Olanda ne ia la preț de matineu 

România a câștigat grupa E la turneul final al EURO 2024 după o configurație unicat în istoria competiției din toate timpurile, în sensul în care toate echipele au avut câte patru puncte.

Pentru noi, victoria cu 3-0 în fața Ucrainei în primul joc a însemnat 90 la sută calificarea, dar și atuul principal pentru a termina primii. Pentru învinșii noștri, a însemnat condamnarea la ultimul loc și implicit încheierea prezenței în Germania.

Ne-am dorit, să nu fim ipocriți, ca în optimi să ne iasă în cale Slovenia, cu gândul la o plată karmică după acea eliminare din barajul pentru CM 2002. Atunci, Gică Hagi a fost luat la câteva luni după ce pusese ghetele în cui și plantat direct pe banca tehnică a naționalei deși nu antrenase până atunci nici măcar o echipă de pitici.

Din păcate, pentru noi, nu Slovenia ne iese în cale ci puternica Olandă. Echipa are jucători de mare calitate cam în toate compartimentele, chiar dacă a ieșit pe locul 3 după grupe. Slovenia va fi probabil victima Portugaliei, care, ca și noi cu slovacii, și-a făcut temele și a văzut că dacă pierde cu Georgia ultimul meci din grupă, fiind deja calificată, va avea un rival facil în optimi. Ceea ce s-a și întâmplat.

Cei mai fericiți după ce țintarul optimilor a fost definitivat sunt ziariștii olandezi care-i consideră pe tricolori un adversar care nu contează.  Ei se văd deja în sferturi, unde, dacă va fi așa, ar putea da din nou de fosta colegă de grupă de la EURO, Austria, care întâlnește Turcia.

Cel mai important ziar din Olanda, cotidianul De Telegraaf, jubilează pentru faptul că naționala orange va juca împotriva României.

„La ce se poate aștepta Olanda de la România în optimile de finală la Campionatul European? Țara est-europeană este surprinzătoarea câștigătoare a Grupei E.

În ultimul meci din grupă, România a remizat, 1-1, cu Slovacia. Importanta egalare a fost adusă din penalty de fostul jucător de la Ajax, Răzvan Marin. Mijlocașul, pentru care Ajax a plătit cândva 12,5 milioane de euro, a jucat la Empoli în acest sezon.

Calificarea a dus la mari sărbători în țara est-europeană care a avansat în sferturi la Cupa Mondială din 1994 și la EURO 2000, dar nu a realizat prea mult în ultimii ani.

Perioada de glorie a fotbalului românesc a fost în anii ’80 și ’90 opt, cu jucători ca Marius Lacătuș, Dorinel Munteanu și cel mai mare fotbalist român din istorie, Gheorghe Hagi.

Actuala selecție românească îl include pe Ianis Hagi, fiul legendei fotbalului, care a fost numit «Maradona Carpaților» și a jucat de 125 de ori pentru țara sa”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Nu-i „țară est-europeană”, ci țară balkanikă!
    Iar Hadji nu e „cel mai mare fotbalist român din istorie”! Ilie Balaci și Dobrin au fost mai mari ca el.

  2. Mai baiete!!! Mai pune mana pe carte. Peninsula Balcanica este de la sud de Dunare pana la Mediterana. Ro face parte din Europa de Est iar Bulgaria si Grecia din cea de Sud, ambele tari balcanice.

  3. Dupa cum am jucat aseara, ar trebui sa ne ia la nivel de gradinita, grupa mica.
    Sincer eu prevad o mare rusine la meciul cu Olanda……[Rumburak]

  4. @ oranji prost avem apucaturi balcanice , dar nu suntem in peninsula balcanica. cit despre Ilie si Gicu Gascanul nu pot fi decit de acord cu tine. Mai ales cu Gicu Dobrin….

  5. @11,34: tu eşti cel care ar trebui să mai pună mâna pe o hartă, înainte de a face recomandări altora. Europa se întinde de la Atlantic şi până la Munții Urali, aşa că România nu este situată nicidecum în est, ci fix în centrul Europei.
    Clar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.