Bancă japoneză, interesată de economia românească

Yeni

Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională (JBIC) exprimă interes pentru a a cofinanța Fondul de Fonduri de Capital de Risc pentru Redresare (Recovery Equity Fund) din România și pentru a achiziționa obligațiuni Samurai denominate în yeni japonezi, emise de Ministerul Finanțelor. Mihai Precup, președintele AMEPIP, a avut discuții la Tokyo cu reprezentanții băncii nipone, conform declarațiilor acestuia.

Conform lui Mihai Precup, președintele Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), discuțiile au avut loc cu Sekine Hiroki, manager executiv și șef al Infrastructure and Environment Finance Group, precum și cu directorii departamentelor Equity Investment Department și New Energy and Power Finance Department din cadrul JBIC. JBIC s-a arătat interesată de cofinanțarea Fondului de Fonduri (Fof, Fund of Funds), un instrument de finanțare a startup-urilor în valoare de 400 de milioane de euro, gestionat de Guvernul României împreună cu European Investment Fund. Pe lângă aceasta, JBIC a manifestat interes și pentru achiziționarea de obligațiuni Samurai denominate în yeni japonezi emise de Ministerul Finanțelor.

De asemenea, cele două părți au discutat despre posibilitatea colaborării pentru operaționalizarea Băncii de Investiții și Dezvoltare (BID) a României. JBIC a exprimat interesul pentru semnarea unui memorandum prin care să ofere asistență tehnică în identificarea și dezvoltarea unor instrumente financiare comune, pentru a permite BID să atragă și să direcționeze fonduri către proiectele strategice de țară. JBIC se arată interesată și în sprijinirea proiectelor de decarbonizare din domeniul energiei, care sunt aliniate cu obiectivele Fondului Național de Modernizare, conform declarațiilor lui Mihai Precup.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4665 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Criza Yenului sau Deceniul Pierdut. Industria japoneză duduia dar cei ce conduceau Banca Japoniei au plănuit să taie bunăstarea japonezului.
    E o carte, Prices of the Yen, Richard A Werner, ce dă amănunte.

  2. AȘTEPT articolele următoare …

    „Bancă românească interesată în economia românească”
    „Bancă românească interesată în economia japoneză” !

  3. Banca națională a Japoniei este controlata de clanurile financiare de peste baltă ,daca nu ați știut. Deci….facem ce facem ,direct sau indirect ,sluga la același stăpân. Vom muri ,stăpân și sluga ,înecați in aceiași hazna. Bravos stat eșuat,atâta puteți.

  4. Cumva prin interpuși din politica românească, veterani in escrocherii și furaciuni? Sincer, asta pute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.