Ministrul Florin Barbu, în Arabia Saudită. L-au dat pe spate

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, se află în aceste zile într-o vizită oficială în Arabia Saudită, împreună cu secretarul de stat Sorin Moise. Barbu a vizitat miercuri una dintre cele mai mari şi importante companii din Orientul Mijlociu, Almarai, care deţine ferme de vaci de lapte şi unităţi de procesare, dar care investeşte masiv şi în sectorul de creştere a păsărilor, a anunţat Ministerul Agriculturii într-o postare pe Facebook.

„În prima zi a vizitei oficiale pe care o realizează în Arabia Saudită, delegaţia condusă de ministrul Florin Barbu, alături de secretarul de stat Sorin Moise, s-a deplasat la sediul companiei Almarai, una dintre cele mai mari şi mai importante din Orientul Mijlociu. Compania deţine ferme de vaci de lapte, precum şi unităţi de procesare în care sunt realizate o varietate de produse, inclusiv lactate, sucuri şi patiserie. Produsele lactate ale companiei Almarai sunt realizate din lapte de înaltă calitate provenit din mai multe unităţi de producţie, cu un total de 195.000 de vaci. Acestea beneficiază de nutriţie avansată şi îngrijire superioară permanentă pentru a asigura o calitate optimă”, a precizat ministerul pe reţeaua de socializare.

În prezent, compania produce 1,5 miliarde litri de lapte pe an, fiind cea mai mare companie de lactate integrată vertical din lume.

Potrivit MADR, vizita a început în ferma de vaci, unde delegaţia României a văzut modul în care sunt crescute şi hrănite animalele. În prezent, din fermele Almarai se obţin 4 milioane litri de lapte pe zi, în medie 42 de litri per vacă pe zi, aproximativ dublu faţă de media europeană.

După vizitarea fermei, ministrul Agriculturii împreună cu delegaţia din MADR au mers în fabrica de procesare, ocazie cu care au văzut liniile de producţie şi au purtat discuţii pe diverse teme, printre care şi despre creşterea păsărilor, domeniu în curs de dezvoltare la Almarai prin investiţii semnificative.

Barbu a transmis că în România gradul de autosuficienţă a acestui sector este de 160% şi că există ferme foarte performante ce produc pui hrăniţi cu furaj de înaltă calitate (90% porumb), urmând ca în viitorul apropiat să fie crescută capacitatea cu încă 100 milioane capete.

Partea Saudită s-a arătat interesată de producţia de păsări din România, iar ministrul Agriculturii a declarat că va împărtăşi experienţa din aceste zile cu asociaţiile de profil din ţara noastră, pentru ca părţile interesate să intre în dialog.

Joi, 4 iulie, va fi semnat un Memorandum de Înţelegere între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România şi Ministerul Mediului, Apelor şi Agriculturii din Regatul Arabiei Saudite privind cooperarea în domeniul agriculturii.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

  1. Nutriția de înaltă calitate vine și din Balta Brăilei? Cicoflenderul în pantaloni scurți este consilierul român al ministrului Barbu?

  2. au vaci si noi avem lucerna. De aia le-am donat Insula Mare a Brailei?
    Cum a fost instrainat terenul Statului Roman si cine a semnat actul?..

  3. Cum se stie, vacile respective sint hranite foarte „natural”, lasate sa pasca afara in libertate, pe nesfirsitele si inverzitele cimpuri din Arabia Saudita !

  4. :))))cel mai bun ban al saptamanii,din tara in care consumul de curent electric e de 5 ori mai mare per metru patrat locuibil,decat oriunde in lume
    Ma intreb unde s-a inventat ‘umbra’
    PS pana la urma ,laptele tot din India e adus in Arabia

  5. Ha, ha! Nesfârșâtele pășuni alpine dân Arabia Saudidă îs to’ secreți’ pintru producțiile record ș’ calitatea laptelui di-acolo…

  6. Oricum acest ministru e dat pe spate înclusiv de funcția ocupată pe nemerit. In Arabia Saudită exista vaci cât cuprinde, în Romania e producție de boi de orice vârstă, sex și piele, toți aleargă după lux nesimtit pe nemerit

  7. Vai,da’ o fost atat de frumos,ca mai ca as implementa si la noi,da’ nu ne lasa o boala incurabila numita coruptie !

  8. 1,5 miliarde litri de lapte pe an:(adica impartzit la)
    195.000 de vaci
    =14 litri

    -se poate;
    credeam ca e ca la productia de petrol…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.