Promisiune: Toţi bucureştenii, testaţi pentru coronavirus

Ministrul Sănătății Victor Costache a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Acesta a precizat că planul este ca toate aglomerările urbane să fie testate, iar Bucureștiul reprezintă cea mai mare astfel de aglomerare.

La capacitatea de testare de acum, când România poate efectua peste 1.000 teste pe zi, autorităţile ar avea nevoie de circa 2.600 zile pentru a-i testa pe bucureşteni.

„Vom testa pe categorii şi în funcţie de contact. De asemenea, vom mări capacitatea de testare”, a mai spus Nelu Tătaru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. Teoretic e bine, practic o sa umble din usa in usa si o sa intre in contact si cu purtatori de virus,fara sa stie pe moment. Cand merg la urmatorul apartament, isi schimba costumele, masti, manusi etc??? Sunt zeci de apartamente pe o scara, sute de persoane eventual. Mai ganditi va…

    • Asa a procedat Corea de Sud care a testat milioane de oameni iar rezultatele finale au fost bune in lupta cu epidemia. Orice trebuie facut.

  2. asa vor raspandi virusul ca nicaieri in lume , dar vor raporta 120.000 de teste la hectar ! fruntasi in productie

  3. OK, am inteles, vor fi testati toti, casa cu casa, apartament cu apartament, cartier cu cartier (va lua mult timp, pentru aproape doua milioane de oameni). Cu ocazia asta vor fi extrasi pentru tratament sau blocati la domiciliu si tratati in ambulatoriu (in functie de gravitatea cazurilor si de riscuri), in orice caz separati de cei necontaminati, cei depistati pozitiv. Dar spuneti-mi va rog : daca de exemplu X, testat negativ si deci considerat fara probleme, peste doua ore se intilneste cu Y, netestat inca si pozitiv, nu e clar ca X, din negativ va deveni pozitiv si deci potential transmitator, la rindul sau ? Bai baieti, nu e simplu ce incepeti, totusi va doresc succes ! (ps : ce faceti cu cei care, in perioada lunga a testarii tuturor bucurestenilor, vor intra sau vor iesi din Bucuresti ? Ma refer mai ales la transportatori si la cei care doar lucreaza sau traiesc in Bucuresti dar traiesc, respectiv lucreaza in comunele limitrofe)

  4. Coreea de sud 335k teste in 2 luni, Italia 300k de teste in o luna… de ieri pe azi au facut 21k de teste, in toata tzara, cam asta este contextul real, in niste tzari „o idee” mai evoluate, in care Nea Tataru ne spune ca o sa fie testata toata populatia Bucurestiului, si urmeaza si restul de orase.
    E o declaratie de calmare a populatiei, sa induca un sentiment de incredere… cam cum a fost si cea despre echipamentele de protectie, despre paturi, despre „masuri”, „proceduri” … o declaratie pentru oameni care nu-s apti sa se informeze din alte medii, care nu-s in stare sa proceseze niste cifre, in general, care pun botu’

  5. Frumos. Ceilalti romani din restul romaniei sa crape sau sa mearga la Szeged. Extindeti la alte orase DUPA ce SARS-COV 2 va disparea deja?!
    Pai nu va este rusine porcilor? Dupa ce voi aia de la Bucuresti ati decis sa umpleti tara cu migrantii astia plini de virusi, acuma tot voi va grabiti sa va salvati pielea abandonand restul?! Asta este solidaritatea clamata de imbecilul de la 3 coceni si de portmaimutica?! Ce spuneti ma celorlalti, ia crapati voi ca sa traim noi?!

  6. Acum alta gogomanie le-a mai trecut prin cap! Cum sa testezi 3-4 milioane de oameni cand tu ai 200 de mii de teste? Presupunand ca ai avea milioane de teste, cum sa testezi milioane de oameni cand poti gasi maxim cateva mii de oameni care sa se ocupe cu efectuarea testelor? Te-ai gandit ca testarea ar dura mai mult de 1 an? In loc sa teteze pe toti care intra in spitale si pe medici lor le trec prin cap numai bazaconii.

  7. Nu putem face fata prin testare si prin izolare coronavirusului. Este prea tarziu, am lasat deja prea multi infectati sa intre in tara. Autoizolarea este buna, insa este limitata atat ca timp posibil de a o face, cat si ca efect: ea doar lungeste perioada de timp disponibila pana la gasirea unui vaccin. Fara vaccin ne vom putea baza doar pe imunitatea colectiva in cazul in care dupa infectare scapam si producem anticorpi la virus. Altfel, Dumnezeu cu mila…

  8. Astia au ajuns sa nu mai vada padurea din cauza copacilor. La ce ar folosi daca prin absurd s-ar putea face testarea tuturor bucurestenilor? [Nu mai pun in discutie ca s-a pus problema numai pentru bucuresteni, ca la restul tarii nu s-au gandit] O sa gaseasca pe unii care au virusul si pe altii despre care testul spune ca nu il au. Ce o sa faca cu cei care au virusul? O sa ii separe, o sa ii duca in alta parte si o sa ii inchida acolo? La cei la care testui iese negativ pentru ca abia au contactat virusul dar care sunt de fapt infectati si care in cateva zile ar deveni raspanditori ai virusului s-au gandit? Sau ii vor considera sanatosi, asa cum i-au considerat pe cei care nu aveau febra la aeroport sau pe cei care conform declaratiei veneau dintr-o zona fara virus? Testarea extinsa (dar nu la 100% din populatie ca e imposibil) ar fi fost utila la inceput, acum deja nu mai are rost.

  9. Bani aruncați, timpul testărilor s trecut suntem deja în stadiul următor.
    Ce faci dacă identifici simultan 50.000 de infectați dar ai doar 1.000 de paturi și nici alea funcționale, în terapia intensivă ?
    Ăștia care ne conduc parcă sunt toți ca niște găini cu capul retezat.
    Închid site-uri care cică propagă panică în bobor…. Păi să vezi PANICĂ in ziua când afli din testări că ai un concurs de cincizeci de infectați pe un loc la ATI :))) să vezi rupere atuncea…. Și nu mă refer la panica boborului infectat ci la panica rudelor lor, la panica medicilor, la panica polițiștilor, la panica firmelor de pompe funebre, nici măcar crematoriu n-avem de asemenea dimensiuni, la panica boșilor și piloșilor speriați că nu vor mai apuca și ei acces la patul din ATI dotat cu instalația salvatoare ( care lipsește la o treime din paturile cu pricina, de fapt).
    Cam cât de mare va fi panica printre șmekerii care acum nu se pot trata nici la Viena , nici în Turcia , eh ?

  10. Saracu’ Ministerul Sanatatii,e plin de inutili,ca acest tataru,care nu are o dimensiune!Stiam ca medicii sunt slabi la matematica,dar nici in halul asta..

  11. „Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri că doreşte implementarea unui program de testare ”inovativ” de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti prin metoda door-to-door.” (Agerpres / agerpres.ro/sanatate/2020/03/25/costache-dorim-sa-testam-toti-cetatenii-din-bucuresti-cu-echipe-mobile-de-testare-door-to-door–474279 )

    Din „uşa’n uşă” . Nu sunt cârcotaş , dar sunt curios să ştiu doar două lucruri :
    – câte zile va dura ;
    – dacă Tanti Aglaia ( de la 5 ) va deschide uşa când o să vadă prin vizor „unu’ cu mască pă față” care spune cu mult şarm …. Am venit cu testu’ !

    De ce prima dată în Bucureşti ? ( Sper că motivația nu este că acolo sunt cei mai mulți cetățeni ai Patriei Mamă şi implicit cei mai mulți cu vârsta de peste 65 ani . )
    Nu avem destule probleme la Suceava ? Nu este nimeni de testat acolo ?
    Avem teste pentru tot personalul medical din spitale ( în toată țara ) ?

    În rest … s’auzim numai de bine şi vă doresc multă , multă sănătate !

    Cred că unii „strategi” ar trebui sa se gândească la cuvintele lui Muhammad Ali :
    „Dacă s-a făcut penicilină din pâine mucegăită, cu siguranţă şi din tine se poate face ceva.”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.