a judecat joi cererea DNA de arestare preventivă a lui Rudel Obreja.

Acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”, fostul președinte al Federației Române de Box a fost reținut luni, iar judecarea arestării preventive a fost amânată pentru astăzi.

Înainte de pronunţarea deciziei instanţei, Obreja a susținut că „se doreşte un denunţ al său” împotriva Elenei Udrea, pe care însă nu îl va face, pentru că el „nu spune ceea ce vor procurorii”

În acest dosar pentru Elena Udrea DNA a cerut urmărirea penală şi arestarea preventivă.

De asemenea, judecătorii au decis, în noaptea de marți spre miercuri, ca primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, să fie cercetați de DNA în arest la domiciliu.

Conform DNA, Elena Udrea a luat decizia organizării Galei Bute, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.