Brățara de supraveghere la control: personalul din aeroport poate alerta Poliția

Un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HG 1025/2022 pentru stabilirea aspectelor tehnice și organizatorice privind funcționarea în sistem-pilot, precum și a celor privind operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică își propune să aducă schimbări semnificative în cadrul sistemului de monitorizare electronică, atât în ceea ce privește măsura controlului judiciar sau controlului judiciar pe cauțiune, cât și în ceea ce privește măsura arestului la domiciliu.

Propunerile vizează modificarea mai multor articole din legislația existentă pentru a operaționaliza eficient sistemul informatic de monitorizare electronică și a îmbunătăți procesul de comunicare și monitorizare.

Printre propunerile de modificare se numără ajustarea definirii și reglementării aspectelor legate de operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, inclusiv pentru măsura controlului judiciar sau controlului judiciar pe cauțiune și măsura arestului la domiciliu. De asemenea, se propune introducerea unui sistem de tip hotline pentru o comunicare mai eficientă între structurile Poliției Române, Jandarmeriei Române și Poliției de Frontieră Române, pentru a reduce timpii de reacție în situații de urgență.

Alte modificări propuse vizează reglementarea obligațiilor personalului din cadrul structurilor aeroportuare de a anunța polițiștii în cazul identificării unei persoane care poartă un dispozitiv electronic de supraveghere, în conformitate cu aderarea României la spațiul Schengen. De asemenea, se propune o reglementare mai clară a modalității de montare a dispozitivelor electronice de supraveghere fixe în cazul arestului la domiciliu, pentru a asigura o monitorizare eficientă.

Aceste propuneri de modificare au ca obiectiv îmbunătățirea eficienței sistemului de monitorizare electronică și a protecției cetățenilor, adaptând legislația la cerințele actuale și la experiența acumulată în aplicarea monitorizării electronice în diverse contexte. Aceste schimbări sunt esențiale pentru asigurarea unui sistem de justiție funcțional și pentru protejarea drepturilor și siguranței cetățenilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4655 Articole
Author

1 Comentariu

  1. In statul politirnesc Romania sa spuna public politia romana de ce foloseste tehnologie de monitorizare permanenta a subiectilor umani oriunde se afla acestia chiar si in spatiul public si de ce foloseste arme neconventionale cu energie dirijata pe oameni? Preventia nu inseamna schingiuire rele tratamente tortura sau terorism bai militienilor!
    Faptul ca aveti retele de colaboratori si ii activati prin whatsapp unde se constituie grupuri de lucru si faptul ca haituiti oamenii ca pe animale nu inseamna ca faceti Preventie ci Incalcati Legea!
    Filajul agresiv in trafic e fix zero barat militienilor…uite aici masina de filaj agresiv PH 22 ZWH politia romana
    Preventia trebuie sa fie legala nu Ilegala nu trebuie sa fie terorism!
    Pai daca il lovesti pe om cu arme cu energie dirijata si cand este in sala de judecata pai ce pretentie mai aveti mai Cainilor ca sa fiti respectati si sa fiti oamenii legii! Tortionarilor toate actiunile au si revers, ca asa este o lege nescrisa! Au mai zis si altii ca sunt zei si ca nu platesc pentru raul facut… Intentionat si din haine de militieni …investigatori la SIC…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.