A revenit acasă după ce a cucerit Everestul

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a revenit luni în ţară după ce, în urmă trei zile, vineri, 17 mai, a reuşit să cucerească vârful Everest (8.848 m). Sportivul spune, citat de Agerpres, că a trăit un sentiment de împlinire atunci când s-a aflat în cel mai înalt punct de pe planetă.

„A fost o provocare pentru mine. Am fost norocos că la prima mea încercare şi prima mea vizită în Nepal am şi reuşit să ajung pe vârf. Sunt foarte fericit. Ce să zic, în spatele acestei reuşite, să ştiţi, sunt multe sacrificii, multe ore de antrenament, disciplină”, a declarat, pentru AGERPRES, alpinistul din Petroşani.

El a relatat că ultima parte a ascensiunii pe Everest a durat aproape 12 ore, după două zile petrecute în tabăra 4, la 7.920 m altitudine, din cauza vremii nefavorabile. Locul este periculos din cauză că oxigenul din aer este redus.

Din cauza problemelor legate de asigurarea cu oxigen, alpinistul nu a putut rămâne pe vârf mai mult de cinci minute, pentru că ar fi fost periculos pentru starea sa de sănătate, însă acesta povesteşte că sentimentul pe care l-a trăit pe Acoperişul Lumii a fost unul „de împlinire”.

„A fost un sentiment de împlinire. Am fost foarte fericit, deşi pe faţa mea în poză nu se vede, dar în sufletul meu era un sentiment de împlinire. Ţin încă o dată să-i mulţumesc lui Dumnezeu, că El m-a ajutat să ajung pe vârf, să cobor sănătos şi să ajung sănătos acasă”, a spus alpinistul Adrian Ahriţculesei.

 

sursa foto FB Adrian Ahriţculesei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Bravo Adrian! A cucerit „ever estul”? In acest est este si Rusia? Sper sa se bucure ucracii de aceasta cucerire dar si gasca de pitzigoi de pe forum. Urmeaza China? Vai avanti!

  2. Probă de Meschinărie represivă și Lipsă de Ruțineee..
    Imietichetează un POST Recent cu Duma Penbilă; „SE PARE că ai mai spus Asta”

  3. Si totusi mass media din Romania, televiziunile in special, la rubrica sportiva, nu puteau macar in trecere sa prezinte incercarea grea si performanta romanului ?
    Se pare ca ce face o echipa de fotbal de cartier e mai important decit cucerirea Everestului !
    E o chestiune de perceptie…

  4. departe de lumea dezlantuita… mai bine ramaneai acolo…macar erai liber.

  5. Geta Popescu a fost o tânără alpinistă română care a intrat în cartea recordurilor. Wikipedia
    Născută: 4 iunie 2003, Râșnov

  6. Foarte BINE:
    Că a rămas în Viețile care urmează.
    Pentru că – poate că și el a văzut Cadavrele CaSticla ale NenNorocoșilor care au MURIT în Drumul către o HIMERĂ și Nimeni NU are Bani să îi care de Acolo în Morminte ADEVĂRATE.
    Unii sun ȘI din Anii 30 …
    HIMERA este Masca pentru Dorința ASCUNSĂ adââânc de Nici EI, Alpiniștii NU vor să o ASUME sincer de AutoAnihilare.
    Martirii Creștni ȘI oriCare dintre Apucații care se supun Legii CRUDE ale Mamei NATURA:
    Fiinta ASTA trebuie să moară.
    Sau HomoSexualii Autentici, GENETICI, 3-5 Procente din Totalul Umanoizilor: Ființele ASTEA trebuie să NU se mi reProducă.
    TOATE Sporturile în care SE moare, SE mutileazăSE strică Ceva ăn Oranduirea SUPERBĂ a Naturii UMANE ÎN acel Exmeplare este o ABJECTA Trivialitate.
    Alpinismul este o Insultă la această AlătuireMINUNATĂ, prin Excesivul GRAD de Risc ȘI prin TOTALA Lipsă de Vină în Caz de Cădere Fatală: NU ține Stânca ÎN ACEL Loc unde ai infipt Pitonul …
    NU ai CUM să ȘTII.
    Să cari SUS un Device de Imagistică la Pietrelor ți îngheață Curentul în Baterii ..
    La Parașutism, este mai MultMai RAR, Accidentul. ȘItdefinitiv, de Regulă … .
    ȘI de Regulă țti este ImPutabil, că Parașuta o pliezi, impachetezi SINGUR:
    Cel mai MAREPericol este la Decolare, până ajungi pe Peste 500 de metri, să ai Vreme să te precipiți pe UȘĂ, când AUI fțun Trosnet la Avion si AI Timp să o deschizi imediat …-
    NU te chinui ca Ăia MORȚI AcoloSus, NU traveerszi Disperarea că MORI ȘI NU te AUDE Nimeni … ..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.