Fost preşedinte: „Situaţia din Franţa este gravă”

Fostul preşedinte francez Francois Hollande a avertizat că ”situaţia din Franţa este gravă” din cauza posibilităţii ca extrema dreaptă să ajungă la putere şi a susţinut ideea unei alianţe a celorlalte partide pentru a guverna provizoriu dacă duminică nu va exista o majoritate, informează EFE.

Într-o declaraţie acordată marţi postului public France 2, Hollande, şeful statului între 2012 şi 2017, a justificat această posibilitate prin faptul că „este nevoie de responsabilitate” pentru că „ţara nu se poate opri”.

„Trebuie să existe o soluţie de angajamente minime pe cel puţin un an”, a explicat el, referindu-se la faptul că după al doilea tur al alegerilor legislative de duminica viitoare nu pot avea loc noi alegeri la termen timp de un an.

Hollande a recunoscut că programele electorale care separă arcul politic – care include de la conservatori la comunişti – sunt foarte diferite, dar a insistat că „ţara trebuie guvernată”.

Formaţiunea de stânga Franţa Nesupusă (LFI) a pus sub semnul întrebării intrarea sa într-un acord de acest tip, insistând că va intra la guvernare doar pentru a-şi implementa programul.

Hollande consideră că acest lucru nu ar însemna o breşă în unitatea stângii, dar a precizat că partidele din Noul Front Popular pot intra în această schemă prin îndeplinirea unora dintre promisiunile lor.

„Stânga trebuie să fie o soluţie şi nu doar o barieră” pentru extrema dreaptă, a subliniat el.

Hollande a insistat că singurul partid care poate obţine duminică majoritate absolută este Adunarea Naţională (RN), de extremă-dreapta, iar dacă nu va reuşi, va trebui să „îşi arate orientarea”.

„Este clar că RN nu va avea capacitatea de a acţiona” fără majoritate absolută din cauza dificultăţii de a ajunge la acorduri, a prezis el. Din acest motiv, Hollande a spus că blocul care „poate reprezenta o soluţie” trebuie să facă un pas înainte.

„Situaţia din Franţa este gravă. Lumea ne urmăreşte, Europa este îngrijorată”, a avertizat el.

Hollande s-a arătat foarte critic faţă de decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a convoca aceste alegeri după înfrângerea sa la alegerile europene din 9 iunie.

„Nu sunt sigur că a fost produsul unei strategii, ci mai degrabă al unui impuls care a fost extrem de dăunător ţării”, a apreciat fostul preşedinte.

Hollande, care nu a candidat pentru un nou mandat de preşedinte în 2017, a revenit în politica activă pentru aceste alegeri şi a ajuns pe primul loc în primul tur în cursa pentru un mandat în departamentul său, Correze (centru).

El şi-a explicat decizia – „foarte bine gândită” – de a reveni în politica activă prin „angajamentul” său. „Trebuie să ştii când să te retragi şi să ştii când să te implici”, a reflectat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. Cel mai prost si antipatic presedinte al Frantei dupa Macron. Amandoi proventi din elita care a africanizat si islamizat aceasta fosta mare civilizatie europeana.

  2. Nu este grava . Marea Oculta, Illuminati, LG + si alti asociati s-au pus in miscare si vor rezolva problema.
    Dreapta, Normalitatea nu poate castiga decat prin revolutie.

  3. nu stiu ce e extrem la astia? le pen se screme sa se traga in poze cu negrii.
    premierul propus e un italian.

    ca de obicei, extremistii ii acuza pe altii ca sunt extremisti.
    cand nu castiga extremistii, atunci nu mai e „democratie”.
    e „democratie” doar cand castiga ei.

  4. a GARANTAT MINCINOS Acordurile Minsk, împreună cu $parAnghela, măR🤮g …
    ■} RumburKK- trolaK URkak -RumburKK {■

  5. Progresistii si socialistii sunt disperati ca au pierdut puterea, Macron este izolat, Gyuri n-are ce cauta pe acolo. Si atunci agita tot globul, poate le vine un ajutor nesperat in turul 2. Ghinion cand nu asculti electoratul. La noi a inceput mai devreme Ciolos, USR, Macovei, Codruta sunt mortaciunile trecutului. Auguri si in cerul gurii !

  6. Mda. Situatia e grava pentru Hollande fiindca stânga-si pierde osul de ros (casa-n palatele Republicii-masa-transport pentru toata familia gratis + bonificatii lunare + imunitate pentru „reformele” pe care le raspândesc reprezentantii ei, de la tribunele elective, si care-au condus la falimentul tarii).

  7. Sigur ca e grava… Neterminatii #progresisti (Micron, Ciordelos, etc) vor sa anuleze votul universal, ca sa ramana tot ei la butoanele Frantei… Nici macar acum nu se trezesc, cand au primit un shut in kur de la electoratul francez… Lumea s-a satura de razboi si de bufoni ajunsi la putere (de stanga sau de dreapta)…
    Vive la France !
    Urmeaza Germania, „Tariledejos” si alte democratii occidentale, aia cu „wc-ul in casa”…

  8. Amenințări și intimidări terorizante la adresa cetățenilor care vor schimbarea în bine, sa dispară boșorogii care au fost la conducerea țării zeci de ani și care se vad eterni! Ăștia simt că nu vor mai avea loc în guverne și fac tot posibilul sa contribuie distrugerea tineretului sa poată rămâne tot ei la guvernare. Ură față de tineret, tineretul de azi care conține și progeniturile lor, va închipuiți ce dragoste ah fata de proprii copii și nepoți?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.