Ciprian Mureşan expune la Centrul Pompidou

Artistul plastic român Ciprian Mureşan va fi prezent în prestigioasele spaţii ale Centrului Pompidou din Paris, luni 16 februarie, la ora 19.00. El va aduce în faţa publicului o selecţie din lucrările sale, precum şi videoclipul I’m protesting against myself (2011), prezentat la Bienala de la Veneţia în 2009 şi apoi achiziţionat de către Centrul Pompidou. Dar şi video-ul Dog Luv (Câinele nebun), după texte de Saviana Stănescu, o mică istorie a Răului povestită de un ansamblu de mari marionete-câini. Colecţia poate fi consultată în întregime în Espace des Collections Video, Films et sons (Etajul 4).

Ciprian Mureşan s-a născut în anul 1977, în România. A absolvit Academia de Artă şi Design din Cluj (clasa de sculptură), iar mai târziu şi-a extins practica artistică spre desen, fotografie, film, instalaţii (artă vizuală) şi film de animaţie. Opera lui îşi are rădăcinile în România postcomunistă, dar şi în istoria artei pe care o revizitează incisiv.

Evenimentul de la Centrul Pompidou, în cadrul seriei de manifestări „Vidéo et après” (ciclu de întâlniri cu artişti şi istorici ai artei), este o dovadă a recunoaşterii sale internaţionale şi o treaptă a maturităţii în evoluţia lui artistică.

Explorând istoria practicilor artistice corelate videoclipului şi sunetului, de la începutul anilor 60 până în zilele noastre, Video et après dedică majoritatea programului vizionării benzilor video ale artiştilor din colecţia Muzeului Naţional de Artă Modernă.

Parteneriatul încheiat de ICR Paris cu faimosul centru expoziţional Pompidou este o realizare instituţională menită să sporească vizibilitatea artei româneşti în capitala Franţei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.