Un muzeu/castel dedicat lui Dracula, deschis de Ziua Națională

Un muzeu dedicat lui Dracula, personajul inspirat de domnitorul Vlad Țepeș, a fost dat în folosință chiar de Ziua Națională. Ajutat de poziționare, la poalele Cetății Poenari – a doua reședință a lui Vlad Țepeș -, castelul se dorește o modalitate de petrecere a timpului liber în zonă și pentru copii, și pentru adulți, și români, și străini.

Muzeul se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni din comuna Arefu, județul Argeș.  

Proprietarii au realizat investiția într-o zonă deosebit de ofertantă din punct de vedere al peisajelor, dar fără atracții turistice deosebite. Astfel, deși Cetatea Poenari, se află în apropiere și poate fi văzută de pe meterezele muzeului-castel, este închisă pe termen îndelungat, din cauza lucrărilor de refacere.

Turiștii care ajung la muzeu sunt introduși într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Țepeș prin decorațiunile castelului, pereți din piatră și cărămidă, obiecte care reproduc viața din acele vremuri, expuse în muzeu.

De asemenea, la unul dintre etajele muzeului, a fost reconstituită Sala Tronului, în care pot fi admirați Vlad Țepeș și boierii săi în mărime naturală.

 

Pe Metereze, vizitatorii pot vedea printr-un telescop Cetatea Poenari și împrejurimile zonei, un tun cu bile, oșteni în mărime naturală.

 

De asemenea, două proiecţii, dintre care una de animaţie concepută special pentru copii, le dezvăluie vizitatorilor aspecte din viaţa domnitorului Vlad Ţepeş.

 

 

 

 

 

 

 

“Ne străduim să oferim vizitatorilor o experiență unică în muzeu, vizita aici să fie ca o lecție de istorie despre domnitorul român, despre legenda Dracula. A fost o investiție consistentă și efort pe măsură să găsim meșteri care să reproducă întocmai un castel. Am realizat că nu sumele sunt importante, ci dorința noastră de a oferi turiștilor o modalitate plăcută de a petrece timp când ajung în zonă”, precizează Cristina Stanciu.

Temporar, muzeul găzduieşte expoziţia de pictură a maestrului Valentin Tănase şi va găzdui expoziţii itinerante ale unor artişti români.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Această operă este fructul echipei istoricilor; Anonim, justinianus doru popescu, CONTESTATARUL.

  2. Ăștia sunt specialiști de azi, nici un kitsch nu sunt în stare să facă. Apropo pe când un muzeu al istoriei și „marilor realizări” ai ultimilor 34 de ani?

  3. Tepes n-a stat niciodata in cetatea de la Poienari. Era doar un loc in care sa se poata retrage in caz de nevoie.

  4. La cum arata oglindeste incompetenta celor care l-au facut. Macar sa vanda tepe ca suveniruri, iar tepele sa fie folosibile. Sau iti iei teapa prin simplul fapt ca vizitezi muzeul?

  5. Bravo argeseni. Unii zic ca-i kitch. Nu, nu-i kitch, cum sa fie asa ceva figurile in marime naturala a lui Vlad si a soldatilor. Criticii au mai vizitat asemenea muzee? PS, Cetatea Poenari va fi gata in zece ani?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.