Kelemen Hunor. ”Această guvernare este compromisă”

”Cum poţi să ai încredere în cei care au anunţat un calendar şi îşi schimbă cuvântul, nu îşi respectă cuvântul dat? Nu este prima dată. (…) Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să meargă pe decizia luată. Am în faţa mea decizia Biroului Politic Naţional al PNL, în care ei au anunţat 15 septembrie şi 29 septembrie. (…). Până la urmă, eu cred că undeva în noiembrie vom avea alegeri, pentru septembrie deja am pierdut posibilitatea de a organiza alegeri”, a precizat liderul UDMR.

Hunor, a declarat, vineri, că varianta corectă pentru organizarea alegerilor prezidenţiale este 30 noiembrie pentru primul tur de scrutin şi 8 decembrie pentru turul al doilea.

„Eu cred că cealaltă variantă ar fi primul tur undeva la sfârşitul lunii noiembrie, 30 noiembrie, şi pe 8 decembrie turul doi. Deci este o variantă corectă, din punctul meu de vedere, şi dacă va fi o întâlnire eu voi susţine acest calendar, această variantă”, a afirmat Kelemen Hunor, într-o emisiune la RFI, după ce premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a anunţat că de luni va începe consultări cu liderii partidelor pe marginea calendarului alegerilor prezidenţiale.

„Țopăiala” pe această temă afectează încrederea  

„Ca premier al României am obligaţia de a nu favoriza un partid sau o coaliţie. Astăzi, practic, ieşim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice, pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a punctat premierul Marcel Ciolacu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

  1. Nu este compromisă doar guvernarea. Sunt compromise cam toate instituțiile. Au fost atinse de coldism și băsism și apoi folosite ca instrumente de privatizare a deciziilor publice și de lovit rivali politici. Vezi până și deciziile din tribunale, deciziile CNSAS, funționarea Academiei Române, penetrarea bisericii. România are de luat de la capăt asanarea propriilor instituții. Cît mai sunt în țară oameni pricepuți și devotați. Alegeri în septembrie nu ar face nimeni, decât de mîntuială.

  2. Guvernarile au fost compromise cand i-au cooptat si pe unguri. Unii udemeristi au ramas in istorie ca drujbarii padurilor romanilor.

  3. Toată clasa politica e compromisă din cauza minciunilor și complicității vizibil permanent! Niciunii nu sunt mai breji, niciunul nu iese curata la suprafață că sa fie votat că reprezentant politic al cetatenilor din Romania.

  4. Daca erau si ei la guvernare, ar fi fost un guvern foarte bun ! Nu mai sunt pentru ca asa a decis UE si SUA, nu ghioceii de la Bucuresti.

  5. Ciolacu a uitat ca ideea de alegeri in septembrie era valabila daca KWI ar fi fost ales in functie la Nato ori UE. Ciolacu a spus ca marele sef dela TreiCoceni va fi ales in o functie mare, ca merita. Dar nu a fost decat o mare impostura. Prin urmare, alegerile sunt corecte in noiembrie si decembrie nu dupa toanele unora si altora.

  6. Mă,..interesant.. Cînd nu mai ai incotro, cînd vizibil ai belit-o, automat te duci la UDMR să-ți zică ora exactă, să mai dea indicați de cum ar fi salvarea..Astea se cam intîmplă cam des și e cu adoptarea la guvernare.. Deci te poți aștepta ca UDMR iar să fie la guvernare,. Nu de alta, dar să afli cu cine guvernează și de data asta UDMR, precum zic acoperiții din presă, care ziceau și de ”drujba lui Dumnezeu” și de băieții deștepți și de generalu negru,.și alte delicatesuri.. Deci sa nu ai surprize bre..

  7. Bai, Hunore, nu iti e rusine?!
    Cate promisiuni, cate Programe de guvernare(!!), cate LEGI votate in Parlamentul Romaniei au RESPECTAT Guvernele Romaniei?!
    Nici una!
    Las-o balta, toti sunteti aceeasi mizerie!

  8. cine vorbeste!
    Cum ai luat voturi in catunele unde nu stie lumea sa traduca UDMR?
    Si nici de unguri nu se stie?
    Tableta, autocarul, plicul, ce o fi fost?

  9. Daca este compromisa, de ce n-o dati jos, simplu, democratic: motiune de cenzura (suna cotidian) !

  10. Nu e compromis doar guvernul, cîțiva borfași neidentificați, unde mereu există uscături, dar nu toți,.E compromisă romania, e compromis poporul și de fapt ești desconsiderat dintotdeauna considerat o țară de țigani.. Mereu uiți de cum ești scuipat oriunde in lume. De ce ?? Uite pentru cum te gospodărești, pentru cum ai politica de borfași, pentru educație și mai tot ce pățești, care se știu in extern.. Deci,..tot nu știi ce ai de făcut ?/

  11. …”udemeristii au ramas in istorie ca drujbarii padurilor romanilor” – in tara NOASTRA NU sintem tolerati de acesti….co-nationali, cu orice prilej ati afirmat ca nu vorbiti (pt) si nu reprezentati Rromania (vezi Gh Frunda, partenerul de tenis al lui nastase…) ! – acu’ ai si…pareri despre guvern ???, orice prost stie ca n-avem guvern.
    – Pe scurt : – Cum iti prmiti opinii asupre politicii rromanesti ? esti remunerat de Statul Rroman + pe sub masa, de orban in scopuri subversive, mirsave, propun sa eviti prin discretie comentariile si aparitiile in spatiul Romanesc.

  12. „E compromisă romania”

    Daca e compromisa Romania, de ce nu-l iei pe Arpi Antal si sa va carati in pusta voastra ? Vei ca in fiecare an vine data de 1 Decembrie, zi de doliu la hunguri ! Sau voi, cu palinka in cap, stiti doar sa puneti niste capse bubuitoare in cosurile de gunoi metalice din centrul la Tg.Secuiesc si apoi sa faceti, fiecare, cate 4 ani de bulau, la zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.