Raport al Departamentului de Stat despre România

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA despre traficul de persoane evidenţiază progresele semnificative realizate de România în combaterea acestui fenomen, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Printre aspectele pozitive menţionate în raportul anual se numără: investigarea unui număr crescut de cazuri de trafic şi condamnarea mai multor traficanţi; înfiinţarea unei unităţi de investigaţii financiare în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate pentru a combate criminalitatea organizată, inclusiv traficul de persoane; adoptarea de proceduri pentru identificarea şi referirea potenţialelor victime minore ale traficului în şcoli şi implementarea unui nou Mecanism Naţional de Identificare şi Referire; modificarea legislaţiei pentru a spori măsurile de protecţie pentru victimele traficului în timpul procedurilor penale şi adoptarea unui ordin executiv care permite plata anticipată a cheltuielilor de urgenţă pentru victime, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Demararea unui nou program de formare în şcolile de poliţie pentru identificarea proactivă a potenţialelor victime ale traficului şi înfiinţarea unei comisii speciale anti-trafic în Parlament pentru analiza cauzelor infracţiunii şi elaborarea legislaţiei relevante sunt alte aspecte pozitive stipulate în raport.

În acelaşi timp, Departamentul de Stat al SUA face şi o serie de recomandări pentru consolidarea eforturilor în combaterea traficului de persoane, printre care: investigarea tuturor acuzaţiilor de complicitate, abatere şi neglijenţă în rândul autorităţilor şi tragerea la răspundere penală a oficialilor complici, inclusiv a autorităţilor locale din domeniul aplicării legii şi al serviciilor sociale; asigurarea aplicării rapide a justiţiei prin respectarea termenelor premergătoare procesului pentru a evita ca termenele de prescripţie să submineze eforturile de combatere a traficului; creşterea finanţării şi îmbunătăţirea coordonării serviciilor de protecţie astfel încât toate victimele să primească asistenţă, inclusiv îngrijire medicală şi consiliere psihologică.

Alte recomandări din raport sunt: alocarea de fonduri ONG-urilor pentru extinderea serviciilor integrate pentru victime, adăposturi şi alte forme de asistenţă personalizată; identificarea proactivă a victimelor prin implementarea completă a noului Mecanism Naţional de Sesizare şi depistarea indicatorilor de trafic în rândul populaţiilor vulnerabile, inclusiv romi, solicitanţi de azil, migranţi şi copii din instituţii guvernamentale şi consolidarea eforturilor de monitorizare şi prevenire a exploatării sexuale a copiilor, în special în instituţiile de stat şi aplicarea legislaţiei privind munca copiilor în zonele rurale.

Ministerul Afacerilor Interne îşi reafirmă angajamentul de a continua eforturile, în cooperare cu celelalte instituţii responsabile, în vederea combaterii traficului de persoane şi îmbunătăţirii protecţiei şi asistenţei oferite victimelor acestui flagel, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. Ted Gunderson a stabilit cifra la 83 de copii disparuti pe ora, doar in SUA. Asa ca Departamentul de Stat sa-si vada de rufele lor infecte, plina cu adrenochrome, organe lipsa si copii vanati ca animalele.

  2. eu cred ca avem probleme cu drepturile omului… si mai trebuie facut ceva si pentru depravatii sexuali, ca sunt persecutati… a da, si sa nu uitam minoritatile, altele decat cea maghiara, aia nu mai e sexy ca Orban nu le pupa mana

  3. cand o sa avem si un raport al MAE-ul rromanesc despre statul american? cand o sa criticam problemele lor?

  4. N-au nimic sfânt oamenii ăsteia.
    Ipotetic și Romania,fiindcă îi trebuie să știe,ar face un raport special despre SUA și să-l citească în Parlament.Chipurile așa și așa,iată noi românii, vedem că în SUA ii mare corupție( in Afganistan bravii soldați SUA au „pierdut” $2,4 mlrd.)..Banii alocați Ucrainei sau evaporat iar fiul lui Buddha lua mită de la Burisma!!!..în școlile lor( aici se pune vreo statistica ) mor copii de gloanțe și se predau lecții despre schimbarea genului..In raport să se reflecte toată splendoarea societății lor..Informația data, nu ne trebuie că avem scopul sa ne amestecam în viața lor, dar pentru că cetatenii noștri să știe mai bine ce este SUA și să fie informați ..
    Să vedeți ce urlet va fi ..se va auzi de după ocean și fără amplificator..
    Ei insa fac aceste rapoarte cum ar face un raport vreo expediție prin junglă studiind niste gâze rare..Tupeul acestei națiuni a întrecut măsura de demult..Ei nici nu se pricep că aceste rapoarte umilește pe cineva..

  5. Grohaila, problema romanilor in acest caz sunt osenii tai. Au ajuns cu miile in anii ’90 in America doar ei stiind cum. Si acum dupa peste 20 de ani sunt unii care nu si-au rezolvat sederea legala in America. Nu este treaba romanilor ci a americanilor.

  6. Pare că e un comunicat scris de un roman din Romania și completat de alt roman din America cu date culese din alte articole.

  7. sa inteles, prostanilor..?? hai, ” iegzecutarea”…!!!!ca va ia mama lu’ dracu..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.