Ambasada Israelului în România: Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare

Ambasada Israelului în România a reacționa după ce mișcarea islamistă Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, Statul Israel „se confruntă cu un atac terorist de amploare” și va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja cetățenii, a postat pe pagina sa de Facebook Ambasada Israelului în România.

„Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare lansat dinspre Gaza în această zi de Şabat care marchează totodată şi sărbătoarea sacră Simchat Torah. La ora 06.30 dimineața (ora Israelului), teroriştii palestinieni din organizația Hamas au lansat mii de rachete asupra civililor și terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian. Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja cetățenii. Ne vom apăra”, a postat pe pagina sa de Facebook Ambasada Israelului în România.

Mișcarea islamistă Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat luptători înarmați care au traversat gardul de demarcație cu un baraj masiv de rachete lansate din Fâșia Gaza.

Sirenele de avertizare au răsunat în sudul și centrul Israelului, inclusiv în Ierusalim, iar armata israeliană a anunțat că se află pe picior de război și mobilizează rezerviști.

Benjamin C a convocat o reuniune de urgență a șefilor din domeniul securității, în condițiile în care armata israeliană a început să lovească ținte Hamas și este de așteptat ca răspunsul la atac să fie devastator.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

23 de Comentarii

  1. La ei este Bibi, bate de rupe la ei, aici e mai rau, terorismul umbla pe la ambasada rusa din Bucuresti si isi spune salvator (SOS).

  2. De ce oare fug și sunt atacați oamenii nevinovați și nu ambasadele,guvernele,parlamentele-cladiri și javrele de prin ele? Voi între voi nu mai aveți răfuieli,doar voi împotriva oamenilor.

  3. Statul Israel este un STAT TERORIST ȘI CRIMINAL, ce MINTE TOT TIMPUL……[Rumburak]

  4. Lansează Israelul nucleara? Asta e întrebarea. Acum sau niciodată. Mai ales că hamas este susținută financiar și militar de Iran, dar nu numai. Incepe armagedonul acolo?

  5. Cine seamana vant culege furtuna.
    V-o luati de la arabi. Da eu cred ca e inscenare sa aveti motiv sa atacati Iranul. Treaba jiddaneasca

  6. Cand Israelul ataca nejustificat palestinienii, atunci sunt „atacuri democratice”… moare lumea in mod „liber si democrat”…
    Cand raspund palestinienii la atacuri, atunci e cataclisma mondial-galatica… planeta e prea mica pentru Israel… tb. sa le planga de mila intreaga galaxie…

  7. Toata nebunia din orientul apropiat e opera pefidului Albion de la sfarsitul WW2. Asta pentru cunoscatori. Dumnezeu sau Allah sa-i aiba-n paza pe amarastenii de ambele parti!

  8. Trebuie sa dam un nume si luptei evreilor contra omenirii.Aia a apararii omenirii de evrei stim ca se numeste antisemitism.

  9. O sa apară Mutul pe sticlă…trebuie să întărim flancul estic!…sigur e mâna rușilor!…

  10. Sigur….acum toti sar de 10 metri in sus…dar cand sarbii din Kosovo ersu bombardati nu mai era terorism, sau rusii in Donbas…

  11. Atacul terorist este una si actiunile tipice de razboi/conflict, alta.

  12. tocmai ce au incheiat yom kipuru
    si-au pus kol nidrei.u
    si acum pana la anu
    cica poa’ sa minta fara frica de ….nimeni.

  13. van subtioara de khazari goy nespalati. Dupa ce leau ocupat tara si omorat copiii, khazaru asta goy („un caine cu care sa nu stai la masa”) declara „attac terrorist” lupta poporului asuprit pentru libertate si independenta.

    Biblia nu e o carte historica stiintifica, bha scarbelor. Tara aia nu e a voastra, data voua de porcii engleji, khazari goy ca si voi. Macar de va vor tzapa afara din zona aia, sa fie pace pa pamant.

  14. ce mi-e straniu ?

    – Faptul ca mossadul, din chiar vecinatatea HAMAS-ului NU STIA ce va urma …
    … sau stia 😉

    QUI BONO ? 😛

  15. Mishteux spune ca intre
    atacul terrorist in Syria si atacul asta „surprinzator” chiar pentru… 😉 … MOSSAD
    e o legatura cauzal (atentie:) PREMEDITATIVA !

    QUI BONO ?

  16. In WW2 nemtii ii numeau si tratau ca teroristi pe cei din Rezistenta franceza. Spuneti-
    le francezilor ca Rezistenta era organizatie terorista, sa vedeti cu ce va alegeti.

  17. Abia acum se confirma ca este un razboi in toata regula, nu doar un atac terorist. In multe razboaie anterioare, de peste tot, macar se venea cu o declaratie de razboi, asa macar din cavalerism ! Evolutie serioasa !

  18. E calr ca evreii vor invinge insa … de ce asta ? … de ce acum ?
    Vor cumva (cum se zvonea la RAND Corpo.) ca evreii sa rezolve azi, in timp util, preoblema palestiniana
    de teama unei …sigure … izolari in Orienetul Mijlociu dupa pace dintre IRAN si SAUDITI ?
    CUI BONO ? …o „solutie finala” 🙂 a problemei palestiniene tinand cont de situatia global-financiara urmatorii 5 ani ?
    IQ=?
    😉

  19. @luxu la nevasa…😜 👍🏻 tu-i🖕🏻 an bot pe 💩- ții tătari 😈draku magraoni de khazari moishti nespălați. Țara Canaanului nu e a lor.Doamne Ajută😇!😇 A Ațipit!?😜😜😜😜 👍🏻

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.