USA Today: Putin suferă de o tulburare de tip autist

Preşedintele rus, Vladimir Putin, suferă de sindromul Asperger, „o tulburare de tip autist care îi afectează toate deciziile”. Cel puțin asta arată rezultatele unui studiu realizat de un centru de reflecţie al Pentagonului. Raportul realizat în 2008 a intrat în posesia USA Today, informează UNIMEDIA, citad MEDIAFAX.

„Evoluţia neurologică a lui Putin a fost întreruptă în copilărie”, scrie Brenda Connors, expert la Naval War College din Newport. Analiza mişcărilor sale dezvăluie că „preşedintele rus are o anormalitate neurologică”, afirmă ea, prezentând „ipoteza că la începutul vieţii, poate chiar în uter, Putin a suferit un accident emisferic”. O notă de subsol afirmă că „accidentul emisferic” ar fi putut fi un atac cerebral şi subliniază că mama lui, care avea o sănătate precară, l-a născut la vârsta de 41 de ani, scrie sursa, citată de Mediafax.

Ca urmare,”principala sa formă de compensare (a bolii) este controlul extrem”, care „se reflectă în stilul său de a lua decizii şi în modul de guvernare”.

Cercetătorii nu îşi pot dovedi însă teoria, afirmă raportul, pentru că nu pot efectua o scanare a creierului preşedintelui rus. Ei se bazează doar pe analiza tiparului mişcărilor, care înseamnă studierea mişcărilor unui individ pentru a obţine indicii despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacţionează la evenimente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.