Premierul: România înțelege provocările crescute din regiune

Victor Ponta a participat marți la bilanțul Ministerului Apărării. Premierul s-a arătat multumit, apreciind că 2014 a fost un an bun pentru Armată.

”Vă multumesc pentru activitatea din 2014. 2014 a fost un an bun pentru Armata româna. Salut inițiativa domnului Klaus Iohannis de a avea un acord politic referitor la finanțarea pe termen lung a chetuielilor pentru Apărare. Este nevoie de un consens politic. E important pentru dumneavoastră să aveți această stabilitate și predictibilitate. România înțelege provocările crescute din regiune și rolul pe care trebuie să îl avem. Faptul că România își asumă la nivelul întregii clase politice importanța pe care o acordăm acestui domeniu fundamental este o dovadă de seriozitate și atrage mult respect din partea partenerilor noștri”, a declarat Ponta.

”În 2015 sper să păstrăm graficul stabilit. Vom finaliza cu partenerii americani sistemul de apărare antirachetă, care arată determinarea României de a avea capabilități. 2016 este anul în care România va avea piloții săi pregătiți pentru a folosi avioanele Multirol. Cred că putem să începem procedurile pentru celelalte programe de înzestrare”, a mai precizat premierul.

De asemenea, premierul s-a referit și la aspecte mai puțin invocate, referitoare la activitățile ministerului Apărării.

”Este important ca specialiștii să participe la activitățile privind cybersecurity. Războaiele secolului 21 se poartă în alt fel decât am fost învățați. Securitatea cibernetică reprezintă un domeniul de mare pericol, dar și de mare performanță”, a subliniat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.