Din culise. S-a discutat despre tandem la prezidențiale

De ce nu se înțeleg PSD si PNL pe data alegerilor prezidențiale? Cele două partide aliate au discutat în trecut despre un  tandem la prezidențiale, potrivit unui liberal, variantă care a picat, cel puțin deocamdată.  Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a dezvăluit joi seara la B1 TV care au fost înțelegerile în coaliție în ceea ce privește stabilirea calendarului alegerilor din acest an. Acesta a precizat că PSD și PNL au agreat ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie dacă între cele două partide se va stabili un tandem: un partid dă candidatul pentru prezidențiale, celălalt partid asigură funcția de premier.

“În momentul în care s-au stabilit anumite lucruri au existat niște discuții care din păcate astăzi sunt mai puțin relevante în zona de media și zona publică pentru că poate nu sunt foarte cunoscute. Eu care am fost acolo pot să vorbesc despre ele. În momentul în care s-a stabilit calendarul competițional, el s-a stabilit la modul următor: s-a mers pe varianta ca alegerile prezidențiale să aibă loc cu alegerile locale, respectiv în luna septembrie. Asta a fost prima discuție. UDMR chiar formulase o inițiativă legislativă care permitea ca alegerile prezidențiale să fie cu trei luni înainte de luna în care președintele își încheie mandatul. A fost propunerea UDMR, nu a fost o inițiativă PSD sau PNL. După ce inițiativa a fost înregistrată și a intrat în dezbatere legislativă între PSD și PNL a intervenit o înțelegere politică care de principiu avea trei componente, o înțelegere care viza comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale.

Au fost trei lucruri discutate: să existe o listă comună la europarlamentare, care să permită verificarea solidității coaliției. A doua variantă a fost ca la Timiș să se facă o alianță între PSD și PNL în care PSD să aibă candidatul la Consiliul Județean, noi la Primărie. A treia variantă a fost candidatura în septembrie, dacă alegerile prezidențiale vor avea loc în tandem. Astea au fost datele discutate. Tandem însemnând un candiat comun cu un prim-ministru stabilit din celălalt partid. Nu a fost stabilit atunci. Asta a fost discuția la care am participat și condițiile în care PNL a agreat comasarea și toate lucrurile”, a declarat Fenechiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Că la barbut, că la alba-neagra, că la poker și că în orice activitate în care, clanurile infractionale organizate, joaca la risc pe înțelegeri ascunse sau tacit, în cazul de față, clanuri infractionale organizate politic care execută total Romania că pe o fătuca naivă sau un minor de 8-10-12 ani, când ‘e’ traficati de la un violator la altul obligatoriu, cum, cat au chef și li se scoală, cetățenii români nu au loc în discuțiile și escrocheriile lor! Repet: daca nu se intervine in forță repetat de către cetățeni, ăștia vor rămâne cel puțin 10 ani chinuindu-i pe majoritatea cetățenilor din Romania cât și Romania tabla de barbut și platou pentru horodinca strainezia daca nu vor trimite la horodinca in ukraina obligatoriu pe model va plătim gras pentru apărarea României(minciuni crase, e angajament politic luat cu executare fara a informa cetățenii care sunt puși asupra faptului împlinit).

  2. Tandem, netandemn, tot trebuie se ales un Guvernator al Romaniei. Galeriile de peluza se vor razboi putin, scandalul face bine, da impresia ca votantul face o treaba importanta. Mai creste si audienta TV. Mai ne radem.

  3. Fenechiu baga mereu de la el ca orice pedelist care a invatat meseria de la Petrov. Nimic din ce spune nu s-a adeverit.

  4. Ha, ha! Bine-i destul ș-așa! Oricum tandemu’ Klaunus Ciucă-Ciordacu nu fac cât unu’ bun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.