A cumpăra sau a nu cumpăra un premergător? Aceasta este întrebarea

A fi sau a nu fi? Aceasta era dilema oamenilor din trecut, asupra căreia s-au scris o mulţime de rânduri, încă citite şi în prezent. Acum, întrebarea de pe buzele părinţilor este referitoare la premergător. A folosi sau nu un premergător? De regulă, răspunsul vine dintr-o tabără sau din alta, pentru că au fost constituite două: părinţii care achiziţionează un premergător atunci când cel mic dă primele semne că ar urma să meargă şi cei care consideră că un premergător se va dovedi dăunător sănătăţii lui bebe.

Părinţii care înca nu şi-au ales “tabăra” din care să facă parte, dar au un bebe care e cât pe ce să meargă şi a început să devină curios să exploreze fiecare loc din casă, trebuie să ştie atât dezavantajele, cât şi avantajele achiziţionării unui premergător, pentru a putea lua o decizie în privinţa aceasta.

Aşadar, iată avantajele unui premergător:

  • Ajută la stimularea musculară şi la tonifierea picioarelor. Cel mic depune efort pentru a merge, fiind susţinut doar de premergător.
    • Folosirea unui premergător pentru cei mici este extrem de distractiv. Multe dintre cele care se găsesc pe piaţa din România vin la pachet cu jucării ataşate sau sunt realizate sub formă de forme atrăgătoare pentru cei mici.
    • În premergător, bebe va simţi pentru prima dată ce înseamnă independenţa.
    • Îi insuflă celui mic siguranţă atunci când explorează fiecare colţ al camerelor. Bebe simte că nu va cădea chiar dacă nu se poate ţine perfect pe picioare singur.
    • Dacă cel mic nu se poate dezlipi de braţele părinţilor, un premergător poate fi un scurt prilej pentru relaxarea fizică a mămicii sau a tăticului. Totuşi, atenţia trebuie să fie îndreptată către el, pentru că poate fi foarte entuzismat de noua sa jucărie.

Iată însă şi dezavantajele folosirii unui premergător:

  • Poate deforma sau chiar accentua o deformare preexistentă a structurii osoase a piciorului.
    • Potrivit specialiştilor, încetineşte capacitatea copilului de a merge singur. Studiile au demonstrat că cei care nu au folosit un premergător au reuşit să meargă singuri mai repede.
    • Un premergător poate fi folosit numai 60 de minute pe zi, după care copilul trebuie să fie scos din el.
    • Dacă vă hotărâţi să achiziţionaţi un premergător, trebuie să fiţi atenţi la casa dumneavoastră, suprafaţa pe care se va deplasa cel mic, obstacolele, precum şi alte detalii. Orice poate duce la un accident, indiferent de grija pe care o au părinţii, care îi supraveghează atent pe cei mici zburdând prin casă.

Specialiştii sunt de părere că “un premergător este o soluţie temporară pentru a stăvili dorinţa bebeluşului de a se târî pe jos, dar pe termen lung poate aduce o serie de dezavantaje rezultate exact din principalul scop în care un premergător este folosit. Mişcările efectuate de copil cu ajutorul premergătorului sunt mult mai uşor de realizat. De aceea, dacă este ţinut prea mult în premergător, bebeluşii riscă să aibă o dezvoltare motorie mult mai înceată decât alţii care, la o vârstă similară, nu au folosit deloc premergător. […] Se recomandă, prin urmare, folosirea cu moderaţie a premergătorului, pentru a nu dăuna dezvoltării motorii a copilului”.

Dacă aţi ales “tabăra” părinţilor care vor să cumpere un premergător pentru cel mic, trebuie reţinut faptul că el trebuie să se încadreze în limitele de greutate impuse de producător, iar materialele din care este confecţionat să fie sigure şi non-toxice. Pentru informaţii utile, Noriel vă aşteaptă în magazinele din România, dar şi pe site, acolo unde vă vor fi oferite răspunsuri la toate întrebările pe care le aveţi, dar şi oferte excelente.
Descoperiţi ofertele Noriel şi cumpăraţi cu încredere un premergător de calitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.