Studiu

Care sunt cele mai mari probleme ale patronului român

Lipsa mâinii de lucru, birocrația, inflația, concurența neloială, scăderea cererii interne, creșterea salariilor sunt printre cele mai mari probleme cu care se confruntă patronii români, spune Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), cu ocazia lansării Cărții Albe a IMM-urilor, ediția 2019. ”Marea problemă a mediului de afaceri identificată în anul 2019 este angajarea, pregătirea și menținerea personalului, iar a doua problemă sistemică o reprezintă birocrația, urmată de cea a autofinanțării. Trebuie să luăm măsuri pentru a simplifica sarcina administrativă a întreprinzătorilor. Tema din acest an PERSPECTIVE ne evidențiază cum va arăta România, vorbim despre o Românie antreprenorială, profesională în care primează internaționalizarea, educația duală, dialogul constant și digitalizarea mediului public”, a afirmat Jianu.

Rezultatele cercetării ”Carta Albă a IMM-urilor din România”, prezentate de Jianu, arată care sunt principale dificultăți în activitatea antreprenorilor: angajarea, pregătirea şi menţinerea personalului (57,14%), birocraţia (49,19%), inflaţia (47,17%), concurenţa neloială (45,69%), scăderea cererii interne (44,74%), creşterea nivelului cheltuielilor salariale (42,86%), fiscalitatea excesivă(42,32%), instabilitatea relativă a monedei naţionale (38,14%), calitatea slabă a infrastructurii (34,91%), corupţia (33,96%). 28,98% dintre întreprinderi au estimat că evoluţia mediului de afaceri românesc pe întreg anul 2019 va favoriza derularea activităților intreprenoriale. 72,64% dintre întreprinzători nu intenţionează să acceseze fondurile structurale în anul 2019. Totodată, 69,54% dintre IMM-uri se vor autofinanța în anul 2019

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Salariul minim net pe economie, nu acoperă nici macar costul unei chiri in Colonia Periferică România a Imperiului Nord Atlantic. Domnul Florin Jianu ar trebui public sa demonstreze cum un angajat român, poate să trăiască din 1300Lei lunar, să achite chirie, întreținere, trei mese pe zi, să se imbrace, să își cumpere produse de igienă personală si să își trateze, eventual și o carie dentară,reproducerea forței de muncă find exclusă(întemeierea unei familii de catre o persoană cu minimum pe economie). Domnul Jianu vrea sclavi, averea patronului român, fiind extrasă exclusiv din retribuirea mizeră a angajatului. Nu mă miră aberațiile domnului Jianu , Romania mioritică are tradiție in a trata cu dosu oamenii muncii, fiind ultima țară din europa care a adoptat programul de lucru de opt ore și interzicerea exploatării copiilor ca angajați. Iară când prostimea îndrăznea să ceară pâine in schimbul muncii lor , primeau gloanțe si schingiuiri, 1907 , 1929, 1933 ani de traditie înmuiati la propriu in sânge pentru a extrage lux „elitei”. Vă urez domnilor patroni faliment in chinuri. PROLETARI DIN TOATE ȚĂRILE UNIȚI-VĂ!

  2. Sunt convins ca nici chiar patronul roman nu stie exact ce-l impiedica sa prospere. Zice si el la nimereala ce vede in prim plan, adica vede copacii dar nu vede padurea. Problema lui principala este ca habar n-are ce se cere pe piata, cat si unde. Porneste si el o afacere dupa cum il taie capul si daca nu merge da vina pe orice dar niciodata nu e el vinovat. A vazut el ca le merge bine carciumarilor si vrea si el o carciuma, dar nu se gandeste nici sa-si aleaga locul propice si nici ceva cu care sa fie diferit ca sa atraga clientii. Si nu merge. Apoi, o lasa balta in loc sa caute oportunitati viabile. Si nu in ultimul rand patronul roman crede ca afacerea lui trebuie sustinuta de stat. Nu, zau?! Pai, nu ca sa scape de egida statului s-a facut particular?!

  3. PROSTIA si FUDULIA sunt cele mai mari probleme ale patronului român!!! Da mai ales prostia cea temeinica si mutilateral supradezvoltata!!!! Domu Patron cica are necazuri cu mana de lucru .. dar sigur nu are nici oimporatanta ca salriile sunt subminime! Are prboboeme ca statuliil sielste samai dea cativa firfirei angajatilor …insa se plange ca de scăderea cererii interne samd etc.
    Adica e ca in bancu ala cu magaru : cand in gine s-a invata sa nu mai manace a dracului mafat a murit!!!

  4. Patronii au probleme ? mai sa fie? de-aia ei sunt super bogati si prostii care muncesc la firmele lor sun super-saraci! La firmele private (ca si la stat dealtfel) cei care muncesc iau prin sfertul celor care stau.Ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare este ca oamenii nu sunt apreciati , nu sunt considerati oameni, sunt considerati roboti.Faci ce spun ei bine – nu,afara. ALO ITM-ul platit din banii nostrii ? ce dracu paziti ? Angajatii statului , platiti din banii tuturor contribuabililor , e bine? Angajatorii au drepturi si noi angajatii nu? pai nu. Ca sa se vrea. Asa este toata tara , o buba plina cu puroi. Era mult mai bine-n comunism, fara indoiala!

  5. Problema este resetarea statului. Prea multe ministere, prea multe agentii guv., prea multi bugetari in primarii. Apoi fiscalitatea prea mare pe forta de munca si afacere.Primii 3 ani la o afacere ar trebui cu fiscalitate minima. Apoi lipsesc evaluarile de piata dar si sectoarele economice ce se doresc dezvoltate. Exista un haos de sus pana jos, legi multe si proaste, cu aspecte contrarii, prea multa coruptie mica si mare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.