Ciolacu: „România resimte pericolele războiului hibrid”

România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, la ceremonia de celebrare a 25 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din cadrul MApN.

„Războiul din Ucraina ne-a făcut pe toţi mai conştienţi de pericolele războiului hibrid care se întinde dincolo de graniţele războiului fizic. Şi România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme. În acest context, rolul structurilor de informaţii este cu atât mai important. Trebuie să rămânem vigilenţi pentru apărarea valorilor în care credem, pentru garantarea securităţii, economiei şi cetăţenilor noştri. În această luptă pentru bine, un rol vital îl au structurile de informaţii militare, iar munca personalului din domeniul informaţiilor pentru Apărare constituie baza demolării tuturor provocărilor, ameninţărilor şi riscurilor care ameninţă statul român şi cetăţenii săi”, a arătat premierul.

El a subliniat că misiunile militarilor români din structurile de informaţii au avut o contribuţie remarcabilă la securitatea României şi la marile proiecte de politică externă ale ţării noastre.

„În cei 20 de ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil, implicat activ în promovarea valorilor şi principiilor democratice, a securităţii şi stabilităţii în spaţiul euroatlantic şi în afara sa. Militarii noştri au contribuţii valoroase la acţiunile Alianţei, de asigurare a securităţii României, întregii regiuni şi a tuturor statelor membre NATO”, a afirmat şeful Executivului.

El a amintit că, în cadru aliat, România beneficiază de cea mai cuprinzătoare garanţie de securitate.

„Prin acţiunile statului român, ale militarilor noştri, este imperativ să menţinem încrederea cetăţenilor români în capacitatea de apărare a Alianţei”, a spus Marcel Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

  1. Auzi și la moarți povești, România și cetățeanului de rând ,resimte din plin scumpirile de la lună la lună ,generate de proastă voastră guvernare ,care are ochi și mâna de dat ,doar pentru străini,asta se te preocupe ,nu tâmpeniile globaliștilor neomarxisti,guvernează suveran , pentru țară și popor,că de asta ai fost ales, lasă lozincile progresiste ,acolo la ei in occident

  2. „El a amintit că, în cadru aliat, România beneficiază de cea mai cuprinzătoare garanţie de securitate.”

    Rau e sa ai probleme de perceptie a realitatii, sa nu intelegi diferenta dintre promisiuni si fapte. Si ce o sa va faceti, dragi tovarasi, daca „aliatii” se hotarasc sa abandoneze colonia Romania in bratele Rusiei? Ati uitat ce s-a intamplat cu „Dacia Felix”? Credeti ca istoria nu se poate repeta? Ba se va repeta, pentru ca nu invatati nimic din lectiile ei! O singura noapte ii va lua Rusiei sa cucereasca Romania. Si asta numai din vina voastra, tradatorilor, care va pasa decat de voi, gagigile, neamurile si gastile voastre mafiote!

  3. Războiul hibrid in Romania e introdus de voi politicieni prin orice metode până la războiul hibrid ruso-ukrainean! Războiul hibrid ruso-ukrainean e de 2 ani și războiul hibrid politic în Romania e de 34 ani! Nu mai aruncați vina pe hibridul rusnac, toți politicienii sunteți vinovați de tot ce se întâmplă în România!

  4. E clar! Avem nevoie de şi mai multă comasare şi stabilitate! Şi să mărim şi pensiile speciale, zic!

  5. …deci, prin numirea ta ca premier au dat chix serviciili, ne-au hibridizat rusii de ne ustura-n…buzunare!…

  6. (editat),cui te adresezi? Băgați tara in conflictul altora. Aveți mii de spioni,la treabă cu ei. Sa vă apere de cei care va pun sula in coaste. Pentru tara bei,pentru tara .

  7. Unul dintre efectele majore ale razboiului hibrid este faptul ca un covrigar fara scoala a ajuns premierul unei tari ce se vrea europeana si rupta de orice influenta din partea Rusiei.

  8. „El a amintit că, în cadru aliat, România beneficiază de cea mai cuprinzătoare garanţie de securitate.”
    Parerea mea e ca de cand România a aderat la Nato, este in cel mai mare pericol.

  9. Razboi hibrid duce cine poate….De putut pot NATO, Rusia…Ca parte a NATO Romania e beneficiar al razboiului hibrid…Cateva beneficii se vad cu ochiul liber….Deficit bugetar si comercial ne sunt ingaduite, adica pot fi mai mari, nu se strange cureaua, strazile sunt ticsite de autoturisme occidendale, hipermarketurile au rafturile pline . Pentru Romania razboiul hibrid e destul de profitabil fiindca in jucam de partea NATO….Pentru Rusia nu stiu daca e sau nu profitabil.

  10. Cand va incepe marea bubuiala de un singur lucru o sa ma bucur. Toate capetele tradatoare de tara, cele 120.000 capete de bovine securiste vor fi trimise sa lupte cu arma-n mana in a deveni ingrasamant agricol pe ogoarele Urcacaniei. Slava Z.

  11. Resimțim, războiul hibrid al comasaților extremiști (ciolacu și alți covrigari și hoți de case) împotriva poporului român prin creșteri de taxe și sărăcire sistematică

  12. Inca o data Ciolacu da dovada ca ,ori a fost spalat pe creier de stapanii Romaniei de peste balta ,ori saracu ,din nastere este atit de incolor si transparent pe creier .Cum este posibil sa vina cu teoriile astea caraghiose ,el nu vede adevarata realitate ,sau se face ca nu o vede ? Si uite asa daca el ne va mai povestii glumite de genul asta ,nu va mai fi votat de cit poate, doar de familia lui .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.