Salariul minim: „o confuzie generală”

Cartel Alfa așteaptă lămuriri de la Guvern privind salariul minim în 2018, după ultimele declarații ale lui Liviu Dragnea. Dragnea a spus luni că salariul minim va creşte la 1.550 de lei în 2018, contrazicând astfel noul program de guvernare depus în Parlament odată cu instalarea Guvernului Tudose. Noul program al PSD prevede suma de 2.000 de lei, dar liderul PSD a susținut luni că este „probabil dintr-o greșeală s-a tot rostogolit asta în spațiul public”.

Secretarul general al Cartel Alfa Petru Dandea a declarat la RFI că e o confuzie generală.

“E aproape o confuzie generală, pentru că toată lumea văzând cifre legate de salarizare în sistemul public, a început să facă calcule. La momentul la care tuturor li s-au părut foarte sus valorile salariului minim pe economie, ne-am trezit cu un alt mesaj din partea politicienilor, unii dintre ei spuneau da, da, va fi 2.000 de lei salariul minim, dar atenţie că toate contribuţiile sociale vor fi incluse în sarcina salariatului, cu alte cuvinte salariul net nu creşte atât de spectaculos. Sincer, nici nu mai ştim exact ce doreşte Guvernul să facă din punctul acesta de vedere, dar cu siguranţă ne vom lămuri în zilele următoare, când ne vom întâlni cu cei de la Ministerul Muncii, cei de la Ministerul Dialogului Social şi clar, vom primi nişte lămuriri, sperăm noi”, a spus Dandea.

Liderul sindical a apreciat totodată că “dacă în economia reală nu se întâmplă ceva semnificativ din punct de vedere al unor creşteri salariale sănătoase, adică creşteri salariale corelate cu productivitatea muncii, care există în multe din segmentele sectorului privat din România, aplicarea legislaţiei salarizării în sectorul public anul viitor devine practic imposibilă, pentru că nu vor fi resurse financiare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.