Tătaru arată nuiaua: „Peste 1.500 – 2.000 de cazuri pe zi”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a justificat numărul mare de cazuri de COVID-19 anunțat miercuri, 16 septembrie, ca fiind rezultatul unei luni aglomerate, cu reveniri din concedii şi aglomerarea mijloacelor de transport în comun, și a avertizat că nerespectarea regulilor ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri, până la 2.000 pe zi.

”Am avut zile cu 692 de cazuri, sunt zile cu 1.111 cazuri, astăzi (miercuri – nr.) este ziua cu 1,713 cazuri din aproape 26.000 de teste lucrate. Trebuie văzută această creştere a numărului de cazuri în contextul evaluării mai multor teste, dar şi în contextul evaluării mai multor focare din cadrul anchetelor epidemiologice. Nu reuşim să evaluăm zilnic, dar evaluăm la 7 zile, evaluăm la 14 zile. După cum spuneam, suntem într-o lună în care vom avea o fluctuaţie a numărului de cazuri şi după numărul de teste, dar e şi luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi – normalitate, incluzând aici reînceperea anului şcolar, lună de campanie electorală, reînceperea activităţii în restaurante, cinematografe, teatre, revenirea populaţiei din concedii, aglomerarea transportului în comun şi alegerile de la sfârşitul lunii. În această perioadă, s-a observat un transport în comun destul de aglomerat în care trebuie poate încă o dată menţionat că trebuie respectate nişte reguli. Ştiu că suntem grăbiţi, că am început activităţile economice, am început şcoala, dar precauţiile trebuie să fie maxime. Estimăm o creştere a numărului de cazuri, rămâne să reevaluăm şi zilele următoare”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, miercuri seara.

Potrivit acestuia, ”este prematur să vorbim de deschiderea şcolii ca şi număr crescut de cazuri”, o evaluare urmând să fie făcută la începutul lunii octombrie.

”E prematur să vorbim de deschiderea şcolii ca şi număr crescut de cazuri, vom evalua acest lucru la sfârşitul lunii şi începutul lunii octombrie, dar, repet,  există evenimente private, există transport în comun, există focare în instituţii pentru persoane vârstnice, există focare încă în spitale şi aş recomanda în continuare, atât celor care organizează evenimente private, cât şi celor care organizează transport în comun, celor care îngrijesc în aceste centre instituţionalizate, păstrarea şi menţinerea acelor precauţii şi respectarea regulilor: mască, distanţare, dezinfectant”, a declarat Tătaru.

Ministrul a mai adăugat că sunt focare în instituţii pentru persoane vârstnice, dar şi în spitale.

”Sunt focare mai vechi în desfăşurare şi în general în acele instituţii cu persoane vârstnice, cât şi în anumite unităţi spitaliceşti, dar sunt şi unităţi economice unde avem cazuri pozitive. Rămân judeţe ca Prahova, Iaşi şi în Vaslui avem, în Bucureşti avem raportări. Şi sunt şi teste care sunt lucrate în ultimele 2-3  zile, dar care sunt raportate pe ziua de astăzi. Rămân la aceeaşi idee în care trebuie să menţinem acele măsuri de precauţie, respectarea igienei, precum şi orice activitate pe care o desfăşurăm. Gestionăm o lună destul de dificilă ca şi  activităţi şi mergem pe reperele pe care noi le-am stabilit cu o menţinere pe acel platou, în jur de 1.500 şi cu uşoare fluctuaţii de la o zi la alta, să putem gestiona medical această situaţie”, a mai declarat Tătaru.

Nelu Tătaru a atras atenţia că nerespectarea regulilor, poate duce la creşteri semnificative a cazurilor de Covid.

”Este o evaluare a unei zile. Eu vreau să menţinem evaluarea zilnică, cât şi săptămânală şi să putem vorbi la cele 14 zile, la sfârşitul acestei luni, de o evoluţie în acelaşi platou, dar asta ţine doar de noi, prin respectarea regulilor. Nerespectarea regulilor poate merge peste 1.500 – 2.000 de cazuri pe zi”, a mai declarat Tătaru.

Meiercuri a fost raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de coronavirus de la declanşarea pandemiei în țara noastră: 1.713 cazuri noi de îmbolnăvire.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

  1. Nu siu cum, dar mie imi miroase a altceva, in niciun caz ceea ce scot astia pe gura.

  2. o adunatura de mizerii platite de securimea deepshit.lovitura mondiala de state. acapararea poolimii prin frica. din pacate poolimea nu are ce face cu LIBERTATEA, nu stie ce este, nu intelege, prin urmare este total dezinteresat de drepturile fundamentale. LIBERTATEA IDIOTULUI INSEAMNA MICI SI BERE. ATAT TIMP CAT LE ARE IN FATA SI LA INDEMANA, TOTUL ESTE PERFECT. Puteti sa-i luati si copiii. Este foarte bine. O grija in minus si mai multa bere. vai de capul nostru….

  3. Da de nu sunt 10000 de cazuri??..ce ne doare mâna sa scriem asta…uite în Franța sunt de trei ori mai multe cazuri și suporterii au voie pe stadioane, în săli de sport,!!.. bineînțeles limitat,dar au voie….oare la ei nu-i tot virusul ăsta??… singura diferență e că ei nu au alegeri..

  4. La un TV in timpul comentariilor despre numarul de cazuri pozitive, au afirmat ca unele sunt raportari intarziate din alte dati? Covid este … imi cer scuze pt ca deja este tragic, pt persoanele insitutionalizate si altii fara aparare?

    Bine ca nu le-a iesit simulare in care trebuiau sa moara 10.000 pana in 15 august si sa se ajunga la un milion de cazuri pozitive.

    Ceea ce pare curios ca desi din luna mai vorbesc de un al doilea val si nu au organizat instruirea medicilor pt ATI special Covid, nu au investit in ATI-uri suficiente. Ba vorbesc de 800 de paturi, ba odata de 2000, dar din nou afirma ca: sunt ocupate jumatate din ATI. Deci daca aprox. 500 de paturi inseamna jumatate, atunci sunt 1000 total. De ce nu au organizat rezerva de paturi pana la 2000? Chiar daca nu vor avea nevoie, dar totusi au cheltuit deja peste 100 de miliarde.
    Nu le ajunge cat au topit?
    Stim ca „lucreaza” la aducerea FMI, dar chiar nici unul nu-i crestin in guvern si in PNL? Chiar nu cred in Biblia pe care unii au jurat?

  5. Editat astia de medici teleasti sa treaca la practicat MEDICINA si sa ne lase cu sfaturile, fiindca au depasit la distanta cosmica activistii PCR de dinainte !!!
    Ba Editat, tratai oamenii, ca de aia va dati specialisti si lasati mesajele si parerile !
    Voi vreti sa nu mai puteti iesi pe strada pina cind veti pleca spre locul cu verdeata ?

  6. Vorbitul sub mască face ca aerul expirat să aibă traseu ascendent către globii oculari, masca are efect protector nul față de fluxul aerian care poate conține viruși.
    Desi copiii suportă stoici situația impusa de parinti si de politia medicala, ei nu cunosc efectele medicale și psihologice ale purtatului inutilelor măști.
    Desi foarte multi medici credibili pe plan international si national au afirmat si constatat că:
    1) copiii nu fac boala;
    2) subiecții care nu fac boala sunt cel mult asimptomatici;
    3) asimptomaticii nu transmit infecția, nu sunt vectori de propagare a epidemiei;
    3) masca nu ajută omul sănătos în a se proteja de a fi infectat, poate fi uneori utilă pentru ca omul bolnav să nu disipeze în jur cantități mari de virus. Dar Guwernerii si functionarimea politieneasca a scolilor se intrec in măsuri demente? Ce logică au ele? O logica ideologica, nicidecum una medicala…Pt nemerniciile unor marionete pseudo-competente ca Tătaru ori ale unor psihopați precum Rafila & Arafat, nu dascalii, nu copiii, nici chiar marionetele respective nu sunt principalii vinovați. Principalii vinovați suntem deja noi, parintii de copii, cei care acceptăm pasivi serialul mascaradei…

  7. Cat de viteji va dati unii. Ba baieti, la razboi devii erou cand esti pe campul de lupta. Nu comentand din gauri de sobolani. Sunteti tari in clanta dar ati fost sa ajutati medicii? Si lasi si tampiti sunteti.

  8. miroiu, buricule, ramai pe campul de lupta, dovedeste curaj, fii exemplu pentru paramedicii si paraasistentii globalisti. Din transee ne vom stradui sa te tintim direct in creierasul tau patologic…

  9. Omerta TORTIONARA tine „suspectii” de coronavirus incuiati cu lanturi pe usi la Spitalele Covid de Exterminare !
    Cunostinta revenita recent foarte SLABA , INFOMETATA, aproape moarta, spune ce comportament satanic au slugile din Lagarul de la Barlad unde prin ordin central se administreaza medicamente pentru HIV gen Kaletra care produc voma , diaree, hiperglicemie, dureri musculare , sufocare iar incarceratii trebuie sa-si faca SINGURI curat in saloane si wc-uri ! Folosirea telefoanelor este restrictionata in mod suspect ! Mancarea este mizerabila!
    Majoritatea mortilor sunt de fapt OMORATI INTENTIONAT prin fortarea acestei medicatii cu efecte adverse si Netratarea afectiunilor cronice pe care le aveau – Foarte multi diabetici si cardiaci au fost de fapt ASASINATI de Guvernul de la Bucuresti prin ordinele si procedurile criminale !! TOTUL este o actiune CRIMINALA CONCERTATA cu ajutorul indispensabil al PRESEI !

  10. @ Este normal ca, dupa ce te inchide, sa-ti ia si telefonul: altfel ai putea sa iei virusul pe calea undelor electromagnetice.
    Inca nu au aparut, dar precis exista studii ale cercetatorilor, specialistilor, expertilor si analistilor americani si britanici care dovedesc ca e bine sa se ia telefoanele bolnavilor.
    N-ai incredere in autoritati si presa, domnule?

  11. Merita sa tinem alegerile locale, cu orice pret! ‘ Pohta ce-a pohtit’ Plavanul retard trebuie indeplinita, indiferent de numarul de morti ivit!

  12. De fapt si el ca multi altii fac genocid impotriva romanilor pentru care vor fi pedepsiti desigur!

  13. AM AUZIT ACUM CEVA TIMP SI DESPRE SPITAULUL JUDETEAN GALATI, DECI NU NUMAI LA BARLAD SE INTAMPLA. BATRANII ADUSI DE LA AZILUL CU FOCAR DE COVID(ASTA DIN CAUZA DIRECTOAREI) AU FOST OMORATI CU ZILE DE ACELASI TRATAMENT, PASTILE PENTRU BOLNAVI DE HIV, PUSE IN LAPTELE PE CARE ERAU OBLIGATI SA IL CONSUME IN LOC DE MANCARE. ERAU SCHELETE AMBULATE, POVESTEA CINEVA PE FACEBOOK. ASISTENTELE AU FOST AMENINTATE SA-SI TINA GURA -AVEAU SALARIILE CEL PUTIN DUBLATE FIIND SPITAL COVID- AMENINTATE FIIND CA DACA SUFLA CEVA ZBOARA DIN SPITAL. CHIAR NU VEDE NIMENI CE SE INTAMPLA?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.