Atenție! Tot mai mulți bani falşi puşi în circulație

Falsurile de bancnote româneşti expertizate la Banca Naţională a României (BNR) în 2023 au totalizat 5.864 bucăţi, în creştere cu 31,39% faţă de anul 2022, potrivit raportului anual al băncii.

Din numărul total de bancnote false, 800 au fost capturate de poliţie în cursul unor acţiuni specifice, înainte de a fi puse în circulaţie, iar 5.064 falsuri au fost depistate în circulaţie.

Bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate a fost cea de 100 lei, cu 5.750 bucăţi (din care 793 bucăţi capturate de poliţie), urmată de bancnota de 50 lei, cu un număr de 77 falsuri, şi bancnota de 200 lei, cu un număr de 32 falsuri.

Numărul de falsuri la 1 milion de bancnote autentice în circulaţie a fost de 3,07 bucăţi, faţă de 2,46 bucăţi în anul 2022.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Eheheeeee! Sper că nu ați uitat cum răgeau cei de la banca națională când au hotărât să schimbe banii! Sunt de cea mai bună calitate, nu pot fi falsificați, și, ce sa auzim la ora actuala? Tocmai minciunile BNR contestate tot de BNR prin atenționarea că, sunt multi sau prea multi bani falși in Romania! Vă închipuiți că Leul, moneda națională a ajuns un fals precum suveranitatea țării?!

  2. Ce prejudiciu urias, de 500.000 de lei! Deja se apropie de cele 170 de miliarde datorie din pix. Ce falsificatori nenorociti, dom’le, auzi, sa falsifice ei bancnota de 100…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.