Sebastian Ghiță n-are voie la propria televiziune, dar controlează SRI

Acuzat de DNA, printre altele, de două infracțiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, deputatul Sebastian Ghiță nu mai are voie să calce în televiziunea pe care a fondat-o, dar controlează în continuare SRI-ul, în calitate de membru al Comisiei parlamentare de profil.

Ghiță a fost pus sub control judiciar pe cauțiune joi de DNA Ploiești, iar una dintre obligații impuse de procurori este „să nu se deplaseze la sediile unor societăți anume menționate în ordonanță, să nu se apropie de angajații acelor societăți și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale”.

Potrivit jurnalistului Victor Ciutacu, care lucrează la postul TV al lui Sebastian Ghiță, DNA i-a interzis deputatului și să intre în televiziunea pe care a fondat-o. „Sub pretextul nobil că s-a trezit un deputat PSD (cu identitate protejată, evident) speriat că l-ar fi șantajat Ghiță cu represalii jurnalistice la România TV, DNA i-a interzis urmăritului penal al momentului, între altele, să intre în sediul postului pe care l-a fondat și să ia legătura cu orice angajat al televiziunii”, scrie Ciutacu pe blogul personal.

Între timp, urmăritul penal Sebastian Ghiță pentru „două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, controlează SRI. Astfel, Ghiță rămâne în continuare membru al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, iar PSD nu a dat până acum niciun semn că îl retrage din această calitate.

Și dacă tot „controlează” SRI ca membru al acestei Comisii, Ghiță se lăfăie și în sediul principalului serviciu secret al țării.

Deputatul a participat la recepția dată de SRI marți seara, 29 martie, după ședința de bilanț a instituției, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.
Solicitat de HotNews.ro să explice în ce calitate a participat Sebastian Ghiță la recepție, Biroul de Presă al SRI a spus că „nici nu confirmă, nici nu infirmă participarea. Membrii Comisiei de Control al SRI sunt invitați la această recepție din oficiu dintotdeauna”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8563 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.