Declaraţii la ieşirea de la urne. Pentru ce-au votat Firea şi Nicuşor Dan?

Foto: Timi Slicaru

Update: Edilul Daniel Băluţă, candidat pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4 din partea Alianţei electorale PSD – PNL, a declarat că a votat cu speranţa că echipa care a făcut „lucruri deosebite” pentru bucureşteni va continua.

„Am votat în primul rând cu foarte multă emoţie şi cu speranţa că echipa care a făcut lucruri deosebite pentru bucureşteni va continua (…). Sunt aici împreună cu familia mea extinsă şi sunt convins că diseară, la ora 22,00, Bucureştiul va avea parte de mai mult optimism, de mai multă sensibilitate şi de mai mult profesionalism”, a spus Daniel Băluţă, duminică, la ieşirea de la urne.

El i-a îndemnat pe oameni să se prezinte în număr cât mai mare la urne, pentru că votul este esenţa democraţiei. Daniel Băluţă a punctat că a ales să voteze în jurul orei 16,00 pentru a îi mobiliza pe tineri să voteze.

„Cei mai tineri se pornesc un pic mai greu şi nu facem altceva decât să îi mobilizăm – atât pe familiile tinere, cât şi pe cei care votează pentru prima oară”, a punctat Daniel Băluţă.

În opinia sa, procesul de votare nu este complicat cu cinci buletine de vot, pentru că reprezintă o „simplă formalitate” când oamenii ştiu ce vor. „Sunt convins că bucureştenii ştiu exact ceea ce îşi doresc, de aceea procesul electoral nu are a fi decât extrem de eficient şi simplu”, a afirmat Daniel Băluţă.

Printre cei care l-au însoţit pe edilul Băluţă s-a numărat candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea. Întrebat de jurnalişti de ce nu a venit şi preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, el a menţionat că are colegi care au nevoie de mai mult ajutor.

„Premierul cu certitudine are şi alte obiective, în cursul zilei am fost împreună, noi am fost împreună toată campania, suntem împreună şi vom fi împreună, pentru că echipa noastră ştie să fie solidară. Astăzi sunt colegi care au nevoie de mai mult ajutor şi sunt convins că premierul este în această clipă alături de ei. Important este că astăzi împreună cu doamna Firea nu facem altceva decât să dovedim că avem cea mai puternică echipă”, a adăugat Daniel Băluţă.

Update: Senatoarea Diana Şoşoacă i-a îndemnat, duminică, la ieşirea de la urne, pe tinerii şi pe românii care se află în diaspora să iasă la vot.

„În România, peste 1 milion de tineri au făcut 18 ani şi trebuie să iasă la vot. O parte din părinţi şi din bunici au votat împotriva intereselor României şi împotriva viitorului tinerilor. De aceea avem jumătate din ţară plecată în afara graniţelor ţării. În acest moment, diaspora să iasă la vot, diaspora să voteze şi să îşi schimbe soarta (…). Este momentul să se înceteze cu fraudarea alegerilor. De 34 de ani se fraudează în neştire alegerile. De data aceasta, noi suntem cu ochii pe ei şi vom instaura legea ordinea şi dreptatea în această ţară”, a declarat Diana Şoşoacă.

Update: Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care candidează pentru un nou mandat din partea Alianţei electorale PSD – PNL, a declarat că a votat continuarea proiectelor în această zonă administrativ-teritorială şi pentru o Europă echitabilă, care să aloce fonduri mai multe către ţările mai puţin dezvoltate, cum este România.

„Am votat cu gândul la continuarea proiectelor în Sectorul 3 şi să muncim în continuare, să facem echipă, în ideea de a transforma Sectorul 3 în mai bine, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, aşa că am mari speranţe şi cei care ne aud şi cei care ne văd să îşi ia în calcul, dacă nu s-au gândit până acum, să iasă la vot”, a spus Negoiţă, duminică, la ieşirea de la urne.

El a menţionat că la alegerile europarlamentare a votat pentru o Europă socială, echitabilă, care să aloce fonduri mai multe către ţările mai puţin dezvoltate, cum este România. „Cred că fondurile de coeziune sunt foarte importante şi avem nevoie de persoane, de reprezentanţi ai României care să lupte pentru coeziune”, a adăugat Robert Negoiţă.

Update: Preşedintele PNL Argeş, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu, a afirmat duminică că a votat pentru un judeţ mai frumos.

„Eu am votat azi, acasă, la mine la Băiculeşti (comuna Băiculeşti din judeţul Argeş – n.r.), împreună cu părinţii mei, pentru un Argeş mai frumos, fără drumuri judeţene pline de gropi. Pentru a avea un spital judeţean nou. Şi am votat o echipă de oameni care au chef de muncă, care au un concept de dezvoltare pentru întregul judeţ”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Ea a făcut apel la alegători să iasă în număr cât mai mare la vot.

Update: Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o echipă puternică în Parlamentul European, care să fie întotdeauna la masa deciziilor şi care să netezească drumul către aderarea la Schengen terestru.

„Am votat astăzi pentru continuarea drumului României în Europa, pentru o echipă puternică în Parlamentul European, o echipă care să ne aducă din negocieri succese, şi măsuri, şi bani, şi fonduri europene pentru a dezvolta în continuare România, o echipă care să fie întotdeauna la masa deciziilor. O echipă care să ne facă şi să ne netezească drumul către aderarea la Schengen terestru, pe care o aşteptăm la finalul acestui an, şi, nu în ultimul rând, pentru aderarea la OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică n.r)”, a spus Câciu.

În ceea ce priveşte alegerile locale, Adrian Câciu, care a votat la Craiova, a subliniat că este nevoie de oameni gospodari, care au demonstrat ce înseamnă performanţa.

„Pe partea de locul avem nevoie de oameni gospodari, oameni care au demonstrat ce înseamnă performanţa, care au demonstrat ce înseamnă să implementezi proiecte cu fonduri europene, ce înseamnă să aduci investiţii, ce înseamnă să dezvolţi un judeţ, să dublezi Produsul Intern Brut al judeţului, ce înseamnă să faci din Craiova un oraş performant, un oraş european, un oraş pus pe harta lumii. (…) Nu avem timp să experimentăm. Avem nevoie doar de performanţă, de muncă şi de dezvoltare. Succes tuturor. Îi aşteptăm pe toţi la vot. Ieşiţi la vot, pentru că avem nevoie şi de legitimitate din aceasta perspectivă şi, până la urmă, avem nevoie să ştim dacă românii îşi doresc acest drum pe care am început”, a punctat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Update: Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat cu gândul la toţi tinerii din Bucureşti, la seniorii Capitalei, la copii şi la adulţi.

„Am votat cu gândul la toţi tinerii din Bucureşti, de asemenea la seniorii Capitalei noastre, la copii şi la adulţi, la persoane sănătoase, dar care vor să facă prevenţie, dar şi la persoane cu dizabilităţi. Am votat cu gândul la oamenii care vor să aibă din nou parcurile curate în Capitală, care vor să vadă că pe şantiere se lucrează şi că sunt rezultate în ceea ce priveşte fluenţa în trafic, problema termoficării şi, de asemenea, siguranţa în şcoli şi lupta reală împotriva drogurilor. Am votat pentru ca în administraţie să lucreze oameni de dimineaţă până seara găsind soluţii, având o echipă, o susţinere, comunicând şi fiind transparenţi, pentru oamenii din administraţie care nu dau vina pe ceilalţi, care nu se încuie în birou şi care nu vin după câţiva ani să spună că nu au fost bine informaţi atunci când au promis”, a afirmat Firea.

Ea a menţionat că Bucureştiul este un oraş atât de frumos, „de care te poţi îndrăgosti”, dar, din păcate, în ultima perioadă a fost „abandonat”.

„Am votat cu gândul la toţi bucureştenii care vor ca acest oraş să redevină oraşul pe care îl iubesc şi în care vor să trăiască, să iubească, să îşi crească copii, nepoţii, să înveţe, să prospere, să se dezvolte. (…) Recunosc că sunt foarte emoţionată, nici nu prea am dormit, dar asta vom recupera ulterior”, a afirmat Gabriela Firea.

Firea a votat la Colegiul Tehnic „Valter Mărăcineanu” de pe Calea Griviţei. Ea a fost însoţită la vot de premierul Marcel Ciolacu, de primarii de sectoare Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă.

Update: Ministrul Culturii şi lider judeţean al PNL Sibiu, deputata Raluca Turcan, a declarat că a votat „pentru oameni care patru ani de zile au muncit pentru judeţul Sibiu”

„Am votat pentru oameni care patru ani de zile au muncit pentru judeţul Sibiu, pentru fiecare comunitate din judeţul Sibiu, pentru oameni în numele cărora vorbesc proiectele, faptele, munca, pentru oameni care n-au avut nicio reţinere să transforme judeţul Sibiu într-un judeţ fruntaş la investiţii, pentru administratori buni care ştiu şi vor să construiască şcoli, grădiniţe, drumuri, reţele de apă, canalizare, gaz, pentru o echipă de oameni care slujeşte necondiţionat interesul public al fiecărui sibian. În acelaşi timp, am votat pentru o voce puternică în Parlamentul European, o voce care să sprijine ţara noastră să poată să obţină cât mai multe fonduri europene pe care să le direcţionăm spre investiţii”, a spus, duminică, Raluca Turcan.

Ea încurajează românii să iasă la vot.

„Prezenţa la vot întotdeauna a fost importantă şi încurajez oamenii să iasă la vot. Încurajez sibienii să meargă la vot, să voteze pentru copiii lor, pentru nepoţii, pentru părinţii, pentru cei dragi lor, pentru că votul stabileşte cine va conduce comunităţile şi judeţul Sibiu pentru patru ani de zile şi, în acelaşi timp, cine ne va reprezenta şi va milita pentru interesele României în Parlamentul European”, a mai precizat Raluca Turcan.

Update. Deputatul PSD Bogdan Ivan, ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a declarat duminică că votul său pentru alegerile locale şi pentru Parlamentul European a fost dat „cu gândul la prezent şi la viitor în acelaşi timp”.

„Am votat cu gândul la prezent şi la viitor în acelaşi timp, pentru că, atunci când alegi viitorul, chiar alegi nişte oameni profesionişti, care au demonstrat că ştiu să facă administraţie în viaţa asta, care au demonstrat că pot să conducă un judeţ înspre dezvoltare. (…) La Parlamentul European, am votat cu acei oameni care au demonstrat că în PE sunt o voce”, a spus Ivan.

Bogdan Ivan a votat la Secţia nr. 11 din municipiul Bistriţa, unde a venit însoţit de soţie şi fiu.

Update: Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, duminică, că a votat pentru schimbare, modernizare şi dreptate.

„Am votat pentru o Românie modernă, pentru continuarea modernizării oraşelor şi localităţilor care sunt conduse onest şi unde mafiile nu mai au acces, pentru un prim pas în 2024 – un an complicat – către schimbare, modernizare şi dreptate”, a spus liderul USR, la ieşirea de la urne.

El a susţinut că procesul de vot a fost complicat, din cauza deciziei de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare.

„Am observat nu numai eu, ci şi ceilalţi votanţi care se aflau în incinta secţiei de vot: este destul de complicat cu cele cinci buletine de vot, dar sunt convins că aşa cum oamenii au făcut faţă la multe de-a lungul timpului, vor face face faţă şi la această provocare suplimentară. (…) Ne gândim cum ar fi fost dacă în acest 9 iunie, aşa cum era legea şi Constituţia României, am fi avut doar alegeri europarlamentare. Evident, ar fi fost un proces de vot cu un singur buletin în loc de cinci”, a spus Cătălin Drulă.

El a subliniat că reprezentanţii Alianţei Dreapta Unită urmăresc desfăşurarea procesului de votare, astfel încât să prevină eventuale abateri.

„Sunt colegii mei în toată ţara cu ochii pe procesul de vot. Transmitem şi cu această ocazie un mesaj: să nu se gândească nimeni să se joace cu votul românilor să fure în vreun fel, pentru că suntem cu ochii pe ei şi orice s-ar întâmpla, nu îi vom lăsa”, a precizat acesta.

Liderul USR a votat la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, iar alături de el s-a aflat şi familia.

Update. Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a declarat că a votat cu gândul la „viaţa românilor de peste tot”, inclusiv a celor din Diaspora, pe care-i aşteaptă să se întoarcă acasă, într-o Românie care să arate „ca afară”, şi, totodată, a votat pentru „administraţii locale de succes” şi o „Românie puternică în Europa”.

El şi-a exprimat votul la Şcoala Gimnazială nr. 3 din localitatea Voluntari, judeţul Ilfov, însoţit de soţia sa şi cei doi copii.

„Am votat cu gândul la viaţa românilor de peste tot, inclusiv la cei din Diaspora, nu doar la cei din România, cu gândul la întoarcerea lor acasă într-o Românie care să arate ca afară, cu administraţii locale de succes. Şi am votat pentru o Românie puternică în Europa, o Românie care să fie una dintre marile revelaţii ale următorilor 10 ani pe continentul european, o Românie care ştie să-şi aprecieze forţa, care ştie să-şi aprecieze locul în Europa şi care nu se va mai lăsa niciodată umilită şi va fi cea care va da semnalul puterii într-un continent care are nevoie, mai mult decât oricând, de creştinism, de patrioţi şi de oameni serioşi şi muncitori, aşa cum sunt românii”, a afirmat Rareş Bogdan.

El a adăugat că, de asemenea, a votat pentru „pentru o familie tradiţională, pentru copii crescuţi în spiritul libertăţii, dar şi al respectului pentru valori, tradiţii şi istoria noastră naţională”.

„Am votat pentru o Românie care va fi din ce în ce mai puternică”, a conchis Rareş Bogdan.

Acesta a apreciat că exprimarea votului duminică a decurs mult mai simplu decât se aştepta.

„Vă spun sincer că atunci când am luat această hotărâre am avut oarecare emoţii împreună cu colegii mei, dar, iată, că hotărârea a fost una foarte inteligentă deoarece cadrul de reprezentare este mare. Văd că prezenţa la vot este una foarte bună, atât aici, cât şi în Diasporă, şi asta arată respectul pentru democraţie al tuturor românilor. Deci, merge bine procesul electoral până acum, să sperăm că nu vor exista incidente şi diseară vom putea să facem toate analizele necesare. Important este să avem gândul cel bun, să credem în Dumnezeu, în familia creştină şi în forţa românilor”, a declarat el.

El a estimat că prezenţa la vot se va situa undeva la 7 milioane de alegători.

„Va fi peste 40% – 45%, poate 50%. Sper ca şi cei din Diaspora să se mobilizeze, să fie din ce în ce mai mulţi, va fi peste jumătate de milion în Diaspora, restul în ţară. Sunt convins că vom fi în topul ţărilor din Europa şi, mai ales, vom fi una dintre ţările care va respinge programatic extremismul”, a transmis Rareş Bogdan.

Update. Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, îi îndeamnă pe alegători să se prezinte la urne, unde pot scrie „istorie cu ştampila în mână”.

„Am votat pentru un sector şi un oraş în care investiţiile nu mai sunt blocate şi majoritatea din consiliu este de partea cetăţenilor, nu invers. Am votat pentru o comunitate puternică care nu mai este şantajată de mafia imobiliară. Nu-i lăsaţi pe alţii să vă decidă viitorul. Ieşiţi la vot şi scrieţi istorie cu ştampila în mână. Voi sunteţi majoritatea”, a scris Armand, pe Facebook.

Ea a votat la o secţie organizată la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.

Update. Candidatul AUR la funcţia de primar al Capitalei, Mihai Enache, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru schimbare în mai bine, cu oameni mai competenţi, cu oameni mai experimentaţi, cu oameni care au reuşit ceva în viaţă până acum.

„În primul rând, îndemnăm toţi bucureştenii şi mai departe toţi românii să iasă la vot astăzi. Suntem convinşi că cei mai mulţi dintre ei caută schimbarea. În al doilea rând, fac un apel către oamenii responsabili cu buna desfăşurare a votului să nu îşi pună carierele în pericol pentru diverse interese electorale. (…) Sunt sute de sesizări din toată ţara, zeci de sesizări din Bucureşti cu privire la diverse încercări de fraudare a votului, de la buletine deja ştampilate, până la încercări de corupere a alegătorilor. Astăzi am votat pentru schimbare, schimbare în Bucureşti, în mai bine, cu oameni mai competenţi, cu oameni mai experimentaţi, cu oameni care au reuşit ceva în viaţă până acum”, a declarat Mihai Enache, care a votat la Şcoala Gimnazială Nr. 79 din Bucureşti, însoţit de familia sa.

El a adăugat că a stat foarte mult printre bucureşteni şi „i-a văzut sătui de multe promisiuni electorale care li s-au tot vândut în ultimele cicluri electorale”.

„Însă am mai văzut şi rază de speranţă, iar cei mai mulţi o transmiteau direct către noi. Fraţilor, astăzi este ziua în care voi puteţi decide viitorul. Eu am votat pentru viitorul familiei mele. Sunt cu unul dintre cei trei copii, vreau să trăiască în Bucureşti, să se educe, să se dezvolte în acest oraş care astăzi din nefericire este un oraş nesigur şi cu probleme pentru familii”, a transmis Enache.

Update. Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, copreşedinte al Alianţei Dreapta Unită, a subliniat, duminică, la ieşirea de la urne, importanţa votului, având în vedere că vot cu vot se creează „masa critică” care poate să schimbe lucrurile în bine.

„Un vot este extrem de important, pentru că vot cu vot se creează, de fapt, masa critică care poate să schimbe lucrurile în bine atunci când lucrurile nu funcţionează aşa cum trebuie, aşa cum este şi astăzi”, a afirmat Orban, duminică, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitatea ilfoveană Dobroieşti, unde şi-a exprimat votul la alegerile locale şi europarlamentare.

El a menţionat că se aşteaptă la o prezenţă „foarte mare” la vot. Potrivit copreşedintelui ADU, singura formă de manifestare care poate să aducă o schimbare în bine în viaţa fiecărei comunităţi şi a României este votul.

„Mă aştept la o prezenţă foarte mare la vot, pentru că în toată campania am întâlnit extrem de multă nemulţumire a oamenilor, nemulţumire faţă de creşterea preţurilor, nemulţumire faţă de tratamentul care li se acordă din partea autorităţilor, o nemulţumire faţă de creşterea taxelor şi impozitelor şi contribuţiilor, o nemulţumire faţă de lipsa de perspectivă, în special a oamenilor tineri, care absolvă instituţiile de învăţământ de diferite grade”, a spus Ludovic Orban.

El a mai susţinut că există nemulţumiri şi cu privire la modul în care funcţionează sistemul de sănătate şi este organizat sistemul de învăţământ.

„Există o nemulţumire care sper să se manifeste, iar singura formă de manifestare care poate să aducă o schimbare în bine în viaţa fiecărei comunităţi şi în viaţa României este votul şi votul exprimat pentru această schimbare”, a transmis Orban.

Totodată, preşedintele Partidului Forţa Dreptei a îndemnat la exercitarea votului pentru europarlamentare.

„Am un mesaj foarte simplu: ‘Dacă tot veniţi la vot, votaţi la europarlamentare!’. E foarte important cine reprezintă România în Parlamentul European. Multe decizii care se iau la nivelul Parlamentului European, la nivelul Comisiei Europene, al Consiliului Uniunii Europene ne afectează viaţa de zi cu zi şi pot să genereze oportunităţi de dezvoltare pentru România, pot să genereze atragerea de fonduri pentru România, pot să genereze reglementări care să creeze avantaje cetăţenilor români. Ca atare, votaţi şi la europarlamentare, nu numai la locale”, a completat Ludovic Orban.

Update. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru oamenii care au „vocaţia construcţiei” şi care au demonstrat că ştiu să construiască şi au responsabilitate pentru comunităţile pe care „le coordonează”.

„Am votat pentru oamenii cu vocaţia construcţiei, în primul rând, care au demonstrat că ştiu să construiască şi au responsabilitate pentru comunităţile pe care le coordonează, dacă ne referim la alegerile locale de aici din municipiul Bucureşti, respectiv din Sectorul 1 unde locuiesc”, a declarat Rafila, pentru AGERPRES.

Referindu-se la alegerile europarlamentare, el a spus că a votat parteneriatul politic, care este important, întrucât „se opune, pe de o parte, extremismului” şi sprijină parcursul european al României.

„În ceea ce priveşte votul pentru alegerile europarlamentare, (…) am votat pentru acest parteneriat politic, care, până la urmă, este extrem de important, pentru că se opune, pe de o parte, extremismului şi sprijină parcursul european al României”, a spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a votat duminică la Şcoala Specială Gimnazială nr. 8.

Update. Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European, a votat, duminică, la o secţie din municipiul Brăila, cu „încrederea că brăilenii şi românii îşi vor manifesta visul de european” şi „pentru continuitate”.

„Am votat cu încredere pentru continuarea proiectelor în Brăila. Am votat cu încredere că astăzi brăilenii şi românii îşi vor manifesta visul de european. Am votat cu încredere pentru opţiunea europeană a României. Am votat cu încredere că brăilenii şi românii nu vor greşi şi nu se vor lăsa păcăliţi de promisiuni deşarte şi de himere. Am votat cu încredere pentru continuitate”, a declarat Mihai Tudose, la ieşirea de la urne.

Mihai Tudose a ocupat funcţia de prim-ministru al României în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018, a fost ministru al Economiei în perioada februarie 2017 – iunie 2017 şi a avut cinci mandate de deputat în Parlamentul României.

Update. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru „realism” şi „onestitate” în viaţa publică, dar şi împotriva „mafiei imobiliare”.

„Am votat pentru onestitate în viaţa publică, am votat pentru realism în viaţa publică, pentru că e important ca oamenii politici să ne spună pe unde suntem şi ce putem realist să facem şi am votat împotriva mafiei imobiliare. Vreau să îndemn oamenii să iasă la vot, pentru că este un moment în care ei decid direcţia în care noi o să mergem”, a spus edilul general.

El a menţionat că în cursul zilei se va afla la Primărie, iar ulterior va mai face declaraţii, în funcţie de informaţiile care apar.

La o remarcă legată de faptul că este una dintre cele mai călduroase zile în care s-au desfăşurat alegeri, edilul general a replicat râzând: „Da, asta este ceva ce nu este în atribuţiile mele”.

Nicuşor Dan, candidat independent la funcţia de primar general al Capitalei, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, a votat la Şcoala Gimnazială „Luceafărul”.

 

Foto: Timi Slicaru

Foto: Timi Slicaru

Update. Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru performanţă în administraţie şi pentru „o voce puternică şi unită” în Parlamentul European.

El a făcut apel la alegători să iasă în număr cât mai mare la vot, indiferent de opţiunea pe care o vor avea.

Ciolacu a votat duminică la Şcoala Generală nr. 5 „Episcop Dianisie Romano” din municipiul Buzău.

„Cum este normal, am votat pentru performanţă în administraţie, am votat pentru o echipă valoroasă care a ştiut să implementeze proiecte, mai ales proiecte europene, atât la nivelul municipiului Buzău, cât şi la nivelul Consiliului judeţean. De asemenea, am votat româneşte, am votat pentru o voce puternică în Parlamentul European, pentru prima oară pentru o voce unită în Parlamentul European”, a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu a adăugat că votul său a fost şi unul pentru investiţii – „pentru autostrăzi, pentru şcoli, pentru spitale, pentru reindustrializarea României”.

„Aş dori să fac un apel către toată lumea, indiferent de opţiunea de vot, să vină cât mai mulţi români la vot, astfel încât cei aleşi să fie legitimi”, a completat prim-ministrul.

 

Update. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru dezvoltarea României, pentru păstrarea valorilor, a tradiţiilor şi a credinţei, pentru o Românie puternică într-o Europă unită.

„Am votat pentru dezvoltarea României, pentru o viaţă mai bună în fiecare comunitate, am votat pentru siguranţa românilor, pentru păstrarea valorilor noastre, a tradiţiilor şi a credinţei, tot ceea ce înseamnă identitate românească, pentru o Românie puternică într-o Europă unită, pentru parcursul european al României. Este un drum de la care nu trebuie să ne abatem, indiferent cât zgomot se face”, a afirmat Ciucă.

El i-a îndemnat pe români să meargă duminică la vot.

„În ultima perioadă s-a vorbit mult despre a ne face datoria de cetăţeni, s-a vorbit despre patriotism, cred că este un moment decisiv în care trebuie să ne implicăm în viitorul României, în viitorul nostru, al tuturor, un viitor care poate să fie al dezvoltării, al siguranţei sau poate fi al stagnării sau al haosului. Ca atare, este foarte importantă prezenţa la vot, este foarte important cine ne reprezintă la Bruxelles şi este foarte important cine conduce comunităţile. Ca atare îndemn pe fiecare să meargă la vot şi să decidă viitorul ţării noastre, care trebuie să fie un viitor mai bun”, a adăugat Ciucă.

Update. Liberalul Lucian Bode a declarat, duminică, la ieşirea de la vot, că o prezenţă mare la acest scrutin ar legitima aleşii locali şi pe viitorii europarlamentari, invitând românii să iasă la vot.

„Invit toţi sălăjenii, ardelenii şi românii din ţară şi din diaspora să vină în număr mare la vot, pentru că o prezenţă mare la urne ar legitima aleşii locali şi echipa de europarlamentari şi ar sprijini dezvoltarea României, asigurând siguranţa comunităţilor, familiilor şi locurilor de muncă. Dragi români, vă invit să votaţi cei mai buni primari, preşedinţi de consilii judeţene şi o echipă de profesionişti în Parlamentul European”, a declarat Lucian Bode.

Acesta a adăugat că a votat pe toate cele cinci buletine de vot şi procesul nu a fost unul complicat.

În ceea ce priveşte votul la europarlamentare, el a precizat că a votat pentru o Românie puternică în Europa, pentru un parcurs euroatlantic demn şi pentru o listă de europarlamentari profesionişti care să contribuie la creşterea beneficiilor pentru România ca membră a Uniunii Europene.

„Când mă gândesc la beneficii, mă refer la fondurile europene nerambursabile, cum ar fi cele 95 de miliarde de euro atraşi de la aderare şi cei peste 80 de miliarde de euro disponibili pentru România din PNRR şi exerciţiul financiar european 2021 – 2027”, a declarat acesta.

În plan local, Lucian Bode susţine că a votat pentru continuitate la Consiliul Judeţean şi pentru schimbare în ceea ce priveşte administraţia locală din Zalău.

Update. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, candidat din partea PUSL la funcţia de edil general al Capitalei, a votat duminică dimineaţa, precizând, la ieşirea de la urne, că va încerca să „normalizeze” ce nu s-a întâmplat în Bucureştiul celor 30 de ani.

„Eu, cel puţin, ultimul dinozaur, voi încerca să normalizez ce nu s-a întâmplat în Bucureştiul celor 30 de ani, să aduc zâmbetul pe buzele bucureştenilor. Lucruri simple. Dar, din păcate, lucrurile simple pentru anumiţi politicieni sunt cele mai complexe”, a afirmat Piedone, la Şcoala Gimnazială „Ienăchiţă Văcărescu”, unde şi-a exprimat votul la alegerile locale şi europarlamentare.

El i-a îndemnat pe bucureşteni să îşi exprime votul duminică.

„Ieşiţi la vot, oameni buni, votaţi cu cine doriţi dumneavoastră. Prezenţa dumneavoastră la vot contează, ca cel care va ieşi primar general, primarii de sector, preşedinţi ai consiliilor judeţene – că despre europarlamentare, Dumnezeu cu mila, nu-i cunoaşteţi şi pe care îi cunoaşteţi se vor duce cu capul în jos, slugă în Europa. Votaţi cu demnitate, onoare şi curaj pentru viitorul dumneavoastră”, a spus edilul.

Cristian Popescu Piedone a susţinut că „va fi cam complicat astăzi cu atâtea buletine de vot”.

„Sunt probleme cu care se vor confrunta şi toţi oamenii în cursul zilei de astăzi. Important e să avem răbdare. Cu siguranţă cred, datorită procesului greoi cu aceste cinci buletine de vot, cu siguranţă nu se va închide urna la ora 22,00. Plus că, am eu informaţii sigure când vă spun, oamenii o să migreze de la mare şi de la munte şi vor veni pe ultima sută de metri”, a susţinut el.

Cristian Popescu Piedone a fost însoţit la vot de fiul său, Vlad Popescu Piedone, care este candidat la Primăria Sectorului 5. El a susţinut că „a fost foarte bine să votezi primul, nefiind foarte multă lume”, dar a opinat că este „cam complicat cu aceste cinci buletine de vot”, care vor lua mult timp pentru exercitarea dreptului constituţional.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat, la ieşirea de la urne, că tot ceea ce îşi doreşte este un vot corect, un vot democratic, menţionând că a ales „schimbarea, pentru viitor”.

El a adăugat că a votat duminică în Bucureşti, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, pentru alegerile europarlamentare, urmând să se prezinte la urne şi în Vrancea pentru alegerile locale.

„Tot ce ne dorim este un vot corect, tot ce ne dorim este un vot electoral democratic. Votul a fost scurt, în două alegeri separate, aşa că am ales să votez aici, în Bucureşti, pentru europarlamentare şi voi merge în Vrancea, unde am domiciliul, să votez la alegerile locale. Le-au comasat, noi ne-am comportat ca şi cum ar fi două alegeri separate. Am votat pentru viitor, am votat schimbarea”, a afirmat Simion.

Liderul AUR a venit la vot împreună cu soţia.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Toti politicienii spun acelasi lucru, ca votul masiv LEGITIMEAZA clasa politica. E la mintea cocosului ca singura, dar singura arma impotriva lor este absenteismul masiv. Ce faci cand intr-o gara de tranzit cativa indivizi dubiosi te invita sa joci alba-neagra? Nu joci. Clar.

  2. ”Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat cu gândul la toţi tinerii din Bucureşti, la seniorii Capitalei, la copii şi la adulţi.”
    A uitat sa aminteasca de copiii din orfelinate.
    A votat pt scaunul ei, insa finalul zilei nu cred ca va fi prea roz.

  3. La aceste alegeri tata Nisto a dat-o-n sindromul : „NUŢI SPAIMA PUŢII” care la vremea lui a făcut deliciul cititorilor. Deci toate tunurile au fost pe Pandelica în timp ce Nicuşur Dan : RAS, TUNS, FREZAT ŞI ALBIT – UN SEMIZEU SIMBOL AL ANTICORUPŢIEI! …… Hahaha, astfel de „sim … boli” am mai avut: BĂSESCU, KOVESI, COLDEA …..şi uite unde s-a ajuns.
    Să vedem ce-o fi la urne – POATE-POATE VOM SCĂPA DE NICUŞOR ŞI CLOTILDA SLUGOII FRANŢEI ŞI AI LUI COLDEA!
    Ruşinică tata Nisto!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.