O companie zice “Cererea românilor pentru panouri solare s-a triplat“

Românii instalează de trei ori mai multe panouri solare și pompe de căldură în 2024 față de anul trecut, pentru a reduce cât mai mult consumul de energie, din cauza facturilor tot mai mari pe timp de caniculă, arată Kilowat, una dintre principalele companii de soluții de energie verde. În contextul valurilor de caniculă și al creșterii constante a prețurilor la energie, tot mai mulți români caută soluții pentru a-și reduce costurile și pentru a scăpa de grija facturilor la energie.

“Facturile la energie sunt tot mai mari, iar acest lucru pune presiune pe bugetele românilor. Ei resimt creșteri semnificative la facturi, clienții ne spun că plătesc mai mult nu doar că au crescut prețurile la energie, dar și pentru că a crescut consumul de energie pentru răcirea locuințelor din cauza caniculei. Creșterea temperaturilor și instabilitatea climatică au determinat mulți români să reevalueze modurile în care își asigură energia necesară gospodăriilor. Independența energetică nu mai este doar un concept futurist, ci o necesitate urgentă, pe care din ce în ce mai mulți oameni o adoptă pentru a asigura confortul și siguranța locuințelor lor. În acest context, cererea pentru panouri solare s-a triplat, românii investind din fonduri proprii între 3.000 de euro și 15.000 de euro în dotarea caselor cu sisteme fotovoltaice”, declară Albert Soare, fondator Kilowat.

Dacă în trecut românii instalau sisteme fotovoltaice cu o capacitate de 5 Kw în cele mai multe cazuri, anul acesta sunt tot mai multe solicitări pentru 7-10 Kw și pentru sisteme de climatizare, cum sunt pompele de căldură aer-apă pentru răcire pe timp de vară. În județele București și județele Ilfov, Cluj, Constanța și Sibiu au fost instalate cele mai multe sisteme fotovoltaice, arată datele Kilowat.

“În acest moment consumatorii trăiesc într-o realitate paralelă în ceea ce privește prețul energiei. Lipsa de corelare a prețurilor diferențiate pe intervale orare, astfel încât să fie mult mai apropiate de realitatea efectivă a pieței energiei, privează eforturile naționale de eficientizare energetică de ajutorul pe care consumatorii îl pot aduce prin adaptarea obiceiurilor de consum la situația reală a pieței, iar pe consumatori îi privează de anumite avantaje pe care le pot avea. De exemplu, în aceste zile caniculare în timp ce energia se vinde aproape pe nimic la orele prânzului, ar fi de ajutor pentru sistemul energetic național ca și consumul să crească, dar ei folosesc instalațiile de aer condiționat cu reținere deoarece prețul este același. Dacă ar beneficia de un preț corelat cu prețul de bursă toată lumea ar putea ține aerele condiționate pornite și să se bucure de confort și racordare fără costuri”, explică Albert Soare, fondator Kilowat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4670 Articole
Author

13 Comentarii

  1. O mare prosteală ,când vine ploaia și zilele alea lungi de iarnă cu soare puțin ,poți să faci ceva pe ele panouri, deschideți domnule sistemul nostru energetic clasic și lăsați fantasmagoriile globaliste ,care au că scop ci totul altceva , nicidecum binele omenirii ,dar asta este o altă discuție

  2. propaganda unei firme interesate în afacerea asta ,restul prosteala pe fata-cica 18000 de euro (minimul minimorum ) cost instalatiilea astea….halal economie si cîti romîni au banii astia pentru a plati energia electrica în avans pe 20 de ani….

  3. lăcomia se plateste
    pana la a 3a sau la a 4a spitza din neam,
    copiii si nepotzii vor plati pt. pacatele degeneratzilor numit „parinti”
    surogatele lu Satan.

  4. Cele mai rentabile sunt sistemele offgrid, , cele cu injectie in retea sunt TEAPA.
    Se poate incepe cu cateva panouri, dar investitia mare si greu de recuperat este in invertor si baterii.
    Vara poti sa ai consum zero, iarna cand nu este soare platesti curentul de la retea, NU ai alta varianta.
    Acum 10 ani un american si-a facut primul sistem solar cu panouri fotovoltaice si cu stocare a energiei in hidrogen!
    Pretul de atunci? 300000 de dolari cu un rezervor relativ mic.
    Tipul avea si masina care consuma hidrogen.
    Sistemele astea de producere a hidrogenului, stocare si transformarea in curent electric cu pile de combustie, nu pot fi produse in masa (pentru sclaveti)), pentru ca se folosesc metale rare.
    Asa ca numai cei 1% , adica bogatii lumii pot scapa de plata curentului, dar nu prea se inghesuie nici ei, pentru ca o masa pe yahtul propietate personala costa mai mult decat curentul pe o luna la trei proprietati )).

  5. Ia să NU se mai subvenționeze de către stat instalațiile fotovoltaice sau automobilele electrice şi să vedem după aia câți îşi cumpără aşa ceva.
    Doar aşa se poate face o statistică relevantă, restul sunt abureli.

  6. “Facturile la energie sunt tot mai mari” – Pretul energiei electrice la EOn a scazut de la 3,6 lei/kwh la 0,8 lei !

  7. Nu Putin va resimti lipsa consumului din retea.
    Acei indivizi conectati de partidul unic la retea intermieari capusse vor primi mai putin cand fiecare isi Va stoca in cantitati mari si pe termen nelimitat si consuma in consecinta iarna sau cand are nevoie.
    Oricum daca din China vor ajunge produse ieftine in ciuda protectionismului cu taxe decis dd Bruxel

  8. Românii instalează de trei ori mai multe panouri solare și pompe funebre.
    (a inceput sa se crape din vaxxin)

  9. Smecheria e ca cei on-grid dau energie in sistem vara cand e ieftin de produs, si o iau inapoi iarna cand se produce scump. Cine plateste diferenta? Cu siguranta ca tot cei din buzunarul carora se suporta subventiile pentru instalarea de sisteme solare!

  10. putin timp sunt prosumator cu 4,8kw. In 7 zile am produs curentul necesar pentru o luna si chiar de nu m-ar lasa ca sa injectez surplusul in reteaua nationala si tot ar fi un castig.
    Unde mai pui ca scapi de gheara maifiei din energie. Va recomand sa va montati panouri. Daca nordicii care nu au soare si le monteaza in draci, noi de ce suntem blocati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.