Rafila, despre Algocalmin. Avem sau nu motive de îngrijorare?

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat la Digi24 că Algocalminul  este utilizat în 18 state din UE și  se folosește de mai bine de 100 de ani.

După anunțul  privind Agenţia Europeană a Medicamentului, care verifică analgezicul, Rafila a explicat că nu avem niciun motiv de îngrijorare.

„Nu trebuie să ia nicio măsură specială de precauție. Este vorba despre o solicitare din partea Finlandei. Medicamentul este utilizat în acest moment în 18 state din UE, e un medicament care se folosește de mai bine de 100 de ani, din 1920 se folosește acest metamizol, preparat cunoscut popular în România ca ‘Algocalmin’, un medicament care este un analgezic, folosit în dureri. Reacțiile adverse care erau cunoscute apar foarte rar și investigația pe care o face Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) se referă la sesizarea Finlandei.

O să vedem concluziile și dacă există o indicație privind restrângerea utilizării sau utilizarea doar la anumite categorii de pacienți. Deocamdată nu avem niciun motiv de îngrijorare pentru că este un produs care se folosește de foarte mult timp și care este în mod obișnuit utilizat ca analgezic în România. Și eu, și dvs. și cred că toată lumea a folosit acest produs. Așteptăm raportul de la EMA și o eventuală recomandare spre alte elemente. Repet, în 18 din cele 27 de state din Uniunea Europeană, adică două treimi din UE, se folosește acest produs”, a conchis ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

8 Comentarii

  1. … eoropenii ăștia civilizați înghit cu sufletul deschis toate prostiile făcute peste noapte, iar alea care sunt pe piață de sute de ani nu mai sunt bune. Doamne …

  2. Vaxxxinul anticovid trebuie păstrat, că ăsta n-are nici-un fel de efect advers. Eficient 100%. El aduce libertate, prieteni, șuete la o cafea și un număr impresionant de alte binecuvântări, inclusiv la bebeluși. Algocalminul nu. Nu că prea îl folosește lumea, se dă fără rețetă și, în plus, e cam ieftin. Și face lumea insensibilă la durere. Scumpești toate produsele, crești costul vieții și nimeni nu suferă din cauza durerii chiar dacă ar trebui să-i usture pe toți la ficați. Din cauza algocalminului e. Ar trebui neapărat scos de la vânzare și oprită imediat producția de algocalmin.

  3. Terapia genica anti coronavirus avea CONTRAINDICATII SI REACTII ADVERSE???🤔🤔🤔🤔,🤓AVEA????R.ASA DE IMB.ECI.LI FARA COLOANA VERTEBRALA A.TI INTELES CUM VA DUC DE NAS???

  4. ivermectina era folosita de oameni la nivel global, avea premiu Nobel primit, si cu toate astea ati interzis-o cand a fost vorba de covid… hai mars la cotetz

  5. este si antipiretic -scade febra-
    e medicament de prima linie
    cum se exprima macelarii aia;
    problema nu e „folosirea” ci ca l-au bagat PE RETETA!

  6. Pericolul acestui medicament algocalmuinul, nu cumva este venit tot de la mama noastra draga Ursula,care ne-a recomandat sa ne hranim cu insecte si viermi ? Acest medicament se foloseste de o suta de ani si acum asa dintr-o data ,nu mai este sanatos pt. om, cum vine asta ?

  7. Comentariul intitulat ‘apocalipsa algocalminului’ a fost respins. Probabil e in trash sau in spam. Daca va pasa de propriul forum, reinstituiti-l manual. Altfel…

    Cei curiosi pot il vedea ca telegrama, „Supernova statului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.