Cod roșu pe cerul Europei după erupția Etnei

Iar se dă traficul aerian european peste cap. Erupția vulcanului Etna din Sicilia va perturba circulația avioanelor mai ales în zona unde se ridică nori de cenușă. De altfel, din cauza erupției vulcanului Etna, au fost restricționate de catre EUROCONTROL, toate zborurile al căror traiect trece prin acea zonă.

Companiile aeriene vor înregistra întârzieri, anulări și rerutari ale zborurilor – Ryanair a anulat deja zboruri pe destinații din Italia cu decolarea din România.

Dacă sunteți în această situație, nu uitați că aveți dreptul la despăgubiri conform reglementărilor Uniunii Europene ce pot fi accesate la https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm

Un pasager corect informat este cel care va putea acționa corect, legal și de bun simț.

Muntele Etna din Italia, unul dintre cei mai activi vulcani din Europa, erupe puternic cu lavă și cenușă.

S-a înregistrat o creștere a activității la stratovulcanul de aproximativ 3.300 de metri înălțime situat pe insula Sicilia în ultimele zile, potrivit rapoartelor presei locale.

Activitatea a fost observată în special în craterul Voragine care a început să erupă puternic cu lavă și cenușă. S-a observat și curgerea de lavă dinspre craterul Voragine spre un alt crater.

Potrivit estimărilor biroului regional al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie al Italiei (INGV) din Catania, cenușa emisă de Etna a atins aproximativ 4,5 kilometri (2,7 mile) înălțime și s-a deplasat în direcția sud-est.

Din cauza norilor de cenușă, INGV a emis o avertizare cod roșu pentru avioanele care trec prin regiune.

Direcția Protecției Civile, afiliată Primăriei, a emis și o avertizare cod galben din cauza activității vulcanice.

Activitatea vulcanică, cum ar fi erupțiile de cenușă și lavă din Etna, a putut fi văzută din Catania și orașele din jur, iar cenușa a plouat și pe Catania.

Muntele Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, a erupt ultima dată puternic cu cenușă și lavă în decembrie 2023.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. sunt mai multe gauri in ozon ?
    daca a erupt si asta e clar ca vor incepe si auto aprinderile de vegetatie .. e sansa mare

  2. Etna e un fleac..
    Vezuviu se mișcă ridicând Neapolul cu două centimetri într-o lună.. A mai fost așa în 1944..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.